5 x de meest bijzondere nationale parken in het Indiase Subcontinent

Door Freek Vermeulen op 21-08-2017

Wie van safari’s houdt, denkt wellicht niet gelijk aan het Indiase Subcontinent als droombestemming. Wij vertrouwen u echter met liefde toe dat India, Bhutan en Sri Lanka waanzinnige mogelijkheden bieden voor het spotten van bijzonder wildleven! Wilt u al tijdenlang The Big Five van uw bucketlist strepen? Dat kan ook op het Indiase Subcontinent. Met als extra bonus… De Tijger! India-expert Freek zet speciaal voor u zijn favoriete nationale parken in India, Bhutan en Sri Lanka op een rij – allemaal met hun eigen charme en kenmerken.

Lees meer

Fotoblog: Clash of the Cats

Door Lenette Vlasman op 15-08-2017

Onze collega’s van Wilderness Safaris botsten recentelijk tegen een ongewone scene tussen leden van de leeuwentroep in Gomoti, een Wilderness Safaris Exploration Camp in Botswana. “Wat begon als een heerlijk rustige sighting, veranderde al snel in een flink robbertje vechten toen het dominante mannetje zijn gezicht liet zien! Hij was tot voorheen altijd welkom, maar nu werd het snel duidelijk dat hij niet met open armen ontvangen zou worden na zijn lange afwezigheid.”

Lees meer

India: Zoektocht naar Sneeuwluipaard

Door Gastblogger op 26-07-2017

Alles staat ingepakt. Check, check, dubbelcheck: twee dikke slaapzakken, mijn thermische slaapmatje, handschoenen… Straks zit ik op 3500 meter hoogte met -25°C gevoelstemperatuur. Extra jassen, zonnebril… Het betere inpakwerk! Ik heb nog nooit met zoveel kilo gereisd. De spanning stijgt, ik ben echt opgewonden en weet zeker dat ik de sneeuwluipaard ga zien. Dat alleen is al voldoende – als er dan ook nog mooie foto’s bij komen kan mijn jaar niet meer stuk!

Lees meer

Kenia: op Safari met Kinderen

Door Thika Reiziger op 12-07-2017

Het is nu zo’n drie maanden geleden dat we in Kenia waren. Toen we aan mensen vertelden dat we op safari gingen met onze jonge meiden, werden we regelmatig vol verbazing aangekeken. We vinden het heerlijk om te reizen, nieuwe ervaringen op te doen en ons onder te laten dompelen in een andere cultuur en natuur dan we het hele jaar thuis zien. Dat deden we vóór onze dochters er waren en dat wilden we na hun komst ook graag blijven doen!

Lees meer

India: Traantje Laten bij de Taj Mahal

Door Matthijs Hubbers op 05-07-2017

In april was het zo ver. De eerste keer zagen we hem vanuit de auto, op weg naar het Agra Fort. Vanuit het fort konden we hem al beter zien. De Taj Mahal. Dáár, toen we even gingen zitten op de beste plek om het geheel in ogenschouw te nemen, in rust, met de van rechts langzaam oplichtende zonnestralen op het maagdelijke wit, op de versieringen, dáár kwam het traantje.

Lees meer

Fotoblog: Leeuwenwelpjes in de Serengeti, Tanzania

Door Lenette Vlasman op 22-06-2017

De Zuid-Afrikaanse wildlife fotograaf Shem Compion maakte een safari door de Serengeti in Tanzania, toen hij een hartverwarmende scène tegenkwam. Vier leeuwenwelpjes en twee leeuwinnen genoten in het gras van het zonnetje – maar de leeuwinnen kregen weinig rust. Terwijl de welpjes hun jachttechnieken oefenden, hielden de leeuwinnen ze met een chagrijnig hoofd onder controle. Een bijzondere fotoserie, die wij graag met u delen!

Lees meer
Migratie in de Serengeti in Tanzania

Afrika: Onze Favoriete Bestemmingen per Seizoen

Door Hannie Coers op 21-06-2017

Wat zijn nu eigenlijk de beste bestemmingen per seizoen…? Een vraag die u zich ongetwijfeld wel eens heeft gesteld. In welke maand ziet u de oversteek van de grote kuddes? Wanneer komt de woestijn tot bloei? Wanneer spot u groot wild, en wanneer bijzondere vogels? Afrika-expert Hannie zet haar favoriete plekken in Afrika per seizoen op een rij! Vier unieke belevingen, elk met hun eigen charme en kenmerken.

Lees meer
Sri Lanka_Sinharaja regenwoud_landschap

Sri Lanka: Langs Cultuur en Natuur

Door Thika Reiziger op 14-06-2017

Onze Sri Lanka-reis in maart 2017 met als leidende elementen natuur en cultuur kende vele hoogtepunten. Het was een bijzondere reis: niet in de laatste plaats door de kennis en het enthousiasme van onze privéchauffeur en gids Wipul die ons vanaf de aankomst op de luchthaven van Colombo onder zijn hoede nam!

Lees meer

Elke reis is uniek

De ultieme reis is voor iedereen anders. Daarom is elke Thika-reis maatwerk. We beginnen met een open geest en een luisterend oor. Als u ons de ruimte gunt, geven wij u daar iets onvergelijkbaars voor terug. Vraag een offerte aan
kind maakt foto van grand canyon amerika Tips & Tricks: Verre reizen met (jonge) kinderen galapagos duiken whale shark 5 x onze favoriete duikspots Migratie in de Serengeti in Tanzania Afrika: Onze Favoriete Bestemmingen per Seizoen 27 x Reisbucketlist Items Voor 2017
5 x de meest bijzondere nationale parken in het Indiase Subcontinent Fotoblog: Clash of the Cats India: Zoektocht naar Sneeuwluipaard Kenia: op Safari met Kinderen