Auteur
Thika Reiziger
0 Reacties
Thika Reiziger

Thika-reiziger Olaf Ephraim is een fervent safariganger.  Toen zijn dochters geboren werden, dacht hij dat zijn safaridagen voorbij waren – gelukkig bleek niets minder waar! Over zijn laatste familiereis naar Zuid-Afrika schreef Olaf een blog, waarin hij zijn ervaringen over safaris met jonge kinderen uiteen zet. 

Safari met jonge kinderen – is dat niet gevaarlijk? Dat is de eerste reactie van veel mensen. Safari is ontzettend leuk; wilde dieren zien in hun eigen omgeving! Maar kan dat wel met kinderen van, bijvoorbeeld, acht en tien? Kun je dan niet beter naar Artis of Beekse Bergen  gaan?

Zuid-Afrika_Tswalu_Horse Safari1. Kies de juiste bestemming

Voordat wij kinderen kregen waren wij al een aantal keer met Thika Travel op safari gegaan in onder meer Zuid Afrika, Zimbabwe en Kenia. Eigenlijk dachten wij dat toen onze oudste dochter geboren werd, dat we dergelijke reizen een jaar of vijftien zouden kunnen vergeten en zouden moeten teren op onze oude fotoboeken. Maar dat hoeft helemaal niet! Dit jaar zijn wij met onze dochters van 8 en 10 naar Tswalu in Zuid Afrika gegaan. Een prettige, luxe bestemming in de Kalahariwoestijn, waar het personeel aan kinderen gewend is en ook speciale kinderactiviteiten organiseert. Spoorzoeken als een echte ranger, paardrijden, uitleg krijgen over planten en grote en kleine dieren – een greep uit de activiteiten die onze kinderen geweldig vonden.

Zuid-Afrika_Tswalu_cheetah

2. Kies het juiste national park

Tswalu is één van de grootste private game reserves in Zuid-Afrika. Het is er erg droog, dus het wild moet echt worden opgespoord door de ranger en tracker – en niet te vergeten door onze kinderen, die tot de verbazing van de ranger een white rhino spoor spotten als ze voor op de Landrover op de tracker stoel mogen zitten! Ook ‘s nachts is de veiligheid verzekerd, want de dieren kunnen niet zomaar in het kamp komen. Voor ons als doorgewinterde safarigangers bijna zonde, maar voor de kinderen wel zo prettig. Tswalu de ideale bestemming voor een eerste safari experience op jonge leeftijd. Prettig is ook dat het gebied malariavrij is, want bij eerdere trips naar gebieden waar wel malaria is vielen de pillen niet altijd in de smaak… Het diner wordt geserveerd in de boma – spannend! -, of buiten op het observation deck. Eén keer buitengewoon sfeervol op een hoge zandduin!

Zuid-Afrika_Tswalu_Rhino

Het blijkt dat safari wel degelijk met kinderen kan worden gedaan. Ik zou misschien niet meteen naar een open tentenkamp gaan – maar wie weet, een volgende keer…?!

Wilt u ook met uw kinderen op safari? Neem dan nu contact op, en ontwerp samen met onze experts uw ideale familiesafari! 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Welke familiereis maakt u?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.