Auteur
Freek Vermeulen
0 Reacties
Freek Vermeulen

Eerlijk is eerlijk: voor de beste natuurbeleving in India moet u naar de nationale parken van Centraal-India. Maar Ranthambore National Park in Rajasthan vind ik bijzonder fotogeniek. Bij het binnenrijden voert het pad richting een kloof tussen twee heuvels. In het smalste gedeelte komen we bij een enorme muur met een toegangspoort – ooit de poort die toegang bood tot het koninkrijk van de Maharadja van Sawai. Her en der verspreid in het park tref ik talloze getuigen aan in de vorm van tempels, muren en restanten van paleizen. Bovenop de heuvels prijken de ruïnes van een ooit imposant fort, nu bewoond door langoerapen en… tijgers!

Tijgers

Want voor tijgers kom ik naar Ranthambore en ja, ook deze blijken fotogeniek. De tijgers die hier leven zijn gewend geraakt aan de jeeps en bekommeren zich al lang niet meer om ons. Een uitgelezen kans voor mij als hobbyfotograaf, want nu kan ik eens  een close-up van dit machtige dier schieten! Ook mooi in Ranthambore: de grote meren met daaromheen groene grasvelden waar sambar- en axisherten komen grazen en drinken. Een open veld met mogelijkheden tot een heuse jachtpartij…

Tijgers in Ranthambore National Park in Rajasthan, India

Kleuren van Rajasthan

Waar ik ook ga in Rajasthan, ik word altijd weer overdonderd door de kleuren, de prachtige mensen, de oeroude levensstijl en lachwekkende gebeurtenissen. In samenspraak met mijn chauffeur neem ik volop de tijd voor fotografie. Ik schiet beelden van gesluierde vrouwen met hun gouden neusringen, kamelenkarren en kleurrijke groentemarkten langs de straat. Altijd leuk zijn de brommers met voorop de hippe zoon met strak kapsel en zonnebril, in het midden de kleinste dochter die naar school wordt gebracht en daarachter opa met zijn witte tulband. Ook ga ik op zoek naar het contrast van werkende vrouwen in rode sari’s in het goudgele landschap.

Vrouw met rode sari in Rajasthan, India

Ramathra Fort

Een rit van enkele uren brengt me naar een volgend hoogtepunt: Ramathra Fort. Vroegere koningen bouwden deze magnifieke constructie op de top van een heuvel. Bovenop de verdedigingsmuren hadden ze 360 graden zicht over hun rijk en eventueel naderende vijanden. Toen het fort in 2008 werd gerenoveerd en omgebouwd tot hotel werd dit gegeven ten volste benut: nu geniet ik van hetzelfde uitzicht vanaf het terras van mijn suite!

Uitzicht vanaf terras Ramathra Fort in Rajasthan, India

Nachtfotografie

Ook ’s nachts valt er genoeg te fotograferen, want na zonsondergang zit ik alweer in de jeep voor een nachtsafari. Dit is andere koek, nu de autofocus niet werkt en de dieren geen geduld met me hebben. Toch word ik wéér verrast. Voor de lens verschijnen diersoorten die zich overdag schuilhouden: een stekelvarken, jakhalzen, een chinkara (kleine antilopesoort) en één soort die al lang op mijn verlanglijst stond: de Indische gestreepte hyena. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg was, spot ik er in de vroege ochtend nog één vanuit het raam van mijn suite.

India-expert Freek was op studiereis in India, en hield zijn belevingen bij. Wilt u zelf op avontuur in Rajasthan? Neem dan nu contact op!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wat wilt u doen in India?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.