Auteur
Sophie Lebon
0 Reacties
Sophie Lebon

De tijd van de grote ontdekkingsreizigers is voorbij. Dankzij allerlei moderne technologieën werd onze wereld aardig in kaart gebracht en kennen we het bestaan van nagenoeg elk stukje land dat boven zeeniveau uitsteekt. Maar hoe hard we ook ons best doen, sommige oude beschavingen die op deze stukjes land gefloreerd hebben blijven een mysterie. Op één van de meest afgelegen eilanden ter wereld waken de Moai over de geheimen van een verloren beschaving. Welkom op Paaseiland!

De Grote Rots

Rapa Nui noemden de oorspronkelijke bewoners het, ‘grote rots’. Ik wist wel dat Paaseiland klein is, maar als ik vanuit het vliegtuigraampje naar het snel dichterbij komende eiland met zijn prachtige vulkanen kijk dringt het pas echt tot me door. Een fervent wandelaar wandelt in enkele dagen tijd het hele eiland rond. Zo klein, en toch zo bekend! Want wie heeft nog nooit foto’s gezien van de statige Moai beelden die uit de grond lijken te rijzen?

 

Een bezoek aan Paaseiland stond al lang bovenaan mijn bucketlist, en nu is het eindelijk zover. Het eiland ligt op zo’n vijf uur vliegen van Tahiti in Frans-Polynesië en net zo ver van Santiago, de hoofdstad van Chili. Dat maakt van de luchthaven van Paaseiland de meest afgelegen luchthaven ter wereld. Al is ‘luchthaven’ een groot woord voor dat kleine gebouw dat in het niets opgaat naast de Boeing 787 die net geland is.

Rano Raraku

Samen met een lokale gids sta ik even later op de wand van de Rano Raraku vulkaan, benieuwd naar de verhalen van een bewoner van deze bijzondere plek. En wat ben ik onder de indruk. Rano Raraku wordt ook wel de Moai-fabriek genoemd; uit deze vulkaankrater werden alle beelden gehouwen, en dat is duidelijk te zien. Overal om ons heen staan en liggen beelden, sommigen afgewerkt en rechtop gezet, anderen nog liggend en slechts half uit de vulkaanwand gehouwen. De beelden zijn reusachtig en absoluut adembenemend. Er bevinden zich bijna 900 van deze bijzondere beelden op het eiland.  Wanneer ze gemaakt werden en hoe ze rechtop gezet of verplaatst werden naar verschillende ceremoniële plekken op het eiland is nog steeds een raadsel, net als wie of wat ze precies moeten voorstellen.

 

Magisch Paaseiland

Elk antwoord op de vragen die als een waas over Paaseiland sluimeren lijkt een nieuwe vraag op te roepen. Paaseiland is een zeldzame schatkist aan mysteries, en ik ga mijn fantasie hier nog enkele dagen op hol laten slaan alvorens ik deze magische plek verlaat. Want dit, dit is een once in a lifetime droombestemming!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Ontdek Chili zelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.