Close up van een stel dat de tango danst

Een bezoek aan de “geheime” wereld van de milonga

Door Karin Engelfriet op 03-07-2020

In de 22 jaar dat ik bij Thika werk, heb ik diverse keren Argentinië mogen bezoeken. Met mijn liefde voor muziek en dans heb ik verschillende mooie tango-shows in Buenos Aires bezocht. Maar de laatste keer dat ik in de hoofdstad van de tango was heb ik pas de echte tango ervaren! Ik ging samen met een gepassioneerde tango-liefhebber een kijkje nemen in de milonga’s (lokale dansgelegenheden).

Lees meer
Beeld van de god Ganesh in India

Veilig op reis? Vraag het aan Ganesh

Door Freek Vermeulen op 29-06-2020

Er wordt beweerd dat er in het Hindoeïstische geloof meer goden bestaan dan dat er Indiërs zijn. Het is voor niet-ingewijden vrijwel ondoenlijk om dit systeem in zijn geheel te doorgronden. Er zijn goden, die allemaal verschillende verschijningsvormen hebben al naar gelang hun gemoedstoestand, alsook (soms zeer vele) reïncarnaties. De god die er het meeste in slaagt om door te dringen tot de westerse wereld is Ganesh. Al was het alleen al door de stenen beelden van hem in tuinen en op vensterbanken. Ganesh is altijd goedlachs. Met zijn mollige uiterlijk heeft hij een gelijkenis met Boeddha, maar wat natuurlijk het meeste opvalt is zijn olifantenhoofd op een mensenlichaam. Maar hoe komt Ganesh aan dat hoofd?

Lees meer
Quetzal in het Monteverde regenwoud in Costa Rica

Top 6 Nationale Vogels in Latijns-Amerika

Door Arjan Westhoff op 12-06-2020

Veel landen kozen een nationaal dier dat symbool staat voor het land en vooral voor de eigenschappen van de bevolking. De leeuw (voor zowel Nederland als Vlaanderen) is natuurlijk een bekende en zo heeft Kroatië de boommarter, Griekenland de dolfijn en Roemenië de lynx. Maar weet u ook wat de nationale vogels van deze landen zijn? Wij weten ze in ieder geval van onze bestemmingen in Latijns-Amerika en selecteerden voor u de kleurrijkste en de meest imposante.

Lees meer
Close up van een Rekero leeuw in Kenia

Belangrijke Lichtpuntjes in de Bush

Door Hannie Coers op 04-06-2020

In deze bijzondere tijd waarin momenteel niet gereisd kan worden, maken veel mensen zich zorgen over hoe het met iedereen gaat. Dit gebeurt niet alleen in Nederland maar ook, om maar wat te noemen, in Kenia. Hier maakt men zich niet alleen zorgen om elkaar maar ook over de natuur en de dieren. Want hoe wordt de bescherming van de natuur en de dieren in stand gehouden als er geen toerisme is?

Lees meer
Fotografie © Angama Mara Persoon kijkt uit over uitgestrekt landschap in Kenia

Out of Africa: een Term vol Historie

Door Frank Ranzijn op 02-06-2020

Velen boven de 40-50 jaar oud zullen het boek en de film ‘Out of Africa’ wel kennen. Een roman over Karen Blixen die verliefd werd op de wildjager Denys Finch Hatton in het koloniale Oost-Afrika van de jaren tien tot dertig van de vorige eeuw. Velen van ons zullen misschien niet weten dat ‘Out of Africa’ ook een veel gebruikte term is wanneer we een beeld schetsen van de ambiance tijdens een safarireis.

Lees meer
Vrouw snijdt koriander fijn. Onderdeel van Costa Rico ontbijt Gallo Pinto

Ontbijten op z’n Costa Ricaans

Door Arjan Westhoff op 24-05-2020

Ontbijten in bijvoorbeeld de jungle van Costa Rica is nog niet direct mogelijk, maar om u toch in Costa Ricaanse sferen te wanen kunt u thuis een echt Costa Ricaans ontbijt klaarmaken. Wat dacht u bijvoorbeeld van Gallo Pinto? Wij vertellen u graag hoe u dit traditionele ontbijt thuis klaarmaakt.

