Auteur
Thika Reiziger
0 Reacties
Thika Reiziger

Dertien man sterk vertrok de familie Vuursteen eind 2018 naar Tanzania. De avonturiers varieerden van elf tot zevenenzeventig jaar oud – een flinke uitdaging voor ons én de familie om samen voor iedereen de perfecte reis te ontwerpen! Massimo van veertien had in ieder geval de tijd van zijn leven en hij zette voor ons én u zijn favoriete momenten van deze bijzondere drie-generatiereis op papier.  

Onze reis door Tanzania zal mij persoonlijk altijd bijblijven. Ik leerde ontzettend veel van de gidsen in Beho Beho! Ze vertelden me over termietenheuvels, de geboorte van allerlei dieren en hoe hun ouders met elkaar omgaan – ik kan nog eeuwen doorgaan. Het was fantastisch om alle dieren te zien, alhoewel ik niet het geluk had om een luipaard te spotten. Mijn zusje wel, van wie ik kan garanderen dat ze dit maar al te graag inwreef en me superjaloers maakte! Wat er nog bijkwam is dat het eten in de middle of nowhere van de Selous en Maswa Game Reserves geweldig was. Ik bedoel, we hadden écht alles – barbecue, surf ’n turf, curries…

De drie hoogtepunten voor allebei de kampen waren:

In Beho Beho Selous deden we een boottocht – dat was ongelofelijk, ik zat de hele tijd op het puntje van mijn stoel door alle krokodillen en nijlpaarden om me heen (soms zelfs maar een paar meter weg) maar ik vond het geweldig.

 

Het eten rond het kampvuur was tof en het was heel spannend met Seiningo (de gids) die ons vertelde over de hyena’s die soms langskomen en kijken. De safaris waren voor mij het leukste. Zo vroeg wakker worden en soms na een avondsafari terugkomen als het al donker was en alles wat we deden was zo uniek en geweldig. En dan heb ik het nog niet eens over alle dieren die we zagen en hoe we élke dag leeuwen zagen – ze liepen rond, jaagden en zorgden voor hun welpjes – WOW!

 

In Maswa Game Reserve was de migratie van de wildebeesten fascinerend en het was zo mooi om ze met duizenden tegelijk te zien lopen.

 

De leeuwen waren net zo goed, zo niet beter dan in Selous, want deze hadden mooie manen. En als derde waren de safaris geweldig omdat we niet alleen snacks en drankjes in de wildernis hadden maar zóveel dieren hebben gezien, het was ongelofelijk. Ik vond het ook heerlijk om gewoon in de Jeep te zitten, met de rest van de familie en het was vaak zo grappig dat ik denk dat ik nog nooit zo hard heb gelachen en nog nooit zo blij ben geweest.

Het is écht een heerlijk leven daar in de bush!

Hakuna Matata,

van Massimo (14)   

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Beleef uw eigen avontuur in Tanzania

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.