Auteur
Lenette Vlasman
0 Reacties
Lenette Vlasman

Sneeuw: men houdt ervan of haat het. Zoals elke weersomstandigheid hebben de witte vlokjes hun voor-en nadelen, maar oh – wat kan het de wereld adembenemend mooi maken. Wij zetten daarom met (sneeuw)pret onze mooiste sneeuwbelevingen op een rij!

1. India: Sneeuwluipaard

De vergezichten over valleien en op besneeuwde bergen zijn betoverend. Voor dag en douw gaat u op pad om sporen te zoeken. Terwijl u de bergwanden afspeurt met uw verrekijker, trekt uw gids alvast verder naar de volgende vallei. U zou bijna zeggen dat dit uitzicht over een besneeuwde Himalaya in India alleen al de moeite waard is, maar dan doet u het sneeuwluipaard te kort!

spitsbergen sneeuwschoenen wandelen

2. Spitsbergen: Sneeuwschoenwandeling

De eerste stappen voelen een beetje onwennig. U zet ze groter dan normaal, maar voelt meteen dat u met deze sneeuwschoenen beduidend meer grip heeft op ijzige ondergrond. Langzaam loopt u omhoog naar de top van een berg of gletsjer. Het is zwaar en u heeft zeker doorzettingsvermogen nodig. Maar uw beloning is het meer dan waard: een uniek uitzicht over Spitsbergen.

De mooiste landschappen tijdens een rondreis door Chileens Patagonie

3. Chili: Sneeuw in Patagonië

De weg naar Nationaal Park Torres del Paine leidt u door het weidse Patagonische landschap van Chili. De weg kronkelt door bergpassen en daalt vervolgens af tot aan de voet van het Andesgebergte. Een inspanning met een gegarandeerde beloning. Want die eerste blik op de besneeuwde bergen van Torres del Paine, die als pilaren oprijzen uit het vlakke landschap, vergeet u niet snel. 

zuidpool antarctica skien

4. Antarctica: Ski-trekking naar 90 Graden Zuiderbreedte

U vliegt vanuit het Union Glacier Camp over Antarctica en uw piloot zet de landing in. Hier begint uw avontuur. Samen met uw medereizigers geniet u van de eindeloze witte vlakte om u heen. Zet u schrap: u skiet van 89 graden zuiderbreedte naar de geografische Zuidpool. Dit is een afstand van ruim honderd kilometer over het uitgestrekte Antarctische landschap. Een unieke ervaring voor avonturiers die barre omstandigheden als een uitdaging zien!

Fietsend over de Wari La in India

5. India: Fietsen Door de Sneeuw

Wilt u de ruigheid en grootsheid van Ladakh in India optimaal tot u door laten dringen? Stap dan met ons op de mountainbike. We brengen u tot grote hoogte: de Wari La-pas, om precies te zijn. Met 5.350 meter is dit één van de hoogste passen ter wereld. Terwijl de adrenaline door uw lichaam giert, fietst u vanaf de sneeuwgrens door magistrale landschappen van India naar beneden. Onderweg neemt u de tijd voor ontmoetingen met bergvolkeren. Een onvergetelijke ervaring.

Arctisch Canada beluga

6. Arctisch Canada: Grote Migratie Langs de Sneeuw

Niet alleen in Kenia en Tanzania ziet u migraties – ook Arctisch Canada heeft zijn eigen grote trek! Tussen mei en juli verzamelen vogels, beluga’s en narwallen zich bij Baffin Island. Ze wachten tot het ijs smelt in de wateren van Lancaster Sound, zodat ze daar hun jongen kunnen werpen.  Vanaf de rand van het pakijs legt u het allemaal vast met uw camera. Zodra de ijs- en weersomstandigheden het toelaten, kunt u zelfs snorkelen met tandwalvissen!

Kilimanjaro met besneeuwde top in Tanzania

7. Tanzania: Bergtoppen in de Sneeuw

Het is nog vroeg in de ochtend in Tanzania. Vanuit uw lodge kijkt u uit op de Kilimanjaro die verhuld wordt door enkele wolken. Vandaag is dit in uw voordeel, want de wolken maken uw einddoel alleen maar mysterieuzer. Wanneer u eindelijk boven de wolken bent, doemen langzaam de met sneeuw bedekte toppen van de Kilimanjaro op. Eenmaal boven de wolken schijnt de zon en bewondert u de eeuwige ijskap in al haar glorie. Een vlucht om niet snel te vergeten.

8. Botswana: Sneeuw…?

“Terwijl ik rode lechwe rustig zie grazen, geniet ik van mijn glas Amarula en de beginnende zonsondergang van Botswana. Ondertussen knabbel ik op biltong en nootjes. De lucht kleurt roder en het begint te schemeren. En dan… Lijkt het te gaan sneeuwen!” Lees in deze blog hoe dat afliep…!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.