Fotografie ©Loisaba Bushcamp Luchtballon zweeft in verlaten gebied in Kenia

Back to the Future: Safari Reizen na Corona

Door Frank Ranzijn op 15-05-2020

Op 11 maart 2020 vertrok ik voor Thika naar Ethiopië. Ik ging kennismaken met een voor mij nieuw land en met een aantal bijzondere ‘bloemenemmer’ avonturen die dit land rijk is. De eerste serieuze signalen dat er een vreemd nieuw virus de kop op stak waren er vanuit China. Toch zag de wereld er nog heel rooskleurig uit; Nederland kende nog nooit een zo laag werkloosheidspeil als begin maart 2020. Nu, acht weken later, is de wereld tot stilstand gekomen en hebben we het over een anderhalve meter-economie. Opeens lijken reizen naar bestemmingen waar we allemaal een enorme passie voor hebben heel ver weg. Kunnen we terug naar de natuur die ons zo hard nodig heeft? En hoe?

Lees meer
Fotografie © Morukuru Family Vader en dochter op safari in Zuid-Afrika

Persoonlijke Tips van de Afrika Experts: op Safari met de hele Familie

Door Thika Travel op 21-02-2020

Droomt u van een safari reis met de hele familie? We kunnen ons heel goed voorstellen dat u veel vragen heeft over het meenemen van uw kinderen op safari. Is het wel veilig, moeten we misschien wachten tot de kinderen ouder zijn, wat als ons kind zich onderweg verveeld, en waar beginnen we überhaupt met plannen? Wees gerust, wij zijn hier om u te helpen! Onze reisexperts Frank en Karin delen tips voor een safari met het hele gezin, vanuit hun eigen ervaring.

Lees meer
Fotografie © Morukuru Family Reizigers in een jeep tijdens een malariavrije safari in Zuid-Afrika

Malariavrij op Safari gaan, kan dat?

Door Thika Travel op 19-02-2020

Hoewel malaria relatief makkelijk te voorkomen is door het innemen van een antimalariamiddel, begrijpen wij volledig dat u het liever helemaal voorkomt. Maar kunt u wel op safari als u niet naar een malariagebied wilt reizen? Gelukkig is het antwoord op deze vraag ‘jazeker’! De beste opties voor een malariavrije safari zijn in Zuid-Afrika. Er zijn genoeg plekken te vinden waar u een complete safaribeleving krijgt, maar waar u geen last heeft van vervelende malariamuggen. Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Lees meer
Kinderen trommelen in de woestijn van Namibie

De beste Safarilodges voor Families met Kinderen

Door Selinde Winter op 13-02-2020

Essentieel bij het plannen van uw familiesafari is uiteraard het vinden van de perfecte accommodatie. Onze reisexperts zijn gespecialiseerd in het matchen van de reiswensen van uw gezelschap met de ideale safarilodge. En voor een gezelschap met kinderen is het des te belangrijker wat deze lodge de kleintjes of tieners te bieden heeft. Uiteraard is voor iedereen anders welke lodge of safarikamp het beste is. Toch hebben wij voor u ter inspiratie onze favorieten onder elkaar gezet.

Lees meer
jeepsafari giraffen

Safari met Kinderen: Antwoord op Veelgestelde Vragen

Door Selinde Winter op 03-02-2020

Denkt u aan een onvergetelijke safarireis naar Afrika met uw kinderen? Maar vindt u het eigenlijk gewoon een beetje spannend en kunt u wel wat hulp gebruiken? Daar zijn wij voor! Met ruimschootse ervaring in dit enerverende continent mét onze kinderen weten wij als geen ander hoe we uw reis tot een succes kunnen maken. En geloof me, voor de kinderen is het gegarandeerd één van de hoogtepunten uit hun jeugd!

