Auteur
Lenette Vlasman
0 Reacties
Lenette Vlasman

Het is geen geheim dat wij bij Thika Travel een zwak hebben voor wandelsafari’s. Niets tussen ons en de natuur, geen plotselinge start van een motor die de kalme stilte doorbreekt… Behalve de benenwagen zijn er gelukkig meer manieren om de wereld op deze manier te ontdekken. Te paard, in galop door de weidse vlaktes van Afrika, India en Latijns-Amerika geeft een gevoel van vrijheid dat moeilijk te evenaren is. Daarom zetten wij hieronder acht gebieden op een rij die zich fantastisch lenen om te paard ontdekt te worden!

Estancia nipebo, paardrijden in patagonie argentinie

Argentinië, Patagonië

De mooiste plekken in Patagonië, Argentinië staan niet op de kaart, maar gegrift in het geheugen van de gaucho’s. Vroeger trokken de Argentijnse cowboys samen met hun kudde schapen wekenlang over de uitgestrekte vlakte en verkenden alle verborgen plekken. Nu laten zij u graag kennismaken met ‘hun’ Patagonië. Samen met een gaucho rijdt u dagenlang over de vlaktes van Patagonië, ontdekt u de verscholen gletsjers en geniet u van avonden rondom een knisperend kampvuur.

Brazilië, Pantanal

U rijdt door de uitgestrekte graslanden van de Pantanal in Brazilië. Vanaf uw paard heeft een weids uitzicht, waardoor u wild makkelijk kunt spotten. Ziet u daar die capibara’s, aan de oever van de rivier? En die tapir, die bladeren van een struik knabbelt? De schemering zet in – de beste periode om een jaguar te spotten. Zou het vandaag lukken?

Paardrijden in Torres del Paine in Chili tussen de bergen

Chili, Torres del Paine

Vossen, guanaco’s, Patagonische hazen… U komt ze zeker tegen in Nationaal Park Torres del Paine in Chili, één van de mooiste en wildrijke parken van Latijns-Amerika. Bij de meren ziet u zwarthalszwanen, flamingo’s en condors. Ook poema’s leven hier, al zijn ze lastiger te spotten. Zijn uw benen de steile bergpaden even zat? Dan is een paardrijtocht een perfect alternatief!

paardrijden vanuit uw hacienda in Ecuador

Ecuador, Andes

In Ecuador bent u te gast in de haciënda van de familie Gallo en zij hechten aan het behoud van cultuur en natuur. Daarom zetten ze zich in voor de bedreigde Andescondors. Ze verzorgen deze imposante vogels en zetten ze daarna opnieuw uit in de Andes. Het opvangcentrum is vanuit de haciënda te paard te bereiken en de overvliegende condors tijdens de tocht zijn een spektakel op zich!  

India, Rajasthan

Rajasthan is India’s meest bekende en meest geliefde provincie. En terecht! Om nog dichter tot deze bijzondere cultuur te komen, bereist u de provincie te paard. Vier dagen lang trekt u door Rajasthan – langs oosterse tempels, boerderijen en prachtige mensen in hun kleurrijke gewaden. ’s Avonds droomt u weg bij de klanken van het sufibandje dat in de open lucht de sterren van de hemel speelt. Overnachten doet u in lokale paleizen. U wordt gegarandeerd uitgerust wakker, klaar voor weer een dag te paard!

Kenia, Laikipia

Lewa Wilderness in Laikipia, Kenia kent een rijke geschiedenis. De familie Craig vestigde zich hier in 1922 en sinds 1976 ontvangen ze gasten. Wees welkom bij deze bijzondere familie en verken de bush tijdens een safari met te paard. Samen met uw gids verkent u de afgelegen valleien en uitgestrekte vlakten van de nabijgelegen Lewa- en Masaibeschermingsgebieden!

Wilde paarden in Namibie

Namibië, Aus

Een paardrijtocht is het niet, maar voor liefhebbers tóch een must. Diep in het zuiden van Namibië leven de laatste wilde woestijnpaarden. Afhankelijk van de hoeveelheid neerslag wisselt hun aantal – op dit moment zijn er naar schatting nog zo’n 200 in leven. Het is niet precies duidelijk hoelang zij hier al leven, maar het zou kunnen dat ze nazaten zijn van de paarden die de Duitse troepen aan het begin van de Eerste Wereldoorlog aan hun lot overlieten. Het zicht van een wilde paarden die over de uitgestrekte woestijnvlakte galopperen is onvergetelijk.

Zuid-Afrika, Fynbos

De ligging aan de kuststrook van de Westkaap van Zuid-Afrika, de bloemenpracht, vogelsoorten en unieke projecten maken Grootbos Private Nature Reserve tot een geweldige plek om met uw familie op avontuur te gaan. Zadel samen op, en bezoek onderweg een lokale school of maak kennis met de stokstaartjes in Oudtshoorn!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Ontdek reizen in Thika-stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.