Auteur
Thika Travel
0 Reacties
Thika Travel

Droomt u van een safari reis met de hele familie? We kunnen ons heel goed voorstellen dat u veel vragen heeft over het meenemen van uw kinderen op safari. Is het wel veilig, moeten we misschien wachten tot de kinderen ouder zijn, wat als ons kind zich onderweg verveeld, en waar beginnen we überhaupt met plannen? Wees gerust, wij zijn hier om u te helpen!

Onze reisexperts Frank en Karin delen tips voor een safari met het hele gezin, vanuit hun eigen ervaring. Wat ons betreft hoeft u niet te wachten tot de kinderen ‘oud genoeg’ zijn om de magie van Afrika te beleven. Frank nam zijn kinderen al mee op safari bij een leeftijd van 6 maanden! En ook Karin nam haar kinderen van jongs af aan tot en met hun tienerjaren mee op safari.

Safari gids geeft uitleg aan een groepje kinderen in Zuid-Afrika | tips familie safari

Slow travel is de ‘way to go’

Het is heel belangrijk om uw safari aan te passen aan het ritme van de kinderen en vooral de tijd te nemen. Wanneer wij safari’s met onze kinderen plannen, zorgen we ervoor dat de reistijden tussen locaties beperkt zijn om niet teveel in de auto te zitten. Daarnaast raden wij aan om meer rust in de reis te houden. Verblijf wat langer op een locatie dan u wellicht zou doen zonder kinderen.

Karin: “Zeker toen onze kinderen nog jonger waren, was het van belang dat we af en toe een break inbouwden. De safari’s zijn fantastisch, maar vertrekken altijd erg vroeg in ochtend. Niet altijd even makkelijk voor de kinderen. Dus in de middag wilt u wat tijd hebben om bij te komen en soms gewoon even lekker aan het zwembad te zitten.”

Frank: “Wanneer u als gezin reist gaat u gewoon minder snel rondreizen. Mijn advies, kies één plek om misschien wel een week te verblijven en gebruik deze als uw uitvalsbasis. Zo maakt u geen lange reisdagen en bijkomend voordeel is dat u de koffers niet steeds in en uit hoeft te pakken. Wat mij betreft heeft u dan een wereldweek, de kinderen zijn blij en u daardoor ook!”

Kinderen met verrekijker in Zuid-Afrika

Locatie, locatie, locatie

Wanneer u de locatie van uw safari kiest zijn er een aantal dingen waar u rekening mee wilt houden. Het voordeel van een safari in Afrika is dat er geen of nauwelijks tijdverschil is met Nederland. De kortste reistijd naar uw bestemming heeft u wanneer u kiest voor een reis naar Kenia of Tanzania en in Zuid-Afrika vindt u de meeste mogelijkheden voor een malariavrije safari. Verder is ons advies om te kiezen voor privé verblijven.

Frank: “Kies bij het samenstellen van uw safari voor plekken waar zowel de kinderen als de volwassenen zich helemaal kunnen uitleven. Dan zorgt u ervoor dat iedereen zich vermaakt. Aan de hand van het aanbod van het safarikamp of de lodge helpen wij u graag kiezen voor de perfecte locatie.”

Karin: “Bij een privé verblijf kunt u helemaal uw eigen tempo bepalen, omdat u geen rekening hoeft te houden met de andere gasten of tijdschema’s die al vast liggen. Wij vonden het altijd erg fijn om de beschikking over een eigen voertuig met gids te hebben. Dit is lang niet altijd mogelijk bij een verblijf in grotere lodges. Overigens kunt u met jongere kinderen ook niet bij elke lodge te verblijven vanwege een leeftijdsondergrens.”

Vader en dochter gaan sandboarden in Zuid-Afrika

Voldoende afwisseling voor iedereen

Wanneer er voldoende afwisseling in de activiteiten van uw reis zit, zorgt u ervoor dat niemand zich gaat vervelen.

Frank: “Eén van mijn favorieten is een combinatie van bush & beach. Eerst gaat u op safari waarbij het grote wild en de imposante landschappen tot de verbeelding spreken en u sluit de vakantie af met een relaxed einde vol waterpret. Wat mij betreft is dit het beste van beide werelden. Daarbij is het strandgedeelte vaak vriendelijker geprijsd en dus gunstig voor het reisbudget.”

Karin: ”Ik vind het belangrijk dat er genoeg variatie zit in de activiteiten tijdens de vakantie. Vooral in de afwisseling tussen safari en andere hoogtepunten. De kinderen willen niet elke dag met een jeep de safariparken in. In Zuid-Afrika is het mogelijk om naast de safari bijvoorbeeld ook pinguïns en walvissen te spotten, te gaan sandboarden of een middag te gaan picknicken. Dit zorgt voor meer afwisseling en nog meer mooie verhalen bij thuiskomst.”

Meisje aan het paardrijden tijdens safari in Waterberg Zuid-Afrika

Onze persoonlijke favorieten

• Ant’s Nest of Ant’s Hill, gelegen op het Waterberg Plateau in Zuid-Afrika, is een perfecte plek voor een safari met jongere kinderen. Binnen dit reservaat is geen gevaarlijk wild aanwezig, waardoor de kinderen zelf lekker kunnen wandelen, fietsen of paardrijden. Elke dag is een nieuw avontuur! Wel op zoek naar de Big Five? Ga dan een dagje naar het Welgevonden Game Reserve.

• Het Laikipia Plateau in Kenia biedt een enorme veelzijdigheid aan activiteiten voor jong en oud. Vooral de combinatie tussen safari en cultuur is leuk voor de kinderen. Met de jongere kinderen kunt u bijvoorbeeld met de Samburu op pad gaan. De kleintjes leren sporen zoeken, pijl en bogen maken en jachtspelletjes spelen. Met de oudere kinderen gaat u naar een educatief centrum om meer te leren over antistroperij brigades.

• Wanneer u met de kinderen de lokale bevolking gaat bezoeken is het een aanrader om iets mee te brengen van de Pack for a Purpose lijst. Voer uw bestemming in en krijgt u te zien wat de mensen goed kunnen gebruiken (dus geen snoep of geld). Onze kinderen vonden het altijd fantastisch om dat wat we meebrachten uit te delen!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.