Auteur
Kimberley van Ginkel
0 Reacties
Kimberley van Ginkel

In deze tijden nodigen we u uit om de wereld rond te reizen zonder het huis te verlaten. Hoe? Er zijn voldoende prachtige films te vinden waar de bestemming een even groot onderdeel is van de show als het verhaal zelf. Wij hebben een aantal van onze favorieten op een rijtje gezet.

Meryl Streep in Out of Africa

Out of Africa (1985)

Dit is waar het voor Thika Travel ooit allemaal mee begon, toen onze eigenaar Joost en medeoprichter Hilde deze film in première zagen gaan in de bioscoop van Nairobi.

Dit tragische liefdesverhaal is gebaseerd op de autobiografische roman van Isak Dinesen. We volgen Karen Blixen, een getrouwde barones uit Denemarken die verliefd wordt op een groot wild jager in Kenia. De hoofdrollen worden vertolkt door Meryl Streep en Robert Redford. In de film zien we prachtige shots in Kenia, waaronder van het Shaba National Game Reserve.

2 mannen en een vrouw in een auto in Y Tu Mamá También

Y Tu Mamá También (2001)

Selfdrives zijn onze specialiteit, en dat is ook wat we te zien krijgen in Y Tu Mamá También. In deze film volgen we twee tienerjongens eneen oudere vrouw op road trip door Mexico. Ze zijn op zoek naar het magische (en fictionele) strand “Heaven’s Mouth”. De regisseur, Alfonso Cuarón, laat de prachtige natuur van Oacaxa zien en neemt de kijker tegelijkertijd mee in de moeilijke politieke en economische realiteit van Mexico in 1999.

Diarios de motocicleta – ook wel The Motorcycle Diaries (2004)

Dit is waar het allemaal begon voor de Argentijnse revolutionaire strijder Ernesto “Che” Guevara (gespeeld door Gael García Bernal). De film laat zien hoe zijn ogen geopend worden voor politiek onrecht tijdens een reis door Latijns-Amerika met zijn vriend Alberto Granado (Rodrigo de la Serna). Regisseur Walter Salles filmde hun reis langs belangrijke bezienswaardigheden in Zuid-Amerika volgens Che’s memoires. Ga mee van de Argentijnse pampa’s via het Andesgebergte, door de Atacamawoestijn naar de Machu Picchu in Peru.

The Darjeeling Limited (2007)

We volgen drie broers die elkaar een jaar niet gezien of gesproken hebben, sinds de begrafenis van hun vader. Francis (Owen Wilson), Peter (Adrien Brody) en Jack (Jason Schwartzman) worden herenigd aan boord van ‘The Darjeeling Limited’, een trein die door de woestijn van Rajasthan in India reist.

Wes Anderson regisseerde de film. Zijn liefde voor vreemde en mooie objecten past naadloos bij de kleurrijke, drukke esthetiek van India. De meest fascinerende beelden van de film komen in de vorm van dorre woestijn- en berglandschappen.

Up (2009)

Het is een animatiefilm, maar zeker meer dan enkel een kinderfilm. De film van de Pixar Animation Studios draait om een oude weduwnaar en de serieuze jongen Russell. Door duizenden ballonnen aan zijn huis te binden, wil Carl zijn droom waarmaken om de wildernis van Zuid-Amerika te zien en een belofte aan zijn overleden vrouw Ellie te vervullen. Tot de verbeelding sprekend en hartverwarmend. Voor jong en oud.

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)

Geconfronteerd met weduwnaarschap en de realiteit van veroudering, besluit een handvol Britten om het anders aan te pakken. In plaats van terug te vallen op krakende trapliften en beddengoed van ziekenhuiskwaliteit, vertrekken ze naar het Marigold Hotel in Jaipur, India. Een publieksvriendelijke sterrencast (met onder anderen Judi Dench, Maggie Smith en Bill Nighy) bewijst hoe diep reizen ons kan raken, op elke leeftijd.

En voor wie niet uitgekeken raakt: er is ook een deel twee, The Second Best Exotic Marigold Hotel uit 2015.

The Secret Life of Walter Mitty (2013))

Deze Amerikaanse film van Ben Stiller, die tevens de titelrol speelt, is (losjes) gebaseerd op het gelijknamige korte verhaal van James Thurber. Het verhaal is ook in 1947 al eens verfilmd.

Walter Mitty beheert de fotonegatieven bij het tijdschrift Life. Hij maakt niet veel mee. Totdat hij gedwongen op een reis gaat die hij in zijn mooiste dagdromen niet had kunnen bedenken. Op zoek naar een verloren, coverwaardige fotodia van de beroemde fotojournalist Sean O’Connell (Sean Penn), reist Walter van de straten van Manhattan naar Groenland, IJsland, Afghanistan en zelfs de Himalaya.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]