Auteur
Hannie Coers
0 Reacties
Hannie Coers

Wie van safari’s houdt, is in Afrika op de juiste plek. Maar hoe beslis je nu welk nationaal park je bezoekt? Ga je voor groot, klein, weidse leegte of juist de dichtbegroeide groene jungle? Afrika-expert Hannie zet haar favorieten op een rij. Vijf van de mooiste, meest bijzondere nationale parken in Afrika – allemaal met hun eigen charme en kenmerken. Ziet u één van deze parken helemaal zitten? Neem dan nu contact met ons op! 

Zambia_Lower Zambezi_Kano_Olifant1. Lower Zambezi National Park – Zambia

Rust, prachtige natuur, ongerept en veel wild… Dat zijn de kenmerken voor Lower Zambezi National Park in Zambia, grenzend aan de machtige Zambezi rivier. Maak voor de ultieme safaribeleving een wandelsafari en ga te voet op zoek naar het wild. Tijdens een verblijf in Chiawa Camp of Old Mondoro maakt u ook gamedrives met een voertuig. Op zoek naar avontuur? Maak dan een kanotocht op de Zambezi!

Botswana_Okavango_AerialView2. Okavango Delta – Botswana

Een wirwar van smalle en bredere waterwegen doorkruisen het unieke ecosysteem van de Okavango Delta in Botswana. Op safari naar Botswana? Dan mag een verblijf in één van de kleinschalige safarikampen in de Okavango Delta absoluut niet ontbreken. Varen met een mokoro over ondiepe wateren of een jeepsafari, maar ook wandelen behoort tot de mogelijkheden. Helemaal weg van de bewoonde wereld geniet u van de schoonheid van dit stukje aarde. Op zoek naar een écht bijzondere belevenis? Maak dan een helikoptervlucht boven de Okavango Delta.

Zuid-Afrika_Kalahari_Eland Herd

3. Kalahari – Zuid-Afrika

Het Kruger National Park is wellicht het meest bekend, maar voor een bijzondere belevenis brengen wij u veel liever naar Tswalu in de Kalahari! De Kalahari in Zuid-Afrika is een afwisseling van rode zandduinen en weidse vlaktes. Wist u dat u in deze halfwoestijn ook de Big Five kunt spotten? De alternatieve Big Five welteverstaan; de gemsbok, springbok, leeuw, elandantilope en luipaard. De gemsbokken en springbokken zult u veelvuldig zien, maar de Kalahari-leeuw wordt al een stuk lastiger. Nog groter is de uitdaging om elandantilope en luipaard te vinden – maar  dat maakt een safari juist zo spannend! Geniet van deze spanning tijdens uw verblijf in Tswalu Kalahari – a vast and magical land!

Oeganda_Bwindi_Gorilla4. Bwindi Impenetrable National Park – Oeganda

Altijd al over dezelfde paden willen lopen als de gorilla’s? In Bwindi Forest, in het zuidwesten van Oeganda, kunt u oog in oog komen te staan met deze met uitsterven bedreigde mensaap! Bwindi Forest is een ondoordringbaar gebied en één van de meest diverse regenwouden van Afrika. In dit tropisch woud leven nog circa 320 berggorilla’s, ongeveer de helft van het totaal aantal gorilla’s wereldwijd. Een ontmoeting met een gorilla familie is er één die u nooit meer zult vergeten! Afrika-expert Karin schreef er een blog over.

Tanzania_Ruaha_Hippos

5. Ruaha National Park – Tanzania

Ruaha, in het zuiden van Tanzania, is het op twee na grootste nationale park van Tanzania. Het is veel minder toeristisch en dus rustiger en puurder dan de parken in het noorden. Ruaha National Park is een palet van uitgestrekte vlaktes, bergketens en rivieren. Ruaha: het grootste wildpark met het minste aantal bezoekers! Ver van alles en iedereen waant u zich hier allen op de wereld; getuige van grote kuddes olifanten en nijlpaarden, een roedel wilde honden en vele vogelsoorten! 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.