zeeleeuw onderwater, galapagos

Galápagos: opgaan in de natuur

Door Thika Reiziger op 11-10-2017

Expert Latijns-Amerika Karin vloog met haar zoon Wessel naar de Galápagos. De dierenwereld op deze eilandengroep verschilt volledig met de rest van de wereld – er is nooit gejaagd, dus dieren zien de menselijke bezoekers niet als bedreiging. We zeggen ‘bezoekers’, want naast enkele duizenden inwoners behoren de Galápagos toe aan het wildleven. Wessel zette zijn belevingen op deze unieke archipel voor u op papier!

Lees meer

12 x Unieke Wildlife Ontmoetingen

Door Lenette Vlasman op 04-10-2017

Thika Travel begon in 1987 in de bush van Zimbabwe, en sindsdien ontdekten we de mooiste safariroutes en wildlifeparken ter wereld. Dit resulteerde in wel heel bijzondere ‘dierlijke ontmoetingen’! Ter ere van Wereld Dierendag zetten wij onze leukste, spannendste en meest unieke wildlife ervaringen op een rij.

Lees meer
Romantische avond bij The Palm op Reunion

3 x Romantiek op Mauritius

Door Lenette Vlasman op 20-09-2017

Ruisende palmbomen, witte poederstranden en azuurblauw water – hoewel wij het liefst van het gebaande pad afgaan, is er zeker niets mis met een fijne, romantische klassieker! Samen genieten van de zon en de luxe. Privédiners, massages, wandelingen over het strand tijdens zonsondergang… Cliché? Misschien. Maar laat ons u iets vertellen: deze omgeving heeft alle beginselen voor een unieke, onvergetelijk romantische reis! Daarom zetten wij deze bijzondere belevingen voor Romantisch Mauritius voor u op een rij!

Lees meer

Antarctica: Het Echte Superlatief

Door Joost Tania op 07-09-2017

Antarctica. Een haast magisch woord, dat bij velen de ogen laat glimmen. Ook als je spreekt over Antarctica als reisbestemming, want bij vrijwel iedereen staat Antarctica hoog op de bucketlist (noemden we dat vroeger niet gewoon verlanglijstje…?). “Ooit…”.

Lees meer

Antarctica: Keizerspinguïns op Snow Hill Island

Door Gastblogger op 07-09-2017

Vijftig landen later is de overtreffende trap met dikke stip mijn reizen naar de keizerspinguïn. Stil word ik nog steeds als ik terug denk aan het moment dat ik mijn eerste ‘keizer’ zag. De grootste, de mooiste, de meest bijzondere pinguïn die je op aarde met eigen ogen kunt zien. Zo dichtbij, zo groot en zo gracieus – alle superlatieven schieten te kort.

Lees meer

Antarctica: March of the Pinguins

Door Gastblogger op 06-09-2017

Oktober 2007, telefoon, Joost Tania, Thika Travel: “Bert, we hebben een plek vrij op een expeditieschip naar Antarctica, met als doel de Keizerpinguïns op Snow Hill Island! Heb je zin en tijd om mee te gaan?” Dit is een vraag die ik niet aan zag komen, het zweet brak me aan alle kanten uit. Dit was de kans voor mij om de plek te bezoeken die door velen beschreven wordt als de mooiste plek op aarde en de laatste wildernis. Dit was voor mij dé, en waarschijnlijk ook enige, mogelijkheid om deze plek te bezoeken en op foto vast te leggen. Hier kon ik tot dan toe alleen maar van dromen.

Lees meer

Tanzania: Trekking Door het Usambaragebergte

Door Sophie Lebon op 30-08-2017

Ik ben niet zo’n wandelaar, maar soms moet een mens zijn grenzen verleggen om op unieke plaatsen te komen. Dus besluit ik samen met enkele vrienden een vierdaagse trekking door het Usambaragebergte in Tanzania te maken; een weinig toeristische streek waar het contact met de lokale bevolking een mooi extraatje biedt bovenop de wandelingen door de vele plantages en de indrukwekkende natuur. We nemen een lokale gids in de arm, geboren en getogen in de bergen. Ze kent de streek op haar duimpje en leidt ons met veel enthousiasme door de bergketen.

Lees meer

5 x de meest bijzondere nationale parken in het Indiase Subcontinent

Door Freek Vermeulen op 21-08-2017

Wie van safari’s houdt, denkt wellicht niet gelijk aan het Indiase Subcontinent als droombestemming. Wij vertrouwen u echter met liefde toe dat India, Bhutan en Sri Lanka waanzinnige mogelijkheden bieden voor het spotten van bijzonder wildleven! Wilt u al tijdenlang The Big Five van uw bucketlist strepen? Dat kan ook op het Indiase Subcontinent. Met als extra bonus… De Tijger! India-expert Freek zet speciaal voor u zijn favoriete nationale parken in India, Bhutan en Sri Lanka op een rij – allemaal met hun eigen charme en kenmerken.

Lees meer

Elke reis is uniek

De ultieme reis is voor iedereen anders. Daarom is elke Thika-reis maatwerk. We beginnen met een open geest en een luisterend oor. Als u ons de ruimte gunt, geven wij u daar iets onvergelijkbaars voor terug. Vraag een offerte aan
kind maakt foto van grand canyon amerika Tips & Tricks: Verre reizen met (jonge) kinderen galapagos duiken whale shark 5 x onze favoriete duikspots Kenia: op Safari met Kinderen India: Zoektocht naar Sneeuwluipaard
zeeleeuw onderwater, galapagos Galápagos: opgaan in de natuur 12 x Unieke Wildlife Ontmoetingen Romantische avond bij The Palm op Reunion 3 x Romantiek op Mauritius Antarctica: Het Echte Superlatief