Auteur
Thika Travel
0 Reacties
Thika Travel

Van 27 oktober t/m 1 november 2020 is het weer tijd voor het Wildlife Film Festival Rotterdam. Dit jaar wordt het een bijzondere zesde editie. Geniet van de mooiste natuur in het Cinerama Filmtheater aan de Westblaak in Rotterdam (al is het dit jaar zonder festiviteiten) of geheel coronaproof thuis vanuit uw luie stoel.

Het verhaal van de natuur

WFFR is veel meer dan alleen een filmfestival met mooie natuurfilms. WFFR vertelt het actuele verhaal van de natuur, in beeld gebracht door onafhankelijk filmmakers uit de hele wereld. Het centrale thema dit jaar is klimaatverandering, want we staan als mensheid voor een enorme uitdaging. Hoe creëren we een toekomst waarin zowel de mens als de natuur kan gedijen? De vergroting van het bewustzijn en het inspireren tot verandering zijn essentieel voor onze toekomst.

Genieten van de natuur

Ondanks de serieuze ondertoon, kunt u  vooral genieten van ruim 50 mooie en indrukwekkende natuurfilms. Dankzij de soms enorme offers die gebracht moesten worden om ze te maken, tonen de soms unieke beelden ons hoe mooi onze planeet is. Veel films zijn gemaakt in Thika-bestemmingen of volgen iconische diersoorten, dus maak het beste van uw eigen ‘isolatie’ in uw thuisbioscoop of kom naar Rotterdam! Hieronder tonen wij u graag alvast een greep uit het aanbod.


On Thin Ice

Dit is de openingsfilm van het festival en gaat over de gevolgen van klimaatverandering in het Russische noordpoolgebied. Door het opwarmen van de aarde ontdooit hier het permafrost: eeuwenoude bevroren grond waarin planten- en dierenresten zijn opgeslagen. Methaangas komt vrij, een gas met een broeikaseffect dat tachtig keer sterker is dan CO2. Maar ook oeroude virussen, met alle gevolgen van dien…

Lees hier meer over deze film


Okavango River of Dreams – Limbo

Een prachtige feel good natuurfilm over de dieren die leven in het gebied rondom de delta van de Okavango-rivier in Botswana. Gefilmd door onze vrienden van de Great Plains Foundation en National Geographic coryfeeën Dereck & Beverly Joubert. Hier regeert de King, een mannetjesleeuw die zijn positie moet verdedigen tegenover jonge rivalen. Verder ontmoeten we hyena’s, wrattenzwijnen en met uitsterven bedreigde Afrikaanse wilde honden. Ook Dereck & Beverly’s ‘zuster-film’ Okavango River of Dreams – Paradise over een moedige leeuwin, wordt vertoond tijdens WFFR.

Klik hier voor meer informatie over Okavanga River of Dreams – Limbo


Last Wild Places: Majete

Majete National Park in het zuiden van Malawi; u herkent het wellicht van de Thika fundraiser avond, vorig jaar november in Woerden – onder auspiciën van de Thika Foundation ten behoeve van African Parks. Deze film toont hoe het gebied opbloeit met de hulp van de parkwachters en door samenwerking met de lokale gemeenschap.

Lees hier meer over deze film


Panda

Deze heerlijke familiefilm is ondertiteld en geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar. We volgen een jonge panda vanaf zijn geboorte in een wildlife centrum tot na zijn vrijlating in het wild. Zijn verzorgers leren hem te overleven: ze verkleden zich als panda’s en leren hem bang te zijn voor luipaarden, beren en mensen…

Klik hier voor meer info over Panda


Beyond the Fence

Man toont kinderen foto op zijn fototoestel

Een twaalf minuten durende première voor Nederland die een positieve oplossing belicht voor de natuurbehoud-crisis in Zuid-Afrika. De film onderzoekt hoe fotografie jonge mensen uit plattelandsgemeenschappen kan betrekken bij natuurbehoud.
Op het platteland van Zuid-Afrika, waar de meeste mensen nog nooit de kans hebben gehad om dieren in het wild te zien, ontwikkelen Queen, Rifumo en Wisani zich tot jonge eco-krijgers. Gewapend met een camera, probeert het trio om boven hun moeilijke verleden uit te stijgen en het verhaal van natuurbehoud te herformuleren.

Klik hier voor meer informatie over Beyond the Fence


Kaarten voor de bioscoop zijn nu verkrijgbaar!

Gorilla's vastgelegd met een spy cam

Wacht niet te lang want door de maatregelen is het aantal zitplaatsen per film drastisch kleiner dan in voorgaande jaren! Tickets zijn te koop via de programmapagina van het festival www.wffr.nl. Ga voor tickets naar de betreffende filmpagina en klik op ‘Tickets’. U komt dan op een nieuwe pagina en doorloopt vervolgens het bestelproces.

De kaartverkoop voor de online films start dinsdag 27 oktober om 10.00 uur. Ook deze tickets koopt u via de betreffende filmpagina’s.