Auteur
Thika Travel
0 Reacties
Thika Travel

k breng een paar dagen door in Jack’s Camp, een rustige oase in het bijzondere Makgadikgadi Pans National Park in Botswana. In deze prachtige, luxe accommodatie kom ik helemaal tot rust – geen WIFI, dus de telefoon blijft de komende dagen lekker in de tas. Ontspannen ervaar ik de weldaad van het koele zwembad en geniet ik van het uitzicht. In eerste instantie is er weinig te zien maar als ik langer kijk, ontdek ik toch van alles. Gisteren regende het en fleurige bloeiers schieten uit de grond. Klein en groter wild zoekt een schaduwplek. Ondertussen geniet ik van een koel drankje.

Botswana_JacksCamp_Chapman’s Baobab

Stokstaartjes

Vanuit deze meer dan comfortabele basis ontdek ik de omgeving. Vanmorgen bezocht ik de stokstaartjesfamilie en aanschouwde hun ochtendritueel. De guitige, actieve diertjes zijn op pad en trekken zich niets van mij aan.  

Botswana_Stokstaartjes_Chapman’s Baobab

Story Time

Na mijn siësta ga ik op game drive. Een geluksvogel: dat ben ik! Tijdens mijn verblijf is gids/eigenaar Ralph Bousfield namelijk in het kamp aanwezig en hij gaat mee. Tijdens het diner gisteren heb ik al gemerkt dat deze man veel te vertellen heeft. Hij, vijfde generatie safarigids, is in dit gebied opgegroeid en heeft over alles wel iets te zeggen: flora, fauna, geologie, zijn museum, historie, cultuur, jeugdervaringen, belevenissen met gasten (zonder toenaam uiteraard)… Dit af en toe tot wanhoop van de staf als we weer eens te laat komen voor het eten vanwege Ralph’s spontane ideeën. Ik heb echter alle tijd en luister geboeid, want hij is een fantastische verteller.

Botswana_Ralph Bousfield_Chapman’s Baobab

Tijdens de game drive spotten we in het uitgestrekte landschap onder anderen zebra’s en gnoes. Rondcirkelende gieren wijzen op een verse prooi. Gauw naar de plek des onheils; het karkas vinden we en volop gieren. De veroorzakers, leeuwen, zijn er helaas vandoor. Ja, ook dat hoort bij het (niet) spotten van wild tijdens een safari.

Botswana_Gieren_Chapman’s Baobab

Letterlijk en Figuurlijk Groot: Chapman’s Baobab

Ineens stopt de auto en Ralph vraagt ons uit te stappen. We lopen naar een boom: het is Chapman’s Baobab. Deze gigantische reus stond eeuwenlang fier rechtop, maar is begin 2016 omgevallen. Ondanks, of misschien wel dankzij, het feit dat hij op de grond ligt, dringt de letterlijke grootheid van de boom tot mij door. Ik herinner me dat ik het bericht over de val gelezen heb, maar eerlijk gezegd zei het mij weinig. Ik kom er al snel achter dat Ralph daarin verandering brengt.

Botswana_Chapman’s Baobab Botswana_Chapman’s Baobab

Vol passie begint hij te vertellen over deze bijzondere plek en haar historie. De functie als oriëntatiepunt en ‘postkantoor’, beroemde ontdekkingsreizigers die passeerden en hun namen in de bast kerfden, flora en fauna die van de boom afhankelijk zijn. Er gaat een wereld voor mij open en ook de figuurlijke grootheid van de boom wordt mij duidelijk. Met terugwerkende kracht realiseer ik mij: “Chapman’s Baobab is omgevallen!”

Karin weet alles van Afrika. Ze heeft een passie voor de onbekende, authentieke bestemmingen. Wilt u ook bijzondere belevingen meemaken in Botswana? Neem dan nu contact op

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Zo ontdekt u Botswana

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.