Auteur
Selinde Winter
0 Reacties
Selinde Winter

De Carretera Austral in Chili is een echte must voor iedere liefhebber van avontuurlijke selfdrives. Ruim 1200 kilometer van soms onverharde wegen voeren u door een ongerept gebied van weelderige bossen, heldere gletsjerrivieren, besneeuwde bergkammen en mystieke fjorden. Zin om deze relatief onbekende route te volgen? Hier alvast een aantal leuke weetjes over de uitdagende Carretera Austral.

Chili Carretera Austral Aisen (57)

1. Patagonische draak

De ijsvlaktes van Aysen en onder andere het Viedma meer zijn het leefgebied van de Patagonische Draak. De naam roept wellicht beelden op van vuurspuwende monsters met horens, maar deze draak is een stuk kleiner en minder gevaarlijk. Dit zwartgekleurde beestje is ondanks de geringe lengte van circa 2 cm goed bestand tegen de erbarmelijke, ijzige weersomstandigheden. Ze hebben onder andere een eigen antivriesmiddel ontwikkeld dat door hun aderen stroomt. En dat is ook best indrukwekkend!

Chili Carretera Austral Aisen (2)

2. Lake O’Higgins

Aan het einde van de Carretera Austral ligt het O’Higgins meer. Dit is het diepste meer van heel Noord- en Zuid-Amerika met een diepte van maar liefst 836 meter. Dit maakt het bovendien het vijfde diepste meer ter wereld. Opvallend is de prachtige lichtblauwe kleur van het water. Dit wordt veroorzaakt door het rotssediment dat met het smeltwater van de gletsjers het meer instroomt.

Chili Carretera Austral marmergrot Tranquilo

3. Rock Art

Rijd niet zomaar het General Carrera Lake voorbij. Hier zijn magnifieke marmergrotten te zien met grillige vormen en intrigerende heldere kleuren. Voor de cultuurliefhebber zijn de rotsschilderingen aan zowel de noord- als zuidkant van het meer absoluut fascinerend. De schilderingen worden meer dan 10.000 jaar oud geschat en geven een weergave van thema’s zoals inheemse diersoorten, prehistorische jachttechnieken en overige symbolen.

4. Golden City

Volgens de legende heeft de ‘City of the Ceasars’ echt bestaan, ergens langs de Carretera Austral. De verhalen doen de ronde dat iedereen in deze stad in perfecte gezondheid verkeerde, dat er alleen maar mooie mensen woonden en dat er in de stad een overvloed aan eten en goud was. Ondanks verschillende archeologische vondsten, heeft tot op heden nog niemand de exacte locatie van deze stad teruggevonden…

5. Father Ronchi

In de hele provincie van Aysen zijn de restanten van het werk van de priester Father Ronchi voelbaar. Hij was verantwoordelijk voor de bouw van onder andere scholen, dorpen en windturbines om de meest afgelegen regio’s van elektriciteit te voorzien. De legende vertelt bovendien dat deze ‘Robin Hood’ op miraculeuze wijze uit zijn gewaad voedsel tevoorschijn haalde voor de minder bedeelden.

Chili Carretera Austral auto weg (12)

De grote diversiteit aan landschappen rond de Carretera Austral is een fantastische regio om op uw eigen tempo rond te reizen.  Ook zin in deze avontuurlijke ontdekkingsreis? Wij helpen u graag bij het samenstellen van de perfecte route. Neem contact op met onze experts Latijns-Amerika!

Selinde is expert Latijns-Amerika bij Thika Travel. Ze is razend nieuwsgierig naar onbekende regio’s en de lokale cultuur. Ook is ze altijd op zoek naar leuke weetjes waardoor de bestemming nóg meer gaat leven!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Ontdek Chili zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.