Auteur
Hannie Coers
2 Reacties
Hannie Coers

Wat zijn nu eigenlijk de beste bestemmingen per seizoen…? Een vraag die u zich ongetwijfeld wel eens heeft gesteld. In welke maand ziet u de oversteek van de grote kuddes? Wanneer komt de woestijn tot bloei? Wanneer spot u groot wild, en wanneer bijzondere vogels? Afrika-expert Hannie zet haar favoriete plekken in Afrika per seizoen op een rij! Vier unieke belevingen, elk met hun eigen charme en kenmerken.   

beste bestemmingen per seizoen - antilopen in de Okavangodelta in Botswana, zomer

1. Zomer – Okavangodelta in Botswana

De Okavangodelta in Botswana is zonder twijfel één van Afrika’s meest ultieme wildgebieden. Het is de grootste binnenlandse delta ter wereld en het water dat na de regentijd vanuit Angola de delta binnen stroomt, bereikt nooit de zee. Onze zomermaanden zijn de beste maanden voor een verblijf in één van de kleinschalige safarikampen in Okavango. Op het zuidelijk halfrond is het dan winter en dus is de begroeiing minder dicht: diverse soorten bomen en struiken hebben blad verloren en het gras is niet hoog. Ontdek de waterwegen met een traditionele mokoro, maak een gamedrive per voertuig of een strik uw schoenveters voor een bushwandeling. Safari in de Okavangodelta staat synoniem aan een bijzondere wildbeleving!

beste bestemmingen per seizoen - wildebeesten aan de rivier in Masai Mara in Kenia, herfst

2. Herfst – Grote Migratie in Kenia

Goed nieuws – migraties vinden het hele jaar door plaats in Afrika! Daarbuiten trouwens ook, maar dat is een ander verhaal. De zebra’s, gnoes en impala’s van de Okavangodelta verplaatsen zich van de gevaarlijke waterkant naar de veiligere grasvlaktes gedurende onze winter en lente. Tijdens de vroege zomermaanden migreren de olifanten van Tarangire in Tanzania in geweldige aantallen. Maar van alle migraties in Afrika, is de Grote Oversteek van de Mara rivier in Kenia toch wel een hoogtepunt! Deze oversteek is een ongekend spektakel waar u in de late zomer en vroege herfst getuige van kunt zijn. Aarzelend staan de zebra’s en de gnoes op de oever, wachtend op het juiste moment om de oversteek te wagen. Een spektakel, want de roofdieren zien hun kans schoon…!

beste bestemmingen per seizoen - ijsvogel in South Luangwa in Zambia, winter

3. Winter – Vogels en Fotografische Kansen in Zambia

Bent u een echte vogelliefhebber en op zoek naar de mooiste vogels in Afrika? Kies dan voor een reis in het zogeheten ‘groene seizoen’ naar South Luangwa National Park in Zambia. In de periode van november tot en met maart is het daar regentijd. Deze maanden zijn perfect voor vogelliefhebbers én voor fotografen. Er zit geen stof in de lucht, dus de kleuren zijn helder en het beeld haarscherp. De natuur is prachtig groen. Niet alle lodges zijn geopend in dit seizoen en er kan een regenbui vallen – maar ook dat heeft zijn charme in Afrika!

Eén van Afrika’s mooiste vogels zien nesten en op de gevoelige plaat vastleggen? Reis dan in de zomer af naar South Luangwa National Park in Zambia. De ‘carmine bee-eaters’ nesten in groten getale in de hoge, steile oevers van de Luangwa Rivier.

beste bestemmingen per seizoen - groene vlakte in Namibie

4. Lente – Flora in Namibië 

Namibië wordt door velen geassocieerd met woestijn en eindeloze droge vlaktes. Wist u dat dit bijzondere Afrikaanse land ook een ander gezicht kent? In de maanden april en mei zijn de zandvlakten verstopt onder een deken van bloemen! Zelfs de Namib-woestijn – de oudste ter wereld – komt tot leven! Namibië leent zich bij uitstek voor (meerdaagse) wandeltochten. Samen met uw gids passeert u heuvels en grotten met ondergrondse meren. Of u nu houdt van vogels, klein wild of geïnteresseerd bent in de bloeiende flora – uw gids vertelt u er alles over!

Hannie is Afrika-expert bij Thika Travel. Haar favoriete reis tot nu toe was een een wandelsafari door de nationale parken van Zambia, op zoek naar luipaarden. Wilt u ook op reis naar de nationale parken van Afrika? Neem dan nu contact op! 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

2 reacties

 1. Beste Hannie,

  wanneer steeds meer mensen wild willen zien op cruciale momenten zoals bij de oversteek van rivieren tijdens de trek, krijgen we toch te maken met verstoring van het leven van deze dieren?
  Steeds meer mensen zijn met pensioen en hebben geld zat, er zijn nu al ouderen van 80 die met een rollator de Kilimanjaro op gaan en 90 jarigen die in de Himalaya van de pieken storten.
  Ik denk dat de het moet stoppen. Laat gebieden ongerept blijven.

  Met groet,

  Ine van den Akker

 2. Dag Ine,

  Dank voor uw bericht. We waarderen uw zorgen over het behoud van de natuur en haar wildleven! We delen uw mening – bepaalde gebieden zouden inderdaad ongerept moeten blijven. Nationale parken en game reserves zijn echter wel nodig om het wild te kunnen beschermen, en om deze gebieden te onderhouden is steun en kennis nodig. Daarom genieten wij van de mogelijkheden die deze adembenemende gebieden ons bieden, maar altijd op een ecologisch verantwoorde manier. U zult bij ons geen massatoerisme tegenkomen: onze gidsen zijn allen natuurbeschermers, en zullen hun Jeep dus nooit te dichtbij of in de weg van het wild zetten. Nog liever doen we wandelsafari’s, zodat we helemaal geen spoor achterlaten. Duurzaam toerisme dus!

  Hartelijke groet,
  Hannie Coers & Thika Travel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.