Auteur
Thika Reiziger
0 Reacties
Thika Reiziger

Waarom meerdere Latijns-Amerikaanse landen combineren als Peru alleen al zoveel ongerepte pareltjes heeft? Ton en Olga Spoor wilden een bezoek aan ‘hun’ non-profitorganisatie in Lima, Peru, combineren met andere landen in Latijns-Amerika. Maar nadat ze van onze reisexperts Selinde en Karin hoorden wat Peru allemaal te bieden heeft, waren de andere landen van de baan. Ton vertelt:

“Ik zit in het bestuur van Stichting Vrienden van ARIE. Zij behandelen in vijf centra gehandicapte kinderen uit de sloppenwijken van Lima. Ik wilde met mijn vrouw een bezoek aan deze organisatie combineren met een mooie reis door Latijns-Amerika. Dat werd na tips van Thika Travel uiteindelijk een rondreis door Peru alleen, waarbij de bekende hoogtepunten van het zuiden werden gekoppeld aan het ongerepte noorden.

peru-noord-incahuasi-feest-1

Ogen tekort in ongerept Peru

Iedere dag was een verrassing! We bezochten de Tempel van de Maan die door de eeuwen heen uitstekend bewaard is gebleven. Een echt onbekende plek, onze auto was de enige op de parkeerplaats! De volgende dag logeerden we bij Lucia. Met onze gastvrouw voerden we interessante gesprekken over het leven in dit deel van het land. We hoorden veel over de manier waarop mensen gebruik maken van de natuur, hoe men er leeft. Die opgedane kennis kwam goed van pas toen we de volgende dag het bijzondere Incahuasi festival bezochten, waar zelden toeristen komen. Je begrijpt de manier van leven beter als je door een dorp loopt dat je in Europa niet meer tegenkomt. We kwamen ogen tekort. De kleurrijke kleding, de mis in de kerk en een dansuitvoering; prachtig om mee te maken.

pe-kuelap-uitzicht

Archeologische opgravingen in Noord-Peru

Wie ook een grote rol heeft gespeeld bij het succes van onze reis was de Nederlandse gids Ron, die al jaren in Noord-Peru woont. Deze bioloog is ook betrokken geweest bij een aantal archeologische opgravingen en vertelt daar levendig over. We zagen mummies die absoluut niet onderdeden voor de wereldberoemde Toetanchamon. Prachtige sieraden en decoraties, zeer indrukwekkend. Het mooie is, bij Toetanchamon staat de ruimte tot de nok toe vol, maar hier hadden we de tijd en ruimte om alles goed te bekijken. De periode komt dankzij Ron echt tot leven en laat zien dat Peru echt een rijke geschiedenis heeft. De Inca’s en Machu Picchu zijn daar in feite maar een klein onderdeel van.

pe-huaca-de-luna-2

Machu Pichu en Titicaca

Natuurlijk was het zuiden ook mooi. Een bezoek aan Machu Picchu mag toch niet ontbreken, de treinreis van Puno naar Cusco was een echte belevenis en goed verzorgd, zo ook het fantastische verblijf aan het Titicacameer. De combinatie van natuur en geschiedenis in beide regio’s van Peru maakte deze reis prachtig. En dan is het eten ook nog eens overheerlijk. Waar we ook kwamen, in mooie restaurants of bij kleine stalletjes aan de weg, de kwaliteit was altijd goed. Of ik het noorden van Peru kan aanraden? Ik denk met een glimlach terug aan deze reis!”

Selinde en Karin zijn experts Latijns-Amerika bij Thika Travel. Zij hebben hun hart verloren aan het continent, en creëerden met veel plezier deze rondreis op maat voor de heer en mevrouw Spoor. Wilt u de parels van Peru ook ontdekken? Neem dan nu contact met ons op!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe reist u door Peru?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.