Auteur
Thika Reiziger
0 Reacties
Thika Reiziger

Rob Daniels en zijn vrouw Pety reisden in december met Thika Travel naar de Antarctic Peninsula. Alle bijzondere dingen die ze daar hebben gezien, zetten ze voor u op een rij! “We zijn in een relatief klein gebied (Antarctic Peninsula) geweest, maar zijn wel drie keer op het continent geweest én hebben de Poolcirkel bereikt. Antarctica is het koudste, droogste en meest winderige gebied op aarde. Het bestaat uit een landmassa die 10% van al het land op aarde beslaat (twee keer zo groot als Australië) en bedekt wordt door een ijskap van bijna 3500 meter dikte. Deze ijskap bevat 70% (!) van al het zoete water in de wereld. Slechts 2% van het oppervlakte is ijsvrij in de zomer (als het dus bij ons winter is) en je kunt de reis die wij gemaakt hebben ook alleen maar in de periode oktober-maart maken. 11% van het gebied bestaat uit drijvende ijsbergen, sommige zo hoog als flatgebouwen van 10-15 verdiepingen. Dit zijn fantastische uitzichten!

Het schip waar we op sliepen, en de zodiacs waarmee we twee tot drie keer per dag op pad gingen. Hoewel de tempratuur vrijwel altijd iets boven het vriespunt was voelde het door de harde, koude wind vaak erg koud aan!

 

Een grappig voorval: deze twee pinguïns zaten op een ijsschots en toen we in de zodiac dichterbij kwamen (om foto’s te nemen), kwam een zeehond die verderop op een ijsschots lag bij deze pinguïns op de ijsschots liggen, waarschijnlijk uit nieuwsgierigheid.

 

De ijsschots die je op de achtergrond zag was –hoewel dit niet op de foto te zien is- ongelooflijk groot. Ik schat ongeveer drie tot vier maal zo hoog als ons huis!

 

Héél veel zeehonden gezien. Alleen op ijsschotsen, geen enkele keer in het water.

Port Lockry, een eiland waar een Engels postkantoor staat, ‘bemand’ door twee Engelse dames. We hebben een paar ansichtkaarten gestuurd – we zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat ze aankomen…!

 

Vijf pinguïns op een zogenaamde Penguin Highway. Naar schatting zijn er circa 6 miljoen pinguïns op Antarctica. De grootste kolonie die wij gezien hebben bevatte circa 6000 exemplaren. Overal waar pinguïns zijn stink het enorm, je ruikt ze voordat je ze ziet! Het ‘rode’ dat je ziet waarop de pinguïns lopen is ontlasting, die is roze gekleurd door de krill (garnalen) die ze hoofdzakelijk eten. Als je goed kijkt zie je onder de pinguïns een kuiken.

 

Op deze reis ontzettend veel walvissen gezien. Ook een geraamte. Als je ernaast staat, merk je pas echt hoe groot deze dieren zijn.

We haalden de poolcirkel!”

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.