Auteur
Lenette Vlasman
0 Reacties
Lenette Vlasman

Planet Earth; het kostte de BBC, Discovery Channel en het Japanse NHK meer dan vijf jaar om de adembenemende dertien uur aan beeld te verzamelen. En oh, wat zijn wij ze dankbaar voor die moeite. Spectaculaire scenes en intieme, emotionele momenten wisselen elkaar af – in beeldmateriaal dat ongeëvenaard is in kwaliteit. Behalve, misschien… Als u deze scenes in het echt zou zien? 

Wij pluizen daarom voor u elke aflevering van Planet Earth 1 én 2 uit, en vertellen u precies hoe u David Attenborough achterna gaat met de mooiste Planet Earth reizen. Geloof ons; dat gevoel van ontzag dat u heeft als u de afleveringen op uw scherm ziet? Het wordt verduizendvoudigd als u er met uw eigen voeten tussenin staat.

1. Noordpool & Canadese Toendra

De eerste aflevering van Planet Earth – From Pole to Pole – begint op de Noordpool. Hier komt na een lange, koude winter eindelijk de zon tevoorschijn; en de ijsberen steken voorzichtig hun neus uit hun hol. Wilt u ze zelf zien? U vindt ijsberen op Spitsbergen (reisexpert Karin zag ze hier) en Franz Josef Land, maar een unieke ervaring zijn de ijsberen van Churchill. In dit noordelijke puntje van Canada komen ieder jaar vanaf oktober veel ijsberen samen. Aan de waterrand wachten ze tot de Hudsonbaai helemaal is dichtgevroren en ze hun nieuwe jachtterrein kunnen betreden. U volgt ze op gepaste afstand – en ‘s avonds geeft het noorderlicht een lichtshow tegen de donkere avondlucht. Spectaculair! 

2. Kaap van Zuid-Afrika

Van de Noordpool brengt David Attenborough ons naar het zuiden; de Kaap van Zuid-Afrika. Hier zorgt een warmere (of, iets warmer – wij springen toch liever in het water aan de oostkant van het land) waterstroom voor een fantastisch buffet voor de zeeleeuwen. Rijdt u langs de Tuinroute? Dan ziet u de zeeleeuwen overal langs de kust in het zonnetje op de rotsen liggen. Maar… Waar zeeleeuwen zijn, zijn witte haaien! Deze majestueuze dieren volgen hun prooi naar de Kaap, en eten daar hun buik vol. Wilt u de onderwaterwereld van de Kaap op de puurste manier ervaren? Ga dan freediven met een duikkampioene! Geen zorgen – u duikt op plekken waar geen witte haaien zwemmen. Wilt u die nu juist wél zien? Stap dan op de boot!

3. Kalahari in Zuid-Afrika en Botswana

Vanaf de Kaap in Zuid-Afrika verhuizen we noordwaarts, naar de Kalahari. In deze Zuid-Afrikaanse halfwoestijn vindt u de ‘alternatieve’ Big Five; de gemsbok, springbok, leeuw, elandantilope en luipaard. De gemsbokken en springbokken zult u veelvuldig zien, maar de Kalahari-leeuw wordt al een stuk lastiger. Nog groter is de uitdaging om elandantilope en luipaard te vinden – maar  dat maakt een safari juist zo spannend! In het droge seizoen trekken olifanten, zebra’s, giraffen en allerlei andere dieren richting het water van de Okavango Delta in Botswana.

4. Okavango Delta in Botswana

De Okavango Delta in Botswana is een deel van Planet Earth: From Pole to Pole waar sommigen even niet durfden te kijken. Zouden de olifanten van de Kalahari het op tijd naar de waterbronnen halen? De kleintjes zijn uitgeput, maar de ouderen hebben deze toch eerder gemaakt – en weten dat het water in de buurt is. Nog even volhouden. Als de migrerende dieren eenmaal het water bereiken, is de pret niet mis! … Behalve de aapjes dan – die zijn niet zo’n fan van badderen. 

5. Antarctica

Vanuit Afrika schieten we door naar Antarctica, waar de keizerspinguïns na vier maanden eindelijk de zon voelen. De zo voorzichtig uitgebroede eieren komen uit, en de babypinguïns zetten hun eerste wankele stapjes. U verblijft in een tentenkamp vlakbij de kolonie, en wordt ’s ochtends gewekt door de vader- en moederpinguïns die ‘het ontbijt serveren’. Wilt u deze ervaring voor altijd vastleggen? Boek dan een workshop met een professionele natuurfotograaf, die u ter plekke leert om de mooiste plaatjes te schieten!   

Lenette werkt op de marketingafdeling van Thika Travel. Ze is zowel een reis- als filmfanaat, en wordt dus ontzettend blij van documentaires zoals Planet Earth. Wilt u bovenstaande belevingen uit de beroemde documentaire zelf meemaken? Neem dan nu contact met ons op

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Ontdek reizen in Thika-stijl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.