Auteur
Arjan Westhoff
0 Reacties
Arjan Westhoff

Hoezo geen aansprekend wildlife in Latijns-Amerika? Veel Afrika liefhebbers gaan voor de katachtigen zoals cheeta en luipaard en ook voor de wilde hond is een reis naar Afrika meer dan waard. Latijns-Amerika kent ook zijn katten, zoals de poema en natuurlijk de jaguar. En ook hondachtigen zoals de manenwolf…

Toegegeven, in Latijns-Amerika moet je meer moeite doen en langer de tijd nemen om bijzonder wildlife te spotten. Dat heeft niet alleen te maken met beperkte leefgebieden en het schuwe karakter van de dieren. Het gaat ook om een beperkte infrastructuur (wegen en accommodaties) en om het feit dat er zoveel meer te zien is dan wildlife.

Poema

De beste plaats om poema’s te zien is het nationale park Torres del Paine in het zuiden van Chili. Vooral in de wintertijd (onze zomer) zijn er goede kansen omdat het dan veel minder druk is en poema’s zich dan veiliger wanen. Poema’s hebben langere achterpoten waardoor ze grote sprongen kunnen maken. Uit stand kan een poema wel 6 meter ver springen. Poema’s laten zich vooral vroeg in de ochtend of bij avondschemering zien wanneer ze op jacht gaan.

Jaguar

De Pantanal in Brazilië is dé plek om jaguars te kunnen zien. Oppervlakkig gezien lijkt de jaguar op de luipaard maar de jaguar is veel zwaarder gebouwd. Het is de grootste en sterkste kat van de Amerika’s. Jaguars houden zich graag op bij water en zijn dan ook uitstekende zwemmers. Maar ook klimmen kunnen ze als de beste. In het zuiden van de Pantanal in Brazilië is het Onsafari jaguar project opgericht. Hier wordt onderzoek gedaan naar jaguars en hun leefgebied met als doel hen te beschermen en leefgebieden uit te breiden. U kunt een dag mee lopen met de researchers en zo meer te weten komen over de jaguar. Met een 95% garantie ook daadwerkelijk jaguars in het wild te zien.

Manenwolf

Nee het is geen wolf en ook geen vos. Wel een hondachtige maar een soort op zichzelf. Enigszins verwant aan de bushdog. Kenmerkend zijn de lange ranke poten, de roodbruine vacht en de spitse neus. Manenwolven zijn zeldzaam en komen vooral voor in Brazilië. Omdat ze schuw zijn en mensen mijden, is tijd en geduld nodig om ze te kunnen zien. Ruiken doet u ze misschien eerder, want ze bakenen hun territorium af met urine die ruikt naar marihuana. Midden in de Cerrado, ten noordoosten van de hoofdstad Brasilia heeft u de meeste kans op het zien van manenwolven.

Meer weten over deze bijzondere dieren en wat er allemaal ter plaatse gebeurt om deze unieke dieren te beschermen? Bel of e-mail ons dan. Als u de tijd neemt en het niet erg vindt om lange afstanden af te leggen om dé beste Latijns-Amerikaanse safari mee te maken, dan brengen wij u graag naar de meest bijzondere plekken.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

De mooiste safari’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.