Auteur
Selinde Winter
0 Reacties
Selinde Winter

Voor veel reizigers staat een bezoek aan de Atacamawoestijn in Chili hoog op het wensenlijstje. Maar als ze er dan eenmaal zijn, beperken ze zich vaak tot de bekende hoogtepunten: de maanvallei, de El Tatio geisers en de weidse zoutvlaktes. Ja, deze plaatsen zijn schitterend – maar er is zoveel meer! Er zijn talloze manieren om de verborgen schatten van de woestijn te ontdekken. Wij zetten daarom onze top 5 activiteiten in de Atacamawoestijn voor u op een rijtje.

Paardrijden in de Atacamawoestijn, Chili

Verkenningstocht te paard

Een fantastische manier om de woestijn te verkennen is te paard. U bent één met de indrukwekkende landschappen zonder dat u deze vanachter het raampje van de auto aan u voorbij ziet glijden. Ook kunt u op uw paard veel beter ontspannen dan tijdens een flinke wandeltocht. Deskundige gidsen begeleiden u naar de mooiste plekjes waar u in alle rust van de schoonheid geniet en fantastische foto’s maakt.

Sterrenkijken in de Atacamawoestijn, Chili

Sterrenkijken

De Atacamawoestijn is één van de beste plekken ter wereld voor sterrenkijken. Er zijn meerdere observatieposten om met eigen ogen de ringen van Saturnus, de kraters op de maan en supernova’s waar te nemen. Wat u daadwerkelijk te zien krijgt, is natuurlijk afhankelijk van de tijd van het jaar. Extra interessant is een gids uit de regio die u alles kan vertellen over de rol van de cosmos in de inheemse cultuur.

Machuca

In de Atacamawoestijn liggen meerdere kleine dorpjes om te bezoeken. Sla Machuca niet over! Dit pittoreske dorpje ligt op 4.000 meter hoogte en is uniek gelegen met de meest fantastische uitzichten op de omgeving. Het dorp bestaat uit slechts één straat waar de huizen bedekt zijn met cactusdaken en een kleine kerk. De omgeving staat bekend om de  vele vogelsoorten en lama’s. Deze laatste vormen ook een lokale lekkernij. Misschien laten de bewoners van Machuca u wel een stukje lama van de barbecue proeven!

Fietsen in de Atacamawoestijn, Chili

Fietsen door de Ayllus

Op de fiets geniet u van een geheel nieuw perspectief op de omgeving. Deze zeer toegankelijke manier is ideaal om de Ayllus regio te verkennen rondom San Pedro de Atacama. U krijgt een goed beeld van de lokale leefwijze, agricultuur en met name het unieke irrigatiesysteem. Want landbouw bedrijven op één van de droogste en warmste plekken op aarde is toch best een knap kunstje!

Hiken langs de Ruta Purilaktis

De Ruta Purilaktis is een fantastische hikeroute. U start bij de Domeyko Mountain Range op een hoogte van circa 3.000 meter. De hike begint in een kloof en leidt u langs grote rotsformaties. Veel rotswanden zijn voorzien van interessante petrogliefen. U volgt de droge rivierbedding dwars door de bergen met regelmatig spectaculaire uitzichten. Na een korte klim bereikt u het einde van de route: de Matancilla Vallei, ook wel bekend als de regenboogvallei vanwege de prachtige, heldere kleurschakeringen.

Selinde is expert Latijns-Amerika bij Thika Travel. Ze is razend nieuwsgierig naar onbekende regio’s en de lokale cultuur. Ook is ze altijd op zoek naar leuke weetjes waardoor de bestemming nóg meer gaat leven!

Wilt u als reporter voor Thika Travel naar de Atacamawoestijn? Doe dan mee met onze Thika Travel Jubileumactie, en win een reis naar Chili!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Ontdek Chili zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.