Fotografie © Michael S. Nolan Ziodiac van Lindblad Expeditions met mensen in Antarctica

De toekomst van expeditiecruises

Door Arjan Westhoff op 28-08-2020

Er is veel veranderd in het laatste decennium. De kleine Russische schepen zijn uit de vaart genomen en vervangen voor middelgrote schepen die goed zijn voor 100 tot 120 passagiers. En nu, richting 2021 en verder, staat ons een nieuwe kentering te wachten. Veel rederijen maken zich op voor de toekomst en hebben nieuwe schepen besteld die duurzamer zijn en meer passagiers kunnen vervoeren. Daarbij wordt veelal rekening gehouden met een maximaal aantal van 200 passagiers, zodat er nog steeds landingen en zodiaccruises uitgevoerd kunnen worden. We zetten een aantal nieuwe schepen, die vanaf 2021 in de poolgebieden gaan varen voor u op een rijtje.

Lees meer
Prints for Wildlife. Twee leeuwen in Afrika. Foto van Thomas Vijajan

Prints for Wildlife: 90+ natuurfotografen met 1 doel

Door Thika Travel op 27-07-2020

In tijden waarin het ene aan COVID-19 gerelateerde verhaal het andere opvolgt, is een groep veelgeprezen internationale natuurfotografen samengekomen om geld in te zamelen. Met de actie ‘Prints for Wildlife’ willen ze lokale gemeenschappen en wilde dieren in enkele van de belangrijkste beschermde gebieden van Afrika ondersteunen. Want er is nog steeds hoop voor een betere toekomst.

Lees meer
Close up van een stel dat de tango danst

Een bezoek aan de “geheime” wereld van de milonga

Door Karin Engelfriet op 03-07-2020

In de 22 jaar dat ik bij Thika werk, heb ik diverse keren Argentinië mogen bezoeken. Met mijn liefde voor muziek en dans heb ik verschillende mooie tango-shows in Buenos Aires bezocht. Maar de laatste keer dat ik in de hoofdstad van de tango was heb ik pas de echte tango ervaren! Ik ging samen met een gepassioneerde tango-liefhebber een kijkje nemen in de milonga’s (lokale dansgelegenheden).

Lees meer
Beeld van de god Ganesh in India

Veilig op reis? Vraag het aan Ganesh

Door Freek Vermeulen op 29-06-2020

Er wordt beweerd dat er in het Hindoeïstische geloof meer goden bestaan dan dat er Indiërs zijn. Het is voor niet-ingewijden vrijwel ondoenlijk om dit systeem in zijn geheel te doorgronden. Er zijn goden, die allemaal verschillende verschijningsvormen hebben al naar gelang hun gemoedstoestand, alsook (soms zeer vele) reïncarnaties. De god die er het meeste in slaagt om door te dringen tot de westerse wereld is Ganesh. Al was het alleen al door de stenen beelden van hem in tuinen en op vensterbanken. Ganesh is altijd goedlachs. Met zijn mollige uiterlijk heeft hij een gelijkenis met Boeddha, maar wat natuurlijk het meeste opvalt is zijn olifantenhoofd op een mensenlichaam. Maar hoe komt Ganesh aan dat hoofd?

Lees meer
Quetzal in het Monteverde regenwoud in Costa Rica

Top 6 Nationale Vogels in Latijns-Amerika

Door Arjan Westhoff op 12-06-2020

Veel landen kozen een nationaal dier dat symbool staat voor het land en vooral voor de eigenschappen van de bevolking. De leeuw (voor zowel Nederland als Vlaanderen) is natuurlijk een bekende en zo heeft Kroatië de boommarter, Griekenland de dolfijn en Roemenië de lynx. Maar weet u ook wat de nationale vogels van deze landen zijn? Wij weten ze in ieder geval van onze bestemmingen in Latijns-Amerika en selecteerden voor u de kleurrijkste en de meest imposante.

Lees meer
Close up van een Rekero leeuw in Kenia

Belangrijke Lichtpuntjes in de Bush

Door Hannie Coers op 04-06-2020

In deze bijzondere tijd waarin momenteel niet gereisd kan worden, maken veel mensen zich zorgen over hoe het met iedereen gaat. Dit gebeurt niet alleen in Nederland maar ook, om maar wat te noemen, in Kenia. Hier maakt men zich niet alleen zorgen om elkaar maar ook over de natuur en de dieren. Want hoe wordt de bescherming van de natuur en de dieren in stand gehouden als er geen toerisme is?

