Auteur
Thika Travel
0 Reacties
Thika Travel

Hoewel malaria relatief makkelijk te voorkomen is door het innemen van een antimalariamiddel, begrijpen wij volledig dat u het liever helemaal voorkomt. Maar kunt u wel op safari als u niet naar een malariagebied wilt reizen? Gelukkig is het antwoord op deze vraag ‘jazeker’! De beste opties voor een malariavrije safari zijn in Zuid-Afrika. Er zijn genoeg plekken te vinden waar u een complete safaribeleving krijgt, maar waar u geen last heeft van vervelende malariamuggen. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Twee neushoorns voor een jeep in Oostkaap Zuid-Afrika

Oostkaap

De Oostkaap is één van de grootste provincies in Zuid-Afrika en geheel malariavrij. Naast rijke historie en veelzijdige natuur, vindt u hier ook de Big Five. De Oostkaap kent verschillende privé wildreservaten, zoals Kwandwe Private Game en het Addo Elephant Park, waar fantastisch wildlife valt te spotten. Veel geziene gasten zijn leeuwen, olifanten, zwarte en witte neushoorns, cheeta’s, giraffen en verschillende apen. Wat ons betreft is de Oostkaap een perfecte plek voor een safari met het hele gezin.

Man op een paard tussen de zebra's tijdens een malariavrije safari

Waterberg

In de Waterberg Regio in Zuid-Afrika zit u goed als u op zoek bent naar een kleinschalige, malariavrije safari-ervaring. Gaat u mee de grote verscheidenheid aan flora en fauna verkennen in een voertuig, per mountainbike, te voet of misschien wel te paard? Zo komt u heel dichtbij impala’s, giraffen en zebra’s of bekijkt u vanaf een afstandje de badderende nijlpaarden. Het Waterberg Welgevonden Reserve is een Big Five bestemming. Tevens zijn er kleinere wildfarms met een grote variatie aan activiteiten en veel oog voor natuurbehoudprojecten.

Silhouette van een leeuw tijdens zonsondergang

Kalahari

De Kalahari is een enorme woestijn die delen van Zuid-Afrika, Botswana en Namibië beslaat. Eén van de mooiste plekken aan de Zuid-Afrika kant van de Kalahari is Tswalu Kalahari Game Reserve. Hier waant u zich even in The Lion King wanneer u de kans krijgt om leeuwen, bruine hyena’s, stokstaartjes, wrattenzwijnen en vele soorten vogels in het wild te aanschouwen. Tswalu Kalahari is het grootste privé wildreservaat van Zuid-Afrika, maar omdat conservation hier absolute prioriteit heeft, mogen er niet meer dan 30 gasten tegelijkertijd verblijven. Groots, bijzonder én malariavrij en daarom een hele goede optie voor een wat langer verblijf met de hele familie.

Wilde honden in Madikwe Game Reserve

Madikwe Game Reserve

Madikwe Game Reserve, in de Noord-West provincie van Zuid-Afrika en vlakbij de grens met Botswana, is een malariavrij wildreservaat. Dit relatief kleine natuurgebied met prachtige landschappen is perfect voor een echte safaribeleving. In een open jeep rijdt u over grote grasvlaktes en gaat u op zoek naar leeuwen, neushoorns, luipaarden en olifanten. En wanneer u oog in oog komt te staan met een roedel wilde honden wordt het echt bijzonder! Deze met uitsterven bedreigde diersoort staat vaak hoog op het verlanglijstje van de ervaren safariganger.

Meer informatie

Wilt u meer weten over antimugmaatregelen en advies over andere vaccinaties op reis? Kijk dan eens op de website van GGD Reisvaccinaties.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.