Auteur
Thika Travel
0 Reacties
Thika Travel

Wie aan ‘safari’ denkt, denkt aan de klassieke game drive. Naast deze zinderend meeslepende jeeptochten zijn er nog zó veel andere fantastische manieren om het wildleven te ontdekken! Wij hebben gewandeld, geklommen, gevlogen, gevaren en gezwommen – allemaal om voor u de perfecte maatwerksafari te kunnen ontwerpen. Hieronder vindt u slechts een greep uit de mogelijkheden!

Uitzicht vanuit een vliegtuig over Laikipia in Kenia

Vliegsafari, Kenia of Namibië

Vanuit de lucht ontdekt u landschappen zoals u ze nog nooit zag. In Laikipa, Kenia stapt u aan boord van een originele tweedekker uit de jaren dertig! Onder u stappen giraffen voorbij, stuiven groepen zebra’s uit elkaar en grazen kuddes buffels ongestoord verder. In Namibië bewondert u de Sossusvlei vanuit een luchtballon. Terwijl de zon opkomt brengt de ballonvaarder alles in gereedheid. Langzaam stijgt u op en ruim een uur lang zweeft u over het buitenaards mooie Namib Naukluft Park.

Olifanten begluren tijdens wandelsafari in zambia

Wandelsafari, Zambia of Zimbabwe

Te voet door de wildernis. Opwindend en onvoorspelbaar. Een geluid in het struikgewas, het breken van een tak. Is het een wrattenzwijn of een olifant? U loopt tegen de wind in – alleen dan heeft u kans om onopgemerkt een neushoorn te benaderen. Kruipend door het gras komt u centimeter voor centimeter dichterbij. In Zimbabwe en Zambia op stap met de gidsen als Dave, Steve of Clive krijgt de safari een extra dimensie. Met hen aan uw zijde hoeft u zich geen moment onveilig te voelen. Dít is puur genieten van de natuur – met uw neus er bovenop!

Zoektocht Naar De Grijze Geest, India

“Pas als u hem gezien heeft, mag u hem sneeuwluipaard noemen, mevrouw. Tot die tijd heet hij de Grijze Geest.” Hilde Sanders, medeoprichter van Thika Travel, mocht deze naamswijziging meemaken tijdens een onvergetelijke expeditie in Ladakh, India. In januari tot en met mei vertrekken elk jaar unieke expeditiereizen die geheel in het teken staan van dit fabelachtige dier. Dagenlang trekt u door de Himalaya en speurt u de bergwanden af met een verrekijker. De spanning stijgt. Krijgt u de Grijze Geest vandaag te zien…?

Oeganda tracking babygorilla op rug moeder001 Oeganda gorillafamilie001 een baby berggorilla in Oeganda

Gorillatrekking, Oeganda of Rwanda

U hoort de woorden van uw gids maar amper, het tropische regenwoud van Oeganda eist al uw aandacht op. Al urenlang wandelt u door de jungle en over vulkaanhellingen. Soms zijn bamboetakken en lianen uw enige houvast. Net als u denkt dat u uw laatste restje energie heeft verbruikt, gebeurt het… Hun gedrag is soms haast menselijk. Zij observeren u, terwijl u hen observeert. Een kleine berggorilla daagt u uit en een adolescent rolt voorbij. Het is iets dat u voor altijd bijblijft.

Twee narwallen in Nunavut, Canada

Snorkelen met Narwallen, Arctisch Canada

Met een extra dik wetsuit aan, flippers aan uw voeten en een duikbril op uw hoofd springt u het water rondom Arctisch Canada in. Het is ijskoud, maar zodra u de eerste narwal ziet bent u dit vergeten. Met een voortand van wel drie meter lang zien narwallen er gevaarlijk uit, maar dat zijn ze niet. Ze beschouwen u niet als bedreiging en zijn eerder nieuwsgierig dan agressief. Zwem rustig een stukje met ze mee. Wie weet ziet u ook nog een witte walvis of beluga van dichtbij!

luipaard in pantanal, brazilie

Bootsafari over de Pantanal, Brazilië

Met uw gids rijdt u te paard door de uitgestrekte graslanden van de Pantanal in Brazilië. U heeft een weids uitzicht, waardoor u wild makkelijk spot. Ziet u daar die capibara’s, aan de oever van de rivier? En die tapir, die bladeren van een struik knabbelt? De schemering zet in, de beste periode om een jaguar te spotten. Ze zijn meesters in het verstoppen, maar in de Pantanal spotten we ze steeds vaker. Zou het vandaag lukken…?

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Ontdek reizen in Thika-stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.