Close up van een Rekero leeuw in Kenia

Belangrijke Lichtpuntjes in de Bush

Door Hannie Coers op 04-06-2020

In deze bijzondere tijd waarin momenteel niet gereisd kan worden, maken veel mensen zich zorgen over hoe het met iedereen gaat. Dit gebeurt niet alleen in Nederland maar ook, om maar wat te noemen, in Kenia. Hier maakt men zich niet alleen zorgen om elkaar maar ook over de natuur en de dieren. Want hoe wordt de bescherming van de natuur en de dieren in stand gehouden als er geen toerisme is?

Lees meer
Fotografie © Jane Goodall Instituut Jane Goodall en chimpansees in duet

Lees tip voor een positief verhaal over de natuur

Door Karin Engelfriet op 22-05-2020

Tijd voor wat positief natuurnieuws! Om de haverklap horen we over diersoorten die op het punt van uitsterven staan of lezen we slecht nieuws over het milieu en de natuur. Er zijn gelukkig ook verhalen die goed aflopen. Want er zijn mensen die de moed niet opgeven en erin slagen de laatste dieren van een soort te beschermen, of de soort in gevangenschap te laten voortbestaan.

Lees meer
Close up van een chimpansee

Een zoen of een opgetild achterbeen: spreekt u ook ‘chimpansees’?

Door Freek Vermeulen op 21-05-2020

Ongeveer 99 procent van het DNA van een chimpansee is gelijk aan dat van de mens. Daarmee zijn het onze meest naaste verwanten, toch weten we nog weinig over hun manier van communiceren. Dr. Cat Hobaiter, een primatoloog die de evolutie van de communicatie en het sociaal gedrag van apen studeerde aan de University of St. Andrews, spendeerde dertien jaar in de bossen van Oeganda. Daar, bij de Budongo Conservation Field Station, integreerde ze in de Waibira-groep en bracht duizenden uren met deze dieren door. Het bracht haar tot het decoderen van tachtig verschillende gebaren, die een eerste inzage geven in de taal van chimpansees.

Lees meer
Coronavirus

Veelgestelde vraag: “Hoe kan ik helpen in de huidige coronacrisis?”

Door Joost Tania op 20-04-2020

Het is hartverwarmend hoe er vanuit onze klanten positief wordt gereageerd, ondanks de soms uiterst knellende situatie waar we ons nu bevinden. Op een enkeling na wil iedereen, zodra het kan, zijn reis weer oppakken en velen zijn juist extra gemotiveerd. Regelmatig keert die ene vraag terug: “Is er iets wat wij kunnen doen om de mensen in onze reisbestemming te helpen?” Het antwoord is eenduidig: door te blijven reizen en niet weg te blijven of te annuleren.

Lees meer
Reizen Botswana - Bosjesman op jacht in de natuur

Baanbrekende vernieuwingen in het safaritoerisme onder druk

Door Thika Travel op 17-04-2020

Nu de pandemie door het coronavirus de wereld in zijn greep heeft, worden alle bestemmingen van Thika Travel zwaar getroffen door het volledig wegvallen van de inkomsten uit toerisme. We lezen heel veel macro-economische cijfers over het grote aandeel van inkomend toerisme in deze landen. Van groter belang is wat het doet op het niveau van de local communities en conservation. Uit eerdere interviews met Thika Founder Joost Tania, blijkt het belang van Thika Travel’s vorm van duurzaam toerisme voor deze local communities en conservation. In deze blog lichten we graag wat fragmenten uit.

Lees meer
Malawi olifant

Avond in het Teken van African Parks en 500 Olifanten

Door Selinde Winter op 22-11-2019

Begin november stond ons weer een inspirerende avond van de Thika Travel Speakers’ Academy te wachten. Deze keer vormde het betoverende Kasteel Woerden het toneel voor het bijzondere verhaal achter African Parks én een aangrijpende film over de translocatie van maar liefst 500 olifanten.

Lees meer

Volledige CO2-compensatie: Samenwerking met South Pole

Door Selinde Winter op 19-09-2019

Als duurzaamheidscoördinator bij Thika Travel verkeer ik in de bevoorrechte positie dat ik iedere dag de positieve effecten van toerisme tegenkom. Tegelijkertijd word ik ook telkens met mijn neus op de realiteit gedrukt. Onze levensstijl, en daar hoort toerisme ook bij, levert een flinke aanslag op het milieu. Waar CO2-compensatie vaak optioneel of slechts gedeeltelijk wordt aangeboden, gaat Thika Travel een stapje verder. Sinds januari 2018 compenseren wij iedere geboekte reis voor 100%.

Lees meer

Elke reis is uniek

De ultieme reis is voor iedereen anders. Daarom is elke Thika-reis maatwerk. We beginnen met een open geest en een luisterend oor. Als u ons de ruimte gunt, geven wij u daar iets onvergelijkbaars voor terug. Vraag een offerte aan
Salta Argentinie Argentinië: Salta Is Na Eén Rit Favoriet Olifanten steken de rivier over in Savuti, Botswana Natuur In Botswana: Dichtbij, Dichterbij, Dichtsbij (2) Humberstone Chili straat en kerk(1) Chili: Onontdekt Stukje Geschiedenis In Humberstone India stadswandeling straatkinderen Delhi India: Salaam Delhi!
Wildlife Film Festival Rotterdam 2020 Wildlife Film Festival Rotterdam 2020 Ziodiac van Lindblad Expeditions met mensen in Antarctica De toekomst van expeditiecruises Prints for Wildlife. Twee leeuwen in Afrika. Foto van Thomas Vijajan Prints for Wildlife: 90+ natuurfotografen met 1 doel Close up van een stel dat de tango danst Een bezoek aan de “geheime” wereld van de milonga