Auteur
Arjan Westhoff
0 Reacties
Arjan Westhoff

Met een bijna 8.000 kilometer lange kustlijn kan het niet anders dan dat Brazilianen verzot zijn op zee en strand. Brazilianen houden van het water én van activiteiten in, op en bij het water. Surfen en zwemmen liggen voor de hand, maar bij de Braziliaanse stranden is veel meer mogelijk. Hieronder vindt u de vijf meest bijzondere wateractiviteiten op de mooiste plekken in Brazilië

Brazilie strand Lencois Maranhenses Jericoacoara kitesurfen

1.      Kitesurfen in Lencois Maranhenses

De mooiste plekken om te kitesurfen liggen in het noordoosten van Brazilië, nabij het duinen- en lagunegebied Lencois Maranhenses. Vanuit stadjes als Jericoacoara en Barra Grande is kitesurfen top. Beginners kunnen twee of drie lessen nemen om de basis onder de knie te krijgen en daarna is het letterlijk en figuurlijk los gaan in de branding! Wilt u of een van uw gezinsleden eens ervaren hoe het voelt om vrij in de wind boven de zee te zweven? Laat het ons weten en wij regelen tijdens uw familiereis één of meer lessen met een ervaren kitesurfer.

Brazilie Natal snorkelen

2.      Snorkelen in de Pantanal

Brazilië heeft een aantal fantastische snorkelspots. Zoals het eiland Fernando de Noronha, voor de kust van Recife en Natal in het noordoosten. Maar de meest bijzondere snorkelplekken vindt u in de Pantanal. Weggestopt tussen moerassen, kaaimannen, reuzenotters, tapirs en capibara’s gaat u vanuit de plaatsen Bonito en Nobres het heldere water in. Fantastische spelonken en kleurrijke vissen zorgen hier voor een boeiend onderwaterschouwspel. Bent u op zoek naar onontdekte plekken voor uw wateractiviteiten? Ga dan naar de witte poederstranden van Ilha de Boipeba, waar u geniet van een 20 kilometer lang koraalrif.

Brazilie oesters

3.      Oesters opduiken bij Barra Grande

Stap met de lokale vissers van Barra Grande in houten bootjes en ga naar de oesterbanken van Brazilië. Hier haalt u samen met uw visser zelf uw oesters op. Heerlijk! Verser kunt u ze niet krijgen en proeven. Dit is niet alleen een culinaire trip – u leert op deze manier ook de Brazilianen en hun leefwijze kennen. Komt u tijdens uw reis niet in het noorden van Brazilië? Breng dan een paar dagen door bij Florianopolis in het ongerepte zuiden. Volgens Condé Nast Traveler is dit de place to be als u oesters wilt proeven!

Brazilie Fernando de Noronha duiken (3)

4.      Duiken bij Fernando de Noronha

Houdt u van wrakduiken? Dan is Brazilië een geweldige bestemming voor u. In de eerste plaats bij het eiland Fernando de Noronha, voor de kust van Recife en Natal – een walhalla voor duikers. Het aantal toeristen (en daarmee het aantal duikers) wordt beperkt om het eiland en de omliggende onderwaterwereld te beschermen. Wrakduiken kunt u ook goed voor de kust van Salvador da Bahia (bij Banco da Panela) en bij Ilhabela, één van de grootste eilanden voor de groene kust op korte afstand van Rio de Janeiro.

Brazilie zeepaardje

5.      Zeepaardjes zien bij Recife

Ooit al zeepaardjes willen zien in hun natuurlijke omgeving? In Brazilië kan dat. In het noordoosten van Brazilië brengen lokale vissers u naar de leefgebieden van deze bijzondere vissoort. Het is de enige vis die rechtop zwemt en geen enkele andere vis heeft een staart zoals die van een zeepaardje. Wist u trouwens dat bij zeepaardjes het mannetje zwanger wordt? Zeepaardjes kunt u zien voor de noordoostkust bij Lencois Maranhenses en in de omgeving van Recife.

Reisexpert Arjan is al twintig jaar op zoek naar de mooiste plekjes van Latijns-Amerika – en met succes! Bent u ook op zoek naar wateractiviteiten of een andere unieke, uitzonderlijke beleving in Brazilië? Neem dan nu contact op

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Beleef uw eigen onderwateravontuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.