Lees meer
Olifanten waterrand Malawi

Safari en Strand in Malawi: de Ideale Combinatie voor het Hele Gezin

Door Selinde Winter op 22-01-2020

Een combinatie van een safari en een strandverblijf met het hele gezin staat bij vele ouders hoog op het wensenlijstje. En dat is niet voor niets. Het grote wild en de imposante landschappen spreken bij kinderen altijd tot de verbeelding. Tegelijkertijd is waterpret tijdens een vakantie voor hen een must. Geijkte bestemmingen als Kenia en Tanzania spelen hier al geruime tijd op in. Met toeristen in groten getale als gevolg. Ons best bewaarde geheim voor een fantastische Afrikaanse bush & beach beleving is Malawi.

Lees meer
Fotografie © Freek Vermeulen Zambia Leeuw

Gekraak van Takjes naast mijn Bed

Door Freek Vermeulen op 26-11-2019

OEOEOEOEMPF, OEOEOEOEMPF, klinkt het door de nacht. Gebrul van leeuwen kan kilometers ver klinken, maar dit klonk wel érg dichtbij. Ik besef dat ik recht overeind zit, mijn hart bonkt in mijn keel. Dan zie ik de lichtstralen van de nachtwacht schijnen naar de plek waar het gebrul vandaan kwam en hoor een zacht gelach. Alles onder controle. Ik voel me direct weer veilig in de handen van deze ervaren mensen. Toch duurt het even voordat ik weer in slaap val…

Lees meer
Malawi olifant

Avond in het Teken van African Parks en 500 Olifanten

Door Selinde Winter op 22-11-2019

Begin november stond ons weer een inspirerende avond van de Thika Travel Speakers’ Academy te wachten. Deze keer vormde het betoverende Kasteel Woerden het toneel voor het bijzondere verhaal achter African Parks én een aangrijpende film over de translocatie van maar liefst 500 olifanten.

Lees meer
Robin Pope Safaris Afrika Malawi River Safari

Vier hele goede redenen om op safari te gaan in Malawi

Door Freek Vermeulen op 13-11-2019

Malawi is niet het land waar snel aan gedacht wordt bij het plannen van een safarireis. Ten onrechte! Want Malawi biedt het allemaal: prachtige afwisselende landschappen, uitstekende lodges, inmiddels goed gerunde natuurparken en wild, veel wild. Malawi is daardoor nog een stuk goedkoper dan buurlanden Zambia en Tanzania. En Malawi is klein, dus afstanden zijn te overzien. Het oosten van het land wordt gedomineerd door Lake Malawi, onderdeel van de geografische Great Rift Valley. Een zegening, want wist u dat u hier kunt duiken, zeilen, surfen of luieren op witte zandstranden?

Lees meer

Latijns-Amerika: Poema, Jaguar en Manenwolf

Door Arjan Westhoff op 12-09-2019

Hoezo geen aansprekend wildlife in Latijns-Amerika? Veel Afrika liefhebbers gaan voor de katachtigen zoals cheeta en luipaard en ook de wilde hond is een reis naar Afrika meer dan waard. Latijns-Amerika kent ook zijn katten, zoals de poema en natuurlijk de jaguar. En ook hondachtigen zoals de manenwolf…

Lees meer

Elke reis is uniek

De ultieme reis is voor iedereen anders. Daarom is elke Thika-reis maatwerk. We beginnen met een open geest en een luisterend oor. Als u ons de ruimte gunt, geven wij u daar iets onvergelijkbaars voor terug. Vraag een offerte aan
zonsondergang op de Seychellen Seychellen: Vanaf het Water Salta Argentinie Argentinië: Salta Is Na Eén Rit Favoriet kind maakt foto van grand canyon amerika Tips & Tricks: Verre Reizen Met (Jonge) Kinderen De mooiste reisfilms om bij weg te dromen
Vrouw snijdt koriander fijn. Onderdeel van Costa Rico ontbijt Gallo Pinto Ontbijten op z’n Costa Ricaans Jane Goodall en chimpansees in duet Lees tip voor een positief verhaal over de natuur Close up van een chimpansee Een zoen of een opgetild achterbeen: spreekt u ook ‘chimpansees’? Peruaanse Ceviche op een wit bord Het Geheim van de Peruaanse Ceviche