Auteur
Thika Travel
0 Reacties
Thika Travel

Over onverharde wegen gaat u op zoek naar wildlife. Iets later wacht u in stilte bij een waterpoel, waar dieren hun dorst lessen. Had u een safari in een groene jeep in gedachten? Dat kan anders. Spannender. Wij laten u graag de natuur dichterbij en in alle rust beleven. Dit zijn de vijf mooiste safari’s zonder jeep.

1.     Wandelsafari: stap uit de rol van toeschouwer

Wandelsafari tijdens zonsondergang Zambia

 

Met een expert verlaat u te voet het gebaande pad. Zo ontdekt u de natuur écht. De gids leert u sporen van het grote wild herkennen en wijst u op planten en kleine dieren die u vanuit de jeep nooit had gezien. Al wandelend ziet u giraffen en olifanten vanuit een indrukwekkend perspectief. Tijdens een wandelsafari bent u geen toeschouwer meer, maar onderdeel van de natuur. In Zimbabwe, Zambia, Brazilië en India regelen wij de beste gidsen voor de mooiste wandelsafari’s.

 

2.     Poolsafari: over het ijs de migratie achterna

Arctisch Canada narwallen

 

Te voet, per zodiac en per sneeuwscooter op zoek naar wildlife. Een unieke ervaring, zeker als u over het zee-ijs van Arctisch Canada trekt. Thika is een van de weinige organisaties die u naar dit prachtige gebied brengt. Wij regelen een Inuïtgids die u meeneemt over het zee-ijs. Samen gaat u op zoek naar duizenden migrerende beluga’s en narwallen. Uw gids kent de unieke plekken van dit ongerepte gebied waar u vele walrussen, Groenlandse walvissen, beluga’s en narwallen samen ziet. Een unieke poolreis! 

 

3.     Muzieksafari: op zoek naar ongetemde tunes

Muzikanten in Kaapstad, Zuid-Afrika

 

In Zuid-Afrika zijn safari’s niet alleen gericht op het spotten van wildlife. U kunt ook op jacht naar wilde klanken. Tijdens een muzieksafari ontdekt u de beste adresjes van onze gidsen. Wij kennen de gidsen die de weg weten naar de meest swingende huiskamers en lokale jazzclubs waar u ongetemde tunes hoort. Ontdek de muzikale kant van Kaapstad met onze lokale muziekliefhebbers.

 

4.     Walvissafari: op het water of in de lucht?

Zuid-Afrika_Ontdekkingsreis_Walvis2

 

U kunt walvissen spotten vanuit een boot. Of…per vliegtuig! Vanuit de lucht ziet u pas goed hoe groot deze dieren zijn. Voor deze bijzondere walvissafari gaat u naar Zuid-Afrika of Sri Lanka. Inderdaad, Sri Lanka. Weinig mensen weten dat dit één van de beste landen ter wereld is om walvissen te spotten. Op slechts enkele kilometers van de kust trekken blauwe vinvissen, potvissen en bultruggen voorbij. Wilt u dit met eigen ogen zien? Vraag onze experts naar de beste reistijd.

 

5.     Kanosafari: te water met kaaimannen en walrussen

kano pantanal brazilie

 

Zonder ronkende motoren heeft u de beste kans op het spotten van wildlife. Al peddelend bereikt u plekken die u te voet of per jeep onmogelijk kunt bereiken. U beleeft gebieden zoals de Pantanal of zelfs Antarctica op een totaal andere manier tijdens een kanosafari. Capibara’s en kaaimannen kijkt u in Brazilië recht in de ogen, in Spitsbergen glijdt u langs een zonnebadende walrus, en de bultrugwalvissen in Antarctica kunt u vanuit uw kano haast aanraken. Uw gids heeft alweer het volgende dier gespot, natuurlijk op veilige afstand van uw kano.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.