Auteur
Thika Travel
0 Reacties
Thika Travel

Luid gebrul van een mannetjesleeuw klinkt over de savanne. Een olifant staat vlak voor uw jeep met zijn oren te wapperen en torenhoge giraffes wandelen nieuwsgierig langs. Het is voor u net zo spannend als voor uw zoon of dochter, die van enthousiasme in uw hand knijpt.

Voelt u het? De bijzondere herinneringen aan deze safari rijgen zich aaneen. U beleeft een waanzinnige reis en ook uw kinderen hebben de tijd van hun leven. Het delen van deze ervaringen staat garant voor echte quality time met elkaar. Dit alles is natuurlijk een fantastisch vooruitzicht, maar… wat is nu eigenlijk een ideale safaribeleving voor het hele gezin? De kleintjes – zéker de eigengereide avonturiertjes onder ons – en tieners hebben immers vaak andere prioriteiten dan volwassenen. Dus… waar gaat u heen, wat maakt u mee, en met wie?

Verrassende favoriet

Als één van ’s werelds meest veilige landen om te reizen en met een uitermate vriendelijke bevolking, behoort Zambia ongetwijfeld tot één van de verrassende favorieten. De gidsen hier hebben een voortreffelijk inlevingsvermogen. Ze spelen in op kinderlijke (en uw eigen…!) nieuwsgierigheid en maken van jonge toeristen binnen no time ervaren bushbewonertjes die al hun zintuigen weten te gebruiken in de wildernis. Ze voelen de ruwe vervelde huid van een kameleon, ruiken aan wilde munt, en luisteren naar het geroep van exotische vogels. Samen gaat u op een ‘poepwandeling’, wat – geloof ons – een waanzinnig leerzame ervaring is en zéker niet zo vreemd als het klinkt.

Gids vertelt kinderen over safari in Zambia

Een Reis boordevol Activiteiten

De jongvolwassenen slapen onder de sterren, volgen leeuwensporen, en gooien de hengel uit naar de legendarische nijlbaars, die bijna anderhalve meter groot kan worden! De lokale bevolking van Zambia leert u alles over traditionele weeftechnieken en de leerlingen van het dorpsschooltje nodigen u maar al te graag uit voor een potje voetbal. ’s Avonds vindt er een kookwedstrijdje plaats met de lokale chefs: wie maakt de lekkerste ifisashi, en wie durft er een mopaniemot (gedroogde rups) te snacken…?

Meer Informatie

De mogelijkheden voor een safari in Zambia verschillen per locatie en hangen af van de leeftijd van de reizigers. Vanaf veertien tot zestien jaar kunnen jongvolwassenen mee op volwaardige wandelsafari’s. Gaan de allerkleinsten ook mee? Denk dan bijvoorbeeld aan een privé-bushvilla, waar de kinderen veilig en al spelend kunnen ontdekken.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Wat beleeft u in Zambia?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.