Auteur
Thika Reiziger
0 Reacties
Thika Reiziger

Bhutan stond eigenlijk nooit op mijn bucketlist, maar mijn vrouw wilde graag eens “de sfeer proeven van dit nog onbedorven land, met zijn Boeddhistische spiritualiteit”,  zoals ze zelf aangaf. We besloten Bhutan op een comfortabele en luxe manier te bezoeken en boekten een rondreis met overnachtingen in Amankora. We kenden de Aman hotels van eerdere reizen naar Zuid-Oost Azië, dus wisten dat we met deze hotels niet fout konden gaan. Wat is Bhutan me meegevallen! De mensen zó vriendelijk, de samenleving zó eenvoudig en puur, de landschappen zó prachtig: we hebben elk moment van de reis volop genoten.

Bhutan_Taktshang_Wandeling

Hoogtepunt

Thika Travel reisexpert Freek Vermeulen vroeg me na de reis wat voor ons het hoogtepunt was geweest. Hier had ikzelf ook al over nagedacht. Mijn conclusie was dat Bhutan misschien geen hoogtepunt kent an sich, het is meer het totaalplaatje dat je krijgt als toerist. De sereniteit die heerst in de tempels, hoog gelegen tegen bergflanken met geen ander geluid dan het geklingel van bellen, het uitzicht op de Himalaya vanaf de Dochu-La pas, de openhartige gesprekken met onze lokale gids over de politiek en de maatschappelijke positie van Bhutan in de wereld, we vonden het écht bijzonder!

Fietsen met een kampioen

Tóch vond ik nog een persoonlijk hoogtepunt: tijdens onze reis door Bhutan hadden we de beschikking over een privé-auto met chauffeur, en een persoonlijke gids. Onze chauffeur bleek meervoudig winnaar te zijn van een nationaal fietsevenement, de Tour of the Dragon. Zeg maar de Tour de France van Bhutan. Omdat ik ook een fervent fietser ben, besloten we ons geplande bezoek aan de Chele La pas op de laatste dag een iets andere invulling te geven. Mijn vrouw reed met de gids achter het stuur per auto naar boven, ik aanvaardde deze tocht met de chauffeur per mountainbike!

Bhutan_Taktshang_Fietstocht

Flinke rit

De rit was fantastisch. Wel zwaar natuurlijk, de Chele La pas bevindt zich op 3810 meter hoogte. De weg was gelukkig niet te steil en Tshering gaf aan dat het ook mogelijk is om vanaf de pas juist naar beneden te fietsen. Al fietsend genoot ik met volle teugen van het landschap en de steeds maar mooier wordende vergezichten. Geweldig was de uitbundige reactie van de bevolking onderweg, die dit ook niet elke dag meemaken vermoed ik. Boven aangekomen stond er een compleet verzorgde picknicklunch klaar – en wat smaakte die goed na de mooiste fietstocht van mijn leven! 

Wilt u Bhutan ook op uw eigen, persoonlijke manier ontdekken? Neem dan nu contact op! 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe ontdekt u Bhutan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.