Auteur
Thika Reiziger
0 Reacties
Thika Reiziger

Expert Latijns-Amerika Karin vloog met haar zoon Wessel naar de Galápagos. De dierenwereld op deze eilandengroep verschilt volledig met de rest van de wereld – er is nooit gejaagd, dus dieren zien de menselijke bezoekers niet als bedreiging. We zeggen ‘bezoekers’, want naast enkele duizenden inwoners behoren de Galápagos toe aan het wildleven. Wessel zette zijn belevingen op deze unieke archipel voor u op papier!

Na een kort verblijf in Ecuador vlogen mijn moeder en ik naar de Galápagoseilanden, waar we in een klein schip een tocht van acht dagen zouden maken. We sliepen gezamenlijk in een hut en aten met ongeveer acht andere gasten.

reuzenschildpad op de galapagos

Bij het bezoeken van het eerste eiland bleek al meteen dat de dieren onwaarschijnlijk tam zijn. Of beter, onbevreesd. Omdat de meeste dieren op de Galápagos geen natuurlijke vijanden hebben hebben ze niets te vrezen. Het was voor mij erg bijzonder om binnen handbereik van schildpadden, zeeleeuwen en pinguïns te komen. Het is natuurlijk belangrijk de lokale fauna niet te verstoren, maar soms maakten de zeeleeuwen het ons wel erg moeilijk – als ze dwars of het pad lagen, of zelfs naast ons kwamen zonnen.

Galapagos duiken met zeeleeuwen

Bij het duiken speelden de zeeleeuwen zelfs met ons, door rond ons te zwemmen en te verdwijnen om vervolgens weer terug te komen. Bij het snorkelen heb ik ook rondgezwommen met een zeeschildpad en tikkertje proberen te spelen met een pinguïn.

De eilanden waren heel divers. Er was een prachtig tropisch strand, een eiland vol met prikkelstruiken en een eiland waar we over versteende lava konden lopen. De meeste eilanden waren niet bewoond, waardoor de tochten met de gidsen avontuurlijk aanvoelden. Er was steeds weer iets nieuws te zien. Bij het terugkomen op de boot konden we vaak nog van alles zien vanaf het zonnedek, met als hoogtepunt een school roggen die door de baai zwom.

  • wandelen op de galapagos
  • zeeleeuwen op de galapagos
  • Strand van Galapagos

 

Het was een heerlijke ervaring om binnen de Galápagoseilanden geen angstaanjagende rustverstoorder te zijn voor de dieren, maar in plaats daarvan op te gaan in de natuur en er een deel van uit te maken. Dit heb ik nergens anders meegemaakt!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe wilt u Ecuador en de Galápagos ontdekken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.