Auteur
Freek Vermeulen
0 Reacties
Freek Vermeulen

“Gas geven, gas geven!” roept mijn gids. We rijden door een dikke laag rul zand, en als je niet doorrijdt komt de jeep stil te staan en kom je niet meer weg. Deze ochtend zijn we vertrokken op onze tweedaagse avontuurlijke road trip door de halfwoestijn rondom de stad Jodhpur in Rajasthan, India. Nou ja, road trip kan men het niet echt noemen want asfalt hebben we nauwelijks gezien.

Verrassend wildleven in Rajasthan

Wat een leuke manier om deze provincie te leren kennen! Nadat onze gids ons het eerste stuk op weg heeft geholpen, is het nu de beurt aan mij om achter het stuur te kruipen. Even wennen, pook in de linkerhand (in India rijdt men links) én behoorlijk ruige ondergrond. We rijden een groot deel van de dag door de deels drooggevallen Lunirivier. De acacia en neem-bomen die hier groeien zijn altijd groen, in een verder kurkdroog landschap. Wat ik niet had verwacht was zó veel wildleven aan te treffen: in de schaduw onder de bosjes een groepje wilde zwijnen doodgemoedereerd aan het luieren, overal waar we rondrijden zien we de grootste antilopesoort van India, de nilgai, die de grootte heeft van een flink paard. Op de akkers zien we grote kuddes blackbucks, met hun parmantige tred en schitterende ‘kurkentrekkerhoorns’. “Rechts, op tien meter afstand!” wijst de gids. Nog net zien we de derde antilopesoort wegschieten. De chinkara is de kleinste en schuwste van de drie.

 

Unieke overnachting

Maar het is nog niet over. Aan het einde van de dag rij ik de jeep omhoog een heuvel op. We komen uit op een plateau, waar tot onze verassing een tent opgesteld staat. Dit wordt ons onderkomen voor de nacht. Eén om nooit te vergeten: een kampvuur onder de sterrenhemel, de geluiden van vogels en krekels, ver weg klinkende bellen, geloei van koeien en het genot van een overheerlijke Rajasthani maaltijd maken de dag helemaal compleet.

Deze jeeptocht kunt u reserveren voor een ééndaagse of meerdaagse tocht. Boekt u een meerdaagse tocht, dan kunt u desgewenst zelf de jeep besturen en rijdt dan achter de jeep van uw gids aan. U hoeft geen ervaring te hebben met off road rijden, dat bent u na enkele uren gewend!

India-expert Freek was op studiereis in India, en hield zijn belevingen bij. Wilt u zelf op avontuur in Rajasthan? Neem dan nu contact op!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wat wilt u doen in India?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.