Lees meer
Fotografie © Angama Mara Persoon kijkt uit over uitgestrekt landschap in Kenia

Out of Africa: een Term vol Historie

Door Frank Ranzijn op 02-06-2020

Velen boven de 40-50 jaar oud zullen het boek en de film ‘Out of Africa’ wel kennen. Een roman over Karen Blixen die verliefd werd op de wildjager Denys Finch Hatton in het koloniale Oost-Afrika van de jaren tien tot dertig van de vorige eeuw. Velen van ons zullen misschien niet weten dat ‘Out of Africa’ ook een veel gebruikte term is wanneer we een beeld schetsen van de ambiance tijdens een safarireis.

Lees meer
Vrouw snijdt koriander fijn. Onderdeel van Costa Rico ontbijt Gallo Pinto

Ontbijten op z’n Costa Ricaans

Door Arjan Westhoff op 24-05-2020

Ontbijten in bijvoorbeeld de jungle van Costa Rica is nog niet direct mogelijk, maar om u toch in Costa Ricaanse sferen te wanen kunt u thuis een echt Costa Ricaans ontbijt klaarmaken. Wat dacht u bijvoorbeeld van Gallo Pinto? Wij vertellen u graag hoe u dit traditionele ontbijt thuis klaarmaakt.

Lees meer
Fotografie © Jane Goodall Instituut Jane Goodall en chimpansees in duet

Lees tip voor een positief verhaal over de natuur

Door Karin Engelfriet op 22-05-2020

Tijd voor wat positief natuurnieuws! Om de haverklap horen we over diersoorten die op het punt van uitsterven staan of lezen we slecht nieuws over het milieu en de natuur. Er zijn gelukkig ook verhalen die goed aflopen. Want er zijn mensen die de moed niet opgeven en erin slagen de laatste dieren van een soort te beschermen, of de soort in gevangenschap te laten voortbestaan.

Lees meer
Close up van een chimpansee

Een zoen of een opgetild achterbeen: spreekt u ook ‘chimpansees’?

Door Freek Vermeulen op 21-05-2020

Ongeveer 99 procent van het DNA van een chimpansee is gelijk aan dat van de mens. Daarmee zijn het onze meest naaste verwanten, toch weten we nog weinig over hun manier van communiceren. Dr. Cat Hobaiter, een primatoloog die de evolutie van de communicatie en het sociaal gedrag van apen studeerde aan de University of St. Andrews, spendeerde dertien jaar in de bossen van Oeganda. Daar, bij de Budongo Conservation Field Station, integreerde ze in de Waibira-groep en bracht duizenden uren met deze dieren door. Het bracht haar tot het decoderen van tachtig verschillende gebaren, die een eerste inzage geven in de taal van chimpansees.

Lees meer

Elke reis is uniek

De ultieme reis is voor iedereen anders. Daarom is elke Thika-reis maatwerk. We beginnen met een open geest en een luisterend oor. Als u ons de ruimte gunt, geven wij u daar iets onvergelijkbaars voor terug. Vraag een offerte aan
zonsondergang op de Seychellen Seychellen: Vanaf het Water kind maakt foto van grand canyon amerika Tips & Tricks: Verre Reizen Met (Jonge) Kinderen Thika reisbrochure 1987 Zimbabwe: de Start Iedere reis van Thika is uniek en persoonlijk, zoals deze fotosafari van klanten naar herinneringen van vroeger in Kenia en Oeganda Kenia: Fotosafari Naar Herinneringen
Ziodiac van Lindblad Expeditions met mensen in Antarctica De toekomst van expeditiecruises Prints for Wildlife. Twee leeuwen in Afrika. Foto van Thomas Vijajan Prints for Wildlife: 90+ natuurfotografen met 1 doel Close up van een stel dat de tango danst Een bezoek aan de “geheime” wereld van de milonga Beeld van de god Ganesh in India Veilig op reis? Vraag het aan Ganesh