Auteur
Arjan Westhoff
0 Reacties
Arjan Westhoff

Ik zelf ben eigenlijk niet zo van het ontbijten. Ik ga naar mijn werk en daar is een kop koffie het eerste wat ik neem. Maar in het weekend vind ik het heerlijk om de dag rustig te beginnen met vers gebakken broodjes, een eitje en sinaasappelsap. De dag starten met een uitgebreid ontbijt voelt voor mij als op vakantie zijn, vooral als het mooi weer is en we buiten op onze veranda kunnen zitten met de ochtendzon op het gezicht. Herkent u dat gevoel?

Traditionele Gallo Pinto

Jammer genoeg zit het op vakantie gaan naar verre bestemmingen er voorlopig nog niet in. Ontbijten in bijvoorbeeld de jungle van Costa Rica is nog niet direct mogelijk, maar om u toch in Costa Ricaanse sferen te wanen kunt u thuis een echt Costa Ricaans ontbijt klaarmaken. Wat dacht u bijvoorbeeld van Gallo Pinto. Dit traditionele gerecht wordt voornamelijk in Costa Rica en Nicaragua gemaakt en bestaat uit bonen, rijst, kruiden en koriander. Het wordt gecombineerd met een gebakken ei, roerei of zelfs gebakken banaan (platanos maduros). Snel, gemakkelijk en vooral erg lekker! De onderstaande video laat zien hoe u Gallo Pinto zelf thuis kunt maken:

Maak het ontbijt compleet

Wanneer uw Costa Ricaanse ontbijt klaar staat, heeft u alleen nog bijpassende muziek nodig om helemaal in de juiste sferen te komen. Zet een van deze afspeellijsten op – afhankelijk van wat uw muzieksmaak is – en laat u meevoeren:

– Costa Ricaanse Folklore beluistert u hier.
– Meer fan van reggae? Luister dan Costa Rica Reggae.
– Voor een extra zomers gevoel gaat u naar Zomer in Costa Rica.

Wij wensen u voor nu een smakelijk thuisontbijt en voor u het weet zit u echt in Costa Rica aan een traditionele Gallo Pinto. Gaat u thuis aan de slag? Dan vinden wij het leuk als u ons via een reactie laat weten of het heeft gesmaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.