Fotografie © Freek Vermeulen Zambia Leeuw

Gekraak van Takjes naast mijn Bed

Door Freek Vermeulen op 26-11-2019

OEOEOEOEMPF, OEOEOEOEMPF, klinkt het door de nacht. Gebrul van leeuwen kan kilometers ver klinken, maar dit klonk wel érg dichtbij. Ik besef dat ik recht overeind zit, mijn hart bonkt in mijn keel. Dan zie ik de lichtstralen van de nachtwacht schijnen naar de plek waar het gebrul vandaan kwam en hoor een zacht gelach. Alles onder controle. Ik voel me direct weer veilig in de handen van deze ervaren mensen. Toch duurt het even voordat ik weer in slaap val…

Lees meer
Malawi olifant

Avond in het Teken van African Parks en 500 Olifanten

Door Selinde Winter op 22-11-2019

Begin november stond ons weer een inspirerende avond van de Thika Travel Speakers’ Academy te wachten. Deze keer vormde het betoverende Kasteel Woerden het toneel voor het bijzondere verhaal achter African Parks én een aangrijpende film over de translocatie van maar liefst 500 olifanten.

Lees meer

Natuur, Cultuur en Culinair Genieten in Argentinië, Chili en Paaseiland

Door Thika Reiziger op 14-11-2019

In 2018 hebben Meike en ik onze eerste rondreis via Karin Engelfriet van Thika Travel geboekt. Een prachtige culinaire rondreis in Zuid-Amerika, met veel lekker eten en heerlijke wijn. Hieronder een sfeerimpressie van onze onvergetelijke reis.

Lees meer
Robin Pope Safaris Afrika Malawi River Safari

Vier hele goede redenen om op safari te gaan in Malawi

Door Freek Vermeulen op 13-11-2019

Malawi is niet het land waar snel aan gedacht wordt bij het plannen van een safarireis. Ten onrechte! Want Malawi biedt het allemaal: prachtige afwisselende landschappen, uitstekende lodges, inmiddels goed gerunde natuurparken en wild, veel wild. Malawi is daardoor nog een stuk goedkoper dan buurlanden Zambia en Tanzania. En Malawi is klein, dus afstanden zijn te overzien. Het oosten van het land wordt gedomineerd door Lake Malawi, onderdeel van de geografische Great Rift Valley. Een zegening, want wist u dat u hier kunt duiken, zeilen, surfen of luieren op witte zandstranden?

Lees meer
Fotografie © Otto Plantema

Last-minute aanbiedingen naar Antarctica

Door Thika Travel op 15-10-2019

Een poolreis naar Antarctica is een bijzonder ervaring, maar ook een die behoorlijk prijzig kan zijn. Wie in de periode november 2019 en maart 2020 tijd heeft om naar de Zuidpool af te reizen kan nu profiteren van geweldige last-minute aanbiedingen naar Antarctica. Kortingen lopen op tot wel 50%! 

Lees meer

Volledige CO2-compensatie: Samenwerking met South Pole

Door Selinde Winter op 19-09-2019

Als duurzaamheidscoördinator bij Thika Travel verkeer ik in de bevoorrechte positie dat ik iedere dag de positieve effecten van toerisme tegenkom. Tegelijkertijd word ik ook telkens met mijn neus op de realiteit gedrukt. Onze levensstijl, en daar hoort toerisme ook bij, levert een flinke aanslag op het milieu. Waar CO2-compensatie vaak optioneel of slechts gedeeltelijk wordt aangeboden, gaat Thika Travel een stapje verder. Sinds januari 2018 compenseren wij iedere geboekte reis voor 100%.

Lees meer

Latijns-Amerika: Poema, Jaguar en Manenwolf

Door Arjan Westhoff op 12-09-2019

Hoezo geen aansprekend wildlife in Latijns-Amerika? Veel Afrika liefhebbers gaan voor de katachtigen zoals cheeta en luipaard en ook de wilde hond is een reis naar Afrika meer dan waard. Latijns-Amerika kent ook zijn katten, zoals de poema en natuurlijk de jaguar. En ook hondachtigen zoals de manenwolf…

Lees meer

Marwari: Het Vechtpaard van de Maharaja in India

Door Freek Vermeulen op 28-08-2019

Het geniet weinig bekendheid, maar India herbergt één van de oudste en meest fiere aller paardenrassen: de Marwari. Een zeldzame soort, waarvan de geschiedenis hoogstwaarschijnlijk teruggaat naar de 12e eeuw, toen inheemse Indiase pony’s werden gekruist met Arabische paarden die afkomstig waren van een gestrande vrachtboot. Het Marwaripaard is een écht woestijnpaard: het meest karakteristiek zijn de oren, die als een kroon omhoog staan. Deze kunnen 180° worden gedraaid, handig bij opstekende zandstormen.

Lees meer

Verrukkelijk Peru

Door Arjan Westhoff op 21-08-2019

Lima wordt door menigeen ‘de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika’ genoemd. Iedere keer als ik weer in Lima ben, moét ik een tafeltje reserveren in steeds een ander restaurant. Ik hou van afwisseling tijdens mijn reizen en dat geldt zeker ook voor lunches en diners. Gelukkig ben ik daarvoor in Peru – en Lima in het bijzonder – op de perfecte plek. Maar hoe komt het dat er in Peru zoveel keus is en zoveel kennis is over voedsel? En waarom zijn er in Peru zoveel toprestaurants? 

Lees meer

Bescherming Van de Tijger In India

Door Freek Vermeulen op 01-08-2019

Het klinkt als een onmogelijke opgave: het beschermen van grote gebieden in India, die vitaal zijn voor het voortbestaan van haar meest beroemde dierlijke inwoner – de Bengaalse tijger. Met vallen en opstaan zoekt India haar weg in de wereld van natuurbescherming. Deze week werd een succes gevierd: het aantal tijgers in India is in twaalf jaar bijna verdubbeld: er leven nu iets minder dan drieduizend tijgers in het land.

Lees meer

Elke reis is uniek

De ultieme reis is voor iedereen anders. Daarom is elke Thika-reis maatwerk. We beginnen met een open geest en een luisterend oor. Als u ons de ruimte gunt, geven wij u daar iets onvergelijkbaars voor terug. Vraag een offerte aan
Thika Academy:
Het Verhaal Van Dr. Philip Stander
Malawi olifant Avond in het Teken van African Parks en 500 Olifanten Zambia Leeuw Gekraak van Takjes naast mijn Bed zonsondergang op de Seychellen Seychellen: Vanaf het Water
Zambia Leeuw Gekraak van Takjes naast mijn Bed Malawi olifant Avond in het Teken van African Parks en 500 Olifanten Natuur, Cultuur en Culinair Genieten in Argentinië, Chili en Paaseiland Afrika Malawi River Safari Vier hele goede redenen om op safari te gaan in Malawi