Lees meer
Fotografie © Jane Goodall Instituut Jane Goodall en chimpansees in duet

Lees tip voor een positief verhaal over de natuur

Door Karin Engelfriet op 22-05-2020

Tijd voor wat positief natuurnieuws! Om de haverklap horen we over diersoorten die op het punt van uitsterven staan of lezen we slecht nieuws over het milieu en de natuur. Er zijn gelukkig ook verhalen die goed aflopen. Want er zijn mensen die de moed niet opgeven en erin slagen de laatste dieren van een soort te beschermen, of de soort in gevangenschap te laten voortbestaan.

Lees meer
Close up van een chimpansee

Een zoen of een opgetild achterbeen: spreekt u ook ‘chimpansees’?

Door Freek Vermeulen op 21-05-2020

Ongeveer 99 procent van het DNA van een chimpansee is gelijk aan dat van de mens. Daarmee zijn het onze meest naaste verwanten, toch weten we nog weinig over hun manier van communiceren. Dr. Cat Hobaiter, een primatoloog die de evolutie van de communicatie en het sociaal gedrag van apen studeerde aan de University of St. Andrews, spendeerde dertien jaar in de bossen van Oeganda. Daar, bij de Budongo Conservation Field Station, integreerde ze in de Waibira-groep en bracht duizenden uren met deze dieren door. Het bracht haar tot het decoderen van tachtig verschillende gebaren, die een eerste inzage geven in de taal van chimpansees.

Lees meer
Peruaanse Ceviche op een wit bord

Het Geheim van de Peruaanse Ceviche

Door Freek Vermeulen op 20-05-2020

In verschillende landen in Zuid-Amerika wordt ceviche geserveerd in visrestaurants. Er is er maar één die het lekkerste kan zijn, en dat is natuurlijk de Peruaanse versie. Ceviche is in Peru niet alleen een gerecht, het is een instituut. In Peru is het op 28 juni zelfs de Nationale Dag van de Ceviche! Zeg je Peru, dan zeg je ceviche en zeg je ceviche, dan zeg je Peru. Zo eenvoudig is het. Maar wat is ceviche eigenlijk? U leest het in deze blog. Daarnaast deel ik natuurlijk graag het recept, inclusief de geheimen voor het maken van de beste ceviche.

Lees meer
Meer met bergen op de achtergrond in Patagonië Argentinië

Voorbereidingen voor reizen in Argentinië na COVID-19

Door Arjan Westhoff op 19-05-2020

Wij houden de status rondom het coronavirus in de verschillende Thika bestemmingen nauwlettend in de gaten en we hebben veelvuldig contact met onze partners in alle delen van de wereld. Op mijn vraag aan onze partner in Argentinië hoe we samen met hen een zo corona-veilig mogelijke manier van reizen kunnen aanbieden, kreeg ik een antwoord dat ik graag met u deel.

Lees meer

Elke reis is uniek

De ultieme reis is voor iedereen anders. Daarom is elke Thika-reis maatwerk. We beginnen met een open geest en een luisterend oor. Als u ons de ruimte gunt, geven wij u daar iets onvergelijkbaars voor terug. Vraag een offerte aan
kind maakt foto van grand canyon amerika Tips & Tricks: Verre Reizen Met (Jonge) Kinderen zonsondergang op de Seychellen Seychellen: Vanaf het Water Salta Argentinie Argentinië: Salta Is Na Eén Rit Favoriet Thika reisbrochure 1987 Zimbabwe: de Start
Close up van een stel dat de tango danst Een bezoek aan de “geheime” wereld van de milonga Beeld van de god Ganesh in India Veilig op reis? Vraag het aan Ganesh Quetzal in het Monteverde regenwoud in Costa Rica Top 6 Nationale Vogels in Latijns-Amerika Close up van een Rekero leeuw in Kenia Belangrijke Lichtpuntjes in de Bush