Auteur
Lenette Vlasman
0 Reacties
Lenette Vlasman

UNESCO creëerde met het Werelderfgoed een manier waarop het voor landen makkelijker wordt om hun natuur en cultuur te beschermen. Iets waar wij als reisorganisatie natuurlijk volledig achter staan! Landen of organisaties ontvangen geen vergoeding voor een plaatsing op de Werelderfgoedlijst: het onderhouden van dat erfgoed valt hun zelf toe. Dus hoe steunt u het behoud van dit culturele en natuurlijke erfgoed? Door het te bezoeken! Aangezien er op het moment van schrijven 1052 culturele en natuurlijke erfgoederen op de lijst staan, kunnen we het ons voorstellen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom zetten wij onze vijftien favorieten van het UNESCO Werelderfgoed op een rij!  

Iguazu watervallen vanaf Argentinie

1. Argentinië – Iguazú National Park

De Iguazúwatervallen zijn gelegen op het drielandenpunt Argentinië, Brazilië en Paraguay. Omringd door tropisch regenwoud en daardoor volgens onze experts de mooiste watervallen ter wereld. Onze tip: sta voor dag en dauw op, en geniet in alle rust van een ongehinderd uitzicht.

Botswana_Okavango_AerialView

2. Botswana – Okavangodelta

De Okavangodelta in Botswana is door haar immense omvang en bijzondere locatie midden in de woestijn een uniek overstromingsgebied. In het droge seizoen komen dieren samen aan de waterkant. U komt talloze vogels en reptielen tegen. Ook leeuwen, wilde honden en natuurlijk olifanten worden regelmatig op deze blauwgroene vlakte gespot.

Twee jaguars rusten langs het water van de Pantanal in brazilie. Natuurrondreis

3. Brazilië – Pantanal Conservation Area

De Pantanal is één van de grootste wildreservaten ter wereld. Het prachtige moerasgebied strekt zich uit over Bolivia, Paraguay en Brazilië. Tijdens het regenseizoen loopt het gedeeltelijk onder water. Hierdoor ontstaan eilandjes, waar dieren bij elkaar komen. In het droge seizoen wordt het lastiger om er voedsel te vinden en trekken ze naar de waterplaatsen. Een uitgelezen kans om capibara’s, tapirs en zelfs jaguars te spotten!

Kathedraal in Quito Ecuador

4. Ecuador – Quito Stad

In het door UNESCO beschermde centrum van Quito komt u zowel imposante kathedralen als gezellige, kleurrijke marktjes tegen. Besteed hier zeker enkele dagen vóór u de rest van Ecuador ontdekt!

Taj Mahal in India rondreis

5. India – Taj Mahal

Pas als u aan de voet van de Taj Mahal staat, dan ziet u pas hoe adembenemend het is. Ingelegde halfedelstenen in marmer, Arabische koepels en de enorme omvang maken de Taj Mahal in India tot één van de mooiste gebouwen ter wereld. Verblijf in een kamer met balkon in het Oberoi Amarvilas, zodat u de hele dag door uitzicht heeft op dit architectonisch wonder!

6. Kenia – Mount Kenya

Twee Duitse ontdekkingsreizigers stonden in 1849 vol ontzag voor Mount Kenya. Aan hun lokale gids, een lokale Kamba, vroegen ze hoe hij de berg in zijn taal noemde. “Kii-nyaa” antwoordde de man, die dacht dat ze naar zijn kalebas wezen. Mount Kenya was geboren. In Samburu National Reserve, ten noorden van Mount Kenya, spot u The Northern Five: de gerenoek, de netgiraf, de beisa oryx, de Grévy’s zebra en de kleine koedoe.

vrouw op duin Sossusvlei in Namibië

7. Namibië – Namib Sand Sea & Sossusvlei

Eén van de mooiste plekken ter wereld om de zon te zien opkomen, is zonder twijfel de Sossusvlei in Namibie. Zet uw wekker op tijd en beklim de duinen vlak voor zonsopgang. De eerste zonnestralen op het rode zand zijn een adembenemend gezicht. Nog niet indrukwekkend genoeg? Maak dan een ballonvlucht over Namib Naukluft Park. 

