Auteur
Arjan Westhoff
0 Reacties
Arjan Westhoff

Wij houden de status rondom het coronavirus in de verschillende Thika bestemmingen nauwlettend in de gaten en hebben veelvuldig contact met onze partners in alle delen van de wereld. Op mijn vraag aan onze partner in Argentinië hoe we samen met hen een zo corona veilig mogelijke manier van reizen kunnen aanbieden, kreeg ik een antwoord dat ik graag met u deel.

Hoe staat het ervoor in Argentinië?

“Over het algemeen beginnen de maatregelen flexibeler te worden in verschillende delen van Argentinië, waar geen of nauwelijks coronagevallen zijn. Als gevolg hiervan zijn er enkele activiteiten die worden toegestaan, maar nog steeds onder strikt protocol om de verspreiding van het virus te voorkomen. Wat betreft Buenos Aires en het grootstedelijk gebied zijn we nog steeds erg voorzichtig. Er zijn hier meer beperkingen dan bijvoorbeeld in Salta.”

Gaucho op een paard in Patagonië Argentinië

Slow travel, natuur en lokale gemeenschappen

“We zijn, net als jullie, al volop bezig om het toekomstige reizen vorm te geven. Hoewel het nog te vroeg is om volledige details te geven over hoe alles gaat werken na de heropening van de grenzen, delen we graag hoe wij aankijken tegen de nieuwe realiteit. Dit komt tot uitdrukking in:

Tijd – we gaan nog meer het concept van slow travel met jullie vormgegeven. Dat betekent langer op één plek verblijven en minder bestemmingen per reis aandoen. Met alle buitenactiviteiten die Argentinië te bieden heeft zijn er heel veel mogelijkheden!
Natuur – we bekijken/herbekijken natuurgebieden waar wild spotten en buitenactiviteiten centraal staan en waarbij we grote toeristische drukte mijden. Denk aan de moerassen van Iberá, het schiereiland Peninsula Valdés en Patagonië, waar meer natuur is dan dat er mensen zijn.
Liefde – alles wat te maken heeft met sociale projecten, hulp en ondersteuning van lokale gemeenschappen krijgt meer aandacht. Hierbij zoeken we naar mogelijkheden om op een veilige manier lokale families te ontmoeten. En ook dan blijven we weg uit de toeristische massa.”

Auto in de verte rijdt alleen door het rode landschap van Argentinië

Veilige manieren van reizen

“Een heel veilige manier van reizen is met een huurauto. Op veel plekken in Argentinië kan dit goed gerealiseerd worden. In feite werkt Hertz al aan een strikt gezondheids- en veiligheidsprotocol voor de huurauto’s. Met een huurauto hoeven reizigers minder in contact te zijn met andere mensen. Daarom willen we ook zoveel mogelijk voorstellen om geen gebruik te maken van binnenlandse vluchten. Moeilijk in een groot land als Argentinië, maar zeker haalbaar. En als er toch gevlogen moet worden, dan kunnen we samen de mogelijkheden bekijken voor privévluchten.

Verder denken we veel aan privémogelijkheden. Zoals een tangoshow voor twee personen of voor een gezin, een privédiner op het balkon van de kamer of in een huiskamerrestaurant van een chef-kok. Maar denk ook aan privétransfers waarbij we gebruik gaan maken van grote auto’s of waar de chauffeur/gids afgeschermd is van de passagiers en virtual tours waarbij een privégids reizigers door een museum leidt zonder dat ze het hotel verlaten. Vanzelfsprekend werken we met kleinschalige hotels of privé-accommodaties, helemaal op maat van de reizigers.”

Thika Travel bekijkt samen met haar partners de reismogelijkheden in al haar bestemmingen. Samen met u kunnen we reizen vormgeven die, nu nog meer dan ooit, op maat worden ingevuld.