Auteur
Freek Vermeulen
0 Reacties
Freek Vermeulen

Voor veel reizigers staat een bezoek aan India hoog op de bucketlist. Een kleurrijke bevolking, rijke geschiedenis en fantastische wildparken maken dat zowel safarigangers en cultuurliefhebbers dit prachtige land steeds meer in het vizier krijgen. Als ze er eenmaal zijn, beperken veel reizigers zich echter tot Noord- en Centraal-India. Waanzinnige bestemmingen – maar India biedt zoveel meer! Een bezoek aan het minder bekende Zuid-India is volgens ons een absolute must. Daarom zetten wij onze 10 redenen waarom u Zuid-India niet wilt missen op een rij!

Tranquil Resort in Zuid-India, Kerala

1.     Wayanad

De flanken van de Nilgiri Mountains zijn zeer geschikt voor de koffieteelt. Tijdens een verblijf op een koffieplantage leert u niet alleen over koffiebonen, maar ook over verschillende specerijsoorten die tussen de koffieplanten groeien. Onze favoriet: Tranquil Resort. U betrekt een heuse boomvilla, meters boven de grond. Genietend van uw uitzicht ziet u neushoornvogels voorbijvliegen en krijgt u bezoek van rhesusaapjes. Een heerlijke plek!

2.     Hampi

Met 500.000 inwoners was Hampi omstreeks 1.500 nC. ruim tweemaal zo groot als Parijs, en de twee-na-grootste stad ter wereld. Iedereen die de uitgestrekte ruïnes bezoekt van deze ooit zo machtige stad is diep onder de indruk. Niet voor niets opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst, kunt u in Hampi uren lang rondstruinen over oude pleinen, intrinsiek bewerkte tempels, beelden, en oude stepwells.

Falaknuma Paleis in Hyderabad, Zuid-India

3.      Hyderabad

Hyderabad groeide gedurende meerdere eeuwen uit tot een zowel belangrijk als geliefd centrum voor cultuur, tradities en cuisine. De stad is altijd bijzonder multicultureel geweest, wat tot uiting komt in een rijke schakering aan gebouwen. Hoogtepunt is het schitterende Charminar monument uit 1591. Onder Brits bewind was Hyderabad een autonome en bovenal rijke stad. De Nizam (heerser) van Hyderabad liet een onwaarschijnlijk paleis bouwen, waar u nu kunt overnachten: het Falaknuma Paleis.

Wildlife in Nagarhole, Zuid-India

4.      Nagarhole

Landschappelijk één van de mooiste natuurparken van India is het Nagarhole National Park, ook wel Kabini genoemd. Hier treft u weelderig tropische vegetatie, enorme bamboebossen, groene heuvelruggen, en een enorm stuwmeer met daaromheen uitgestrekte grasvlaktes. Dit maakt dit park niet alleen voor jeepsafari’s bijzonder interessant – vanaf het water kunt u ook olifanten, luipaarden, wilde honden, jakhalzen en axisherten verwachten! We raden dit park aan in de maanden maart tot mei, wanneer toeristenaantallen lager zijn.

5.      Kochi

Kochi (het vroegere Cochin) viel tussen 1663 en 1793 onder Nederlands gezag. U kunt deze Nederlandse geschiedenis het beste proeven door te overnachten in één van de hoofdkwartieren van de VOC, nu verbouwd tot luxe boutique hotel Malabar House. Vanuit deze mooie plek bezoekt u het Dutch Fort, met onder andere de Nederlandse begraafplaats, de oudste Europese begraafplaats in India. Schiet mooie foto’s op de dagelijkse vismarkt, of bezoek de kleurrijke specerijenmarkt. Kochi is een heerlijke plek.

Sri Meenakshi in Madurai, Zuid-India

6.     Madurai

Er zijn tempels, en er zijn tempels. Het Sri Meenakshi complex zal u versteld doen staan. Van buiten wordt u overweldigd door de uitbundige kleurenpracht van de taps toelopende torens, die geheel bedekt zijn met beelden van veelarmige goden en dieren. Treed naar binnen en vergaap u aan een wirwar van kleine straatjes, winkeltjes en pelgrims, met constant de geur van wierook om u heen. Bijzonder spiritueel!

Strand in Mararikulam, Zuid-India

7.     Stranden

De stranden van Zuid-India zijn de mooiste van het land. Hier treft u nog een tientallen kilometers lang, ongerept, met palmen omzoomde strook zand. Wilt u naast zonnebaden ook nog iets zien of doen? Dan kiest u voor de bekende bestemming Goa. Zoekt u daarentegen absolute rust weg van de drukte, kies dan voor verborgen plekjes als Neeleshwar of Nattika Beach. U deelt het strand alleen met lokale vissers en meeuwen.

Curry, Zuid-India

8.      Cuisine

Is de keuken van India al een topper – de cuisine die u in Zuid-India voorgeschoteld krijgt, is ronduit goddelijk. Ervaar de sensatie van een subtiele combinatie van mosterdzaad, citroenbladeren en gemalen koriander, met kokosmelk verwerkt tot een tongstrelende viscurry. Het is vis dat de klok slaat in Zuid-India, én curry, zoals u nog nooit geproefd heeft.

9.     Vogels

Bent u vogelliefhebber? Dan moet u in Kerala zijn. De laatste regenwouden van India vormen de thuisbasis van een bijzonder uitgebreid soortenaantal. De omstandigheden zijn ideaal: een grote variëteit van biotopen, tropische temperaturen, weelderig bos, en al even uitbundige bloemenpracht. U gaat op zoek naar endemische soorten als de zwartkeel prachtvink, dwerghoningzuiger en Malabar neushoornvogel.

 

Boutique Hotels in Kerala, Zuid-India

10. Boutique

Vanwege de rijkdom aan specerijen in haar achterland, vindt u langs de kust van Zuid-India veel geschiedenis terug van Portugese, Franse, Nederlandse en Britse kolonisators. Belangrijke handelslieden en plantage-eigenaren lieten grote landhuizen voor zichzelf bouwen, waarvan een aantal nu dienst doen als hotel. Dit zijn prachtige gebouwen, vaak gelegen in een tropische omgeving goed verscholen in het groen. Wij weten deze boutique hotelletjes voor u te vinden!

Freek is expert India & Subcontinent bij Thika Travel. Hij gaat graag van het gebaande pad af, op zoek naar de mooiste rustige plekjes om wildleven te fotograferen. Wilt u Zuid-India bezoeken? Neem dan nu contact op!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wat wilt u doen in India?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.