Quetzal in vlucht panama

8. Panama – Darién National Park

De Dariénregio, in het zuidoosten van Panama, is een van de laatste stukken ongerepte natuur op de wereld. Het tropisch regenwoud is hier zó dicht dat het zelfs de Pan-American Highway tegenhoudt. Toerisme is er nauwelijks, wandelpaden zijn er niet. Toch – of juist daarom – vinden we dat u de Darién gezien moet hebben!

9. Manu National Park

In het regenwoudlaagland van het zuidoosten van Peru vindt u het Manu Biosfeer Reservaat. Dit indrukwekkende nationaal park is het leefgebied van meer dan duizend soorten vogels, inclusief zeven soorten ara’s. Ook kunt u hier verschillende soorten apen, rivierotters, zwarte en witte kaaimannen, tapirs en zelfs jaguars tegenkomen. De natuur is nauwelijks aangetast door de moderne wereld en beeldschoon – maar zeer kwetsbaar. Door uw verblijf in het Manu Learning Centre draagt u bij aan het behoud van één van de mooiste regenwouden op aarde!

10. Seychellen – Aldabra Atoll

Vanwege het extreme isolement van Aldabra in de Seychellen leven hier veel endemische diersoorten. Reuzenschildpadden; naar schatting meer dan 100.000 individuen! Eilandjes worden bewoond door honderden fregatvogels. Kokoskrabben, met klauwen sterk genoeg om kokosnoten te kraken, bevolken de stranden en in het water cruisen adelaarsroggen.

11. Zuid-Afrika – Robbeneiland

Dit beroemde en beruchte eiland aan de kust van Zuid-Afrika werd bijna vierhonderd jaar gebruikt om gevangenen op te bergen. De VOC maakte er in de 17e eeuw al een strafkolonie van, maar het eiland kreeg pas naam toen Nelson Mandela er van 1964 tot 1982 gevangen werd gehouden. Inmiddels staat het eiland op de Culturele Erfgoedlijst, en worden er rondleidingen gegeven door ex-gevangenen. 

Sri Lanka_Sigiriya_leeuwen rots

12. Sri Lanka – Ancient City of Sigiriya

De geschiedenis van Sri Lanka is onlosmakelijk verbonden met het boeddhisme. U vindt er eeuwenoude tempelsteden, kolossale stoepa’s en Boeddhabeelden, soms verborgen tussen de heuvels en het groen.Een fantastische villa middenin het mangrovebos is uw uitvalsbasis voor de beklimming van de beroemde Sigiriya Rock. Een behoorlijke klim, maar vanaf de top heeft u een panoramisch zicht over landerijen en bossen.

een baby berggorilla in Oeganda

13. Oeganda – Bwindi Impenetrable National Park

U maakt een inspannende wandeling van enkele uren over een vulkaanhelling in het Bwindi Impenetrable National Park in Oeganda. Soms zijn bamboetakken en lianen uw enige houvast. Het metershoge gebladerte maakt de ondergrond zo zacht dat het lijkt alsof u veert. Ondertussen geniet u van prachtige vergezichten. Net als u denkt dat u uw laatste restje energie heeft verbruikt, gebeurt het. U staat oog in oog met een nieuwsgierige babyberggorilla!

Slapen in de natuur bij Sands River Selous Lodge in Tanzania

 

14. Tanzania – Selous Game Reserve

Het wildpark Selous in Tanzania is nog niet door het grote publiek ontdekt, waardoor de natuurbeleving er optimaal is. Overnacht tussen de bomen van een treehouse, of maak een meerdaagse wandelsafari van kamp naar kamp met een privégids. Een hoogtepunt is een spectaculaire boottocht over het Tagalalameer, waar u honderden nijlpaarden en krokodillen ziet! 

Zimbabwe victoria falls

15. Zimbabwe & Zambia – Victoria Falls

De wieken draaien, de deuren gaan dicht en langzaam stijgt de helikopter op. Tientallen meters onder u ziet u het weidse landschap met de kabbelende Zambezirivier. Een aantal kilometers verderop wordt het landschap ruw in tweeën gesplitst door de Batoka kloof en stort het water uit de Zambezi naar beneden. U vliegt boven de majestueuze Victoriawatervallen in Zimbabwe en Zambia. Een adembenemend uitzicht!

Wilt u een UNESCO Werelderfgoed bezoeken? Neem dan nu contact op met onze reisexperts! 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Ontdek reizen in Thika-stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.