Auteur
Thika Reiziger
0 Reacties
Thika Reiziger

Als we ‘reizen op maat’ zeggen, bedoelen we ook écht ‘reizen op maat’. Thika-reiziger Kim wilde haar reis naar Namibië combineren met een vrijwilligersproject in Zuid-Afrika. Reisexpert Karin ontwierp daarom een reis die precies aansloot op Kim’s plannen! 

In juni 2016 kreeg ik de kans om in Johannesburg bij CLAW (Community Led Animal Welfare) vrijwilligerswerk doen. CLAW biedt diergeneeskundige zorg aan voor de dieren van de bewoners van de sloppenwijken. Cora Bailey is het hart en het gezicht van CLAW. Ik ben twee weken bij ze geweest; zulk variërend werk maak je niet vaak mee! Veel van het werk van CLAW bestaat uit vaccineren en voorlichting geven. Vaak komen de kinderen met hun honden naar de praktijk. Het verschil wat je ziet tussen dieren die gevaccineerd en geholpen zijn, en degene die dit niet zijn, is écht heel erg groot. De gevaccineerde en geholpen dieren zitten vaak goed in hun vacht, zijn op gewicht en zien er gezond uit.

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika: werken voor CLAW

Het meest indrukwekkende van mijn twee weken bij CLAW vond ik het werk op de vuilnisbelt. Naast de vuilnisbelt is een gemeenschap met mensen die daar in krotten wonen. Ik heb nog nooit gezien dat mensen in dit soort omstandigheden leven… Wat mij echter direct opviel is hoe goed de dieren en de kinderen eruit zagen, ondanks de omstandigheden waar ze in wonen. Ze waren heel erg blij dat we er waren, alle kinderen wilden ons helpen met vaccineren door hun hond heel goed vast te houden. Ontzettend vertederend.

ZuidAfrika 4

Op zondag kunnen de kinderen uit de sloppenwijken bij CLAW langs komen om te spelen, voorgelezen te worden en ook krijgen ze een warme lunch. Vaak hun enige warme maaltijd van de week. Sommige kinderen lopen ruim 1.5 uur om hierbij te kunnen zijn! De hoeveelheid liefde en passie die binnen CLAW aanwezig is, is overweldigend. Zelfs met het werk in lastige omstandigheden, waar soms geen eind aan lijkt te komen, blijven ze optimistisch en elk dier wat ze redden telt. Ook is het prachtig om te zien hoe trots de eigenaren van een gezond dier zijn.

Namibië: gelijk weer aan de slag

Na het harde werken bij CLAW was er gelukkig ook nog tijd voor ontspanning! Na één nachtje in het prachtige Olive Garden Hotel zijn we naar Namibië gereden. Onderweg zagen we wilde bergzebra’s, prachtig! Eén van de hoogtepunten van onze reis was toch wel de Sossusvlei. Hier hebben we duizenden sterren en de Melkweg gezien, en de zandduinen beklommen. Gelukkig gingen we ‘s ochtends vroeg, want het wordt er echt warm! Het eten in de lodge was heerlijk en met aandacht klaargemaakt. Bij de Huab lodge kon ik nog aan de slag; twee van hun honden hadden ruzie gemaakt. Als de dichtstbijzijnde dierenarts zes uur rijden is, ben je blij als er één komt logeren! Gelukkig viel het mee en hadden ze zelf de krassen al goed schoongemaakt, dus ik hoefde niet veel te doen. Wat we heel bijzonder vonden bij de Huab lodge is het feit dat je met zijn allen eet. We hebben hele leuke gesprekken gehad met de staf en de andere gasten. De safari’s waren ook bijzonder, we hebben zelfs een aardwolf gezien!

Botswana

Namibië: de perfecte afsluiter

Van het Etosha National Park hebben we erg genoten. Een ervaring die we nooit meer zullen vergeten is de volgende: we stonden met ongeveer zes andere auto’s te kijken naar een grote familie olifanten die aan het drinken was. Nadat er nog één olifant achter bleef reden de andere auto’s weg. Wij bleven nog even staan om van deze ene olifant en de rust te genieten. Ineens verslikte mijn vriend zich, dus ik schrok een beetje. Wat bleek, recht voor onze auto kwam een neushoorn uit de bosjes gelopen! Deze had kalmpjes staan wachten tot alle olifanten weg waren. Zo prachtig om als enige naar een rustig drinkende neushoorn te kijken…! De Frans Indongo Lodge was een waardige afsluiter; prachtige accommodatie, heerlijk eten en hele vriendelijke mensen. Zeker een aanrader!

Botswana

We zijn supertevreden over onze reis; Thika Travel heeft echt haar best gedaan voor ons. Voordat ik met Thika Travel contact had, sprak ik met een ander reisbureau. Deze zeiden: “Namibië in juli, nee, dat gaat niet lukken op deze termijn. Kun je het niet een jaar uitstellen?” Ik ben heel erg blij dat we dat niet gedaan hebben, en dat Thika Travel mee heeft geholpen ons een onvergetelijke vakantie te geven!

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Zo ontdekt u Namibië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.