Auteur
Lenette Vlasman
0 Reacties
Lenette Vlasman

Safari’s zijn een onvergetelijke beleving. Het wildleven in een natuurlijke habitat zien is wat iedereen volgens ons minstens één keer in hun leven zou moeten doen! Het is een verslavende gewaarwording – de adrenaline die u voelt als u oog in oog staat met een volwassen olifant, of de ultieme rust die u overspoelt als u de stille kracht van de grote katten ziet. 

We schreven eerder al over onze favoriete parken in Afrika. Reizigers beginnen hun plannen dan ook vaak met het kiezen van hun bestemming, en kijken daarna pas naar beschikbare lodges. Soms kan het echter de moeite waard zijn om dat proces eens om te keren, en bij hun accommodatie te beginnen! Specifieke accommodaties resulteren namelijk in verschillende safaribelevingen. Ons absolute favoriet in het segment ‘niet bang voor een uitdaging’: mobile safaris. Trek met een gids en luxe tenten de bush in, en spendeer uw nachten onder de eindeloze sterrenhemel. Speciaal voor u zetten wij onze vier redenen om in mobile camps te verblijven op een rij!

Vóór we de startblokken uitvliegen: mobile safaris maakt u op de mooiste manier mee in Botswana, KeniaNamibië, Tanzania en Zimbabwe.

Leeuw jaagt op kudde zebra's in Hwange National Park, Zimbabwe

1. Wildlife

Als u midden in de nationale parken verblijft, verblijft u óók midden in de habitat van het wildlife. Natuurlijk spot u vanuit een lodge ook bijzondere dieren… Maar de kans dat het wild het directe gebied rondom uw campsite als nachtelijke ‘snelweg’ gebruikt is een stuk groter! Wie weet, komen zelfs de leeuwen een nieuwsgierig kijkje nemen. Natuurlijk heeft u beschikking over een ervaren gids, die u in zulk soort gevallen precies vertelt wat wel en niet te doen.   

Luipaard Goldie, South Luangwa, Zambia

2. Exclusief

Mobile camps verwelkomen gewoonlijk veel minder gasten dan ‘gewone’ lodges. Zelfs volledige privé mobile safaris zijn mogelijk! Niet alleen deelt u uw accommodatie met minder mensen, ook ziet u onderweg minder – of zelfs helemaal geen – andere voertuigen. Aangezien uw accommodatie gewoon met u meereist kunt u gaan en staan waar u wilt. Samen met uw gids bepaalt u wat u wilt zien en doen. De hele dag het park door crossen op zoek naar het luipaard of de zeldzame pangolin? Helemaal goed. Urenlang aan de rivieroever zitten en genieten van de rust en stilte? Fantastisch plan. Niets moet, alles mag! 

Weg door Lewa Wildlife Conservancy in Kenia

3. Wildernis

Om bij de beste plekken voor een mobile camp te komen rijdt u vaak een flink aantal kilometers van de bewoonde wereld vandaan. De auto’s van uw mede-safarigangers worden langzaam vervangen door kuddes zebra’s en wildebeesten. De enige file die u hier tegenkomt is een groepje jonge olifanten die uw weggetje als speeltuin gebruikt. Plotseling bekruipt u de realisatie dat u zich nu in het wilde deel van deze aardbol bevindt – een plek die behoort tot de dierenwereld, en waar u slechts de gelukkige gast bent.

Dineren middenin op de rivier in Zambia

4. Luxe Beleving

De luxe zit ‘m niet in de aanwezigheid van een whirlpool of sterrenrestaurant (alhoewel een restaurant onder de sterren prima te regelen is), maar in de unieke beleving. Dat gezegd te hebben: u komt tijdens uw safari en in de mobile camps niets te kort. Uw gidsen vinden de mooiste plekjes én hebben bush cooking tot een kunst verheven. U geniet met een gin&tonic van de zonsondergang, en zodra de luchten donkerblauw kleuren schuift u aan bij het kampvuur voor een heerlijke maaltijd. Slaperig? Uw luxe tent staat voor u klaar.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Zo ontdekt u Botswana

Reizen naar Kenia

Zo ontdekt u Namibië

Beleef uw eigen avontuur in Tanzania

Ontdek onze unieke safari’s in Zimbabwe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.