Fotografie © Maurine Kroon

Kenia: op Safari met Kinderen

Door Thika Reiziger op 12-07-2017

Het is nu zo’n drie maanden geleden dat we in Kenia waren. Toen we aan mensen vertelden dat we op safari gingen met onze jonge meiden, werden we regelmatig vol verbazing aangekeken. We vinden het heerlijk om te reizen, nieuwe ervaringen op te doen en ons onder te laten dompelen in een andere cultuur en natuur dan we het hele jaar thuis zien. Dat deden we vóór onze dochters er waren en dat wilden we na hun komst ook graag blijven doen!

Lees meer
Fotografie © Stefan van der Spek

Fietstocht in Tanzania: op de mountainbike door Mto Wa Mbu

Door Thika Reiziger op 18-10-2016

Safari wilden we, een actieve vakantie en plezier met de kinderen. Samen met Karin Muntenga maakten we een mooi reisplan. Wat was het gaaf! Onder andere de fietstocht. Na alle ‘game drives’ heerlijk een stukje fietsen!

Lees meer
lama peru

10 x Insider Tips voor een reis naar Latijns-Amerika

Door Arjan Westhoff op 03-10-2016

Hieronder leest u alles over mijn favoriete belevenissen in Latijns-Amerika. Insider Tips die ook úw reis meer diepgang zullen geven. Vraag mij niet naar mijn mooiste ervaring of het mooiste land wat ik bezocht heb – elke reis, elke ervaring en elk land is uniek. Daarom in willekeurige volgorde mijn top 10 Latijns-Amerika tips!

Lees meer
Fotografie © Olaf Ephraim Zuid-Afrika_Tswalu_Guide with child

Zuid-Afrika: op safari met jonge kinderen

Door Thika Reiziger op 28-09-2016

Thika-reiziger Olaf Ephraim is een fervent safariganger. Toen zijn dochters geboren werden, dacht hij dat zijn safaridagen voorbij waren – gelukkig bleek niets minder waar! Over zijn laatste familiereis naar Zuid-Afrika schreef Olaf een blog, waarin hij zijn ervaringen over safari’s met jonge kinderen uiteen zet.

Lees meer
Tanzania_Ol Doinyo Lengai_Wandeltocht

Vulkaan in Tanzania: beklimming van de Ol Doinyo Lengai

Door Thika Reiziger op 28-09-2016

Vulkanen vind ik fascinerend en actieve vulkanen nog meer. Tanzania heeft er één, de Ol Doinyo Lengai. Online las ik dat je die kunt beklimmen. Karin Muntenga regelde de beklimming voor ons. Waanzinnig!

Lees meer
Mannetjesleeuw in de Kalahari in Botswana

5 x de meest bijzondere nationale parken in Afrika

Door Hannie Coers op 25-09-2016

Wie van safari’s houdt, is in Afrika op de juiste plek. Maar hoe beslis je nu welk nationaal park je bezoekt? Ga je voor groot, klein, weidse leegte of juist de dichtbegroeide groene jungle? Afrika-expert Hannie zet haar favorieten op een rij. Vijf van de mooiste, meest bijzondere nationale parken in Afrika – allemaal met hun eigen charme en kenmerken.

Lees meer
Fotografie © KidsLoveTravel KidsLoveTravel Inpaklijst

Tips & Tricks: 10 x dé inpaktips voor verre reizen met (jonge) kinderen

Door Gastblogger op 16-09-2016

Vorige maand zette reisexpert Jennifer haar Tips&Tricks voor verre reizen met jonge kinderen op papier. Deze maand kregen wij van reisbloggers Kevin en Aafje van KidsLoveTravel een geweldige opvolging; tips voor dé perfecte inpaklijst! Zo heeft u binnen no-time uw inpaklijst op orde, en kunt u de week voor vertrek besteden aan voorpret in plaats van inpakpaniek.

Lees meer
Fotografie © Stefan van der Spek Tanzania_Empakaai_Wandeltocht

Wandelen in Tanzania: Kraters, meren en Masai

Door Thika Reiziger op 12-09-2016

Iedere reis bij Thika Travel wordt persoonlijk ontworpen. De familie van der Spek wilde op avontuur; met de kinderen Tanzania ontdekken. Samen wild spotten, ervaringen opdoen – dat was het plan. En wát voor ervaringen hebben ze meegemaakt! In haar tweede blog (lees hier haar eerste) vertelt Babette over hun driedaagse wandeling van de Empakaaikrater naar Lake Natron.

Lees meer
Fotografie © Stefan van der Spek Kanotocht over het meer van Momella in Tanzania

Kanosafari in Tanzania: “wildwatervaren”

Door Thika Reiziger op 30-08-2016

Safari wilden we, een actieve vakantie en plezier met de kinderen. Samen met Karin Muntenga maakten we een mooi reisplan. Wat was het gaaf! Onder andere de kanosafari. Relaxed peddelen en wild spotten. Maar ook best spannend, zo in een meer met territoriale nijlpaarden!

Lees meer
kind maakt foto van grand canyon amerika

Tips & Tricks: Verre reizen met (jonge) kinderen

Door Jennifer van Montfoort op 14-08-2016

Jarenlang was het kiezen van een reisbestemming geen enkel probleem in ons huishouden. Een week van te voren kwamen de koffers tevoorschijn, gooiden we er af en toe een badhanddoek of slipper in en sprongen we met z’n tweetjes onbezorgd op het vliegtuig. Zo bezochten we elke bestemming die maar in ons hoofd opkwam, tot… Het moment kwam dat we voor het eerst met ons dochtertje wilden reizen.

Lees meer

Elke reis is uniek

De ultieme reis is voor iedereen anders. Daarom is elke Thika-reis maatwerk. We beginnen met een open geest en een luisterend oor. Als u ons de ruimte gunt, geven wij u daar iets onvergelijkbaars voor terug. Vraag een offerte aan
vrouw op duin Sossusvlei in Namibië 10 x Bestemmingen Die Je Klein Laten Voelen – Op de Best Mogelijke Manier fish river canyon, namibie 11 x Verrassende & Ongewone Romantische Reizen gaucho maakt paard gereed in argentinie 8 x Fantastische Plekken Voor een Paardrijtocht Mannetjesleeuw in de Kalahari in Botswana 5 x de meest bijzondere nationale parken in Afrika
Cheetah met haar jong liggend in de Serengeti in Tanzania De Thika Foundation
Van En Voor Thika Travel Reizigers - Doet U Ook Mee?
Tanzania: Bezoek Aan de Chimps Van Mahale Argentinië: Buenos Aires Door de Ogen Van Kunstenaars Chili: Hike Door Mirador de Cuernos