5 x de mooiste plekken voor wateractiviteiten in Brazilië

Door Arjan Westhoff op 25-01-2017

Met een bijna 8.000 kilometer lange kustlijn kan het niet anders dan dat Brazilianen verzot zijn op zee en strand. Brazilianen houden van het water én van activiteiten in, op en bij het water. Surfen en zwemmen liggen voor de hand, maar bij de Braziliaanse stranden is veel meer mogelijk. Hieronder vindt u de vijf meest bijzondere activiteiten in en op het water!

Lees meer
ijsvlakte op Antarctica

5 x waarom Antarctica een magische bestemming is

Door Arjan Westhoff op 04-01-2017

Wat er zo mooi is aan Antarctica? En waarom u daar ooit naar toe moet? Ik zal u vertellen waarom Antarctica op ieders bucketlist moet staan. Al valt dat niet mee – Antarctica is zó mooi en zó puur dat het moeilijk is om dat te verwoorden. Het is een gevoel dat je krijgt en nooit meer kwijt raakt. Een ultieme ervaring die je voor altijd bij blijft.

Lees meer
lama peru

10 x Insider Tips voor een reis naar Latijns-Amerika

Door Arjan Westhoff op 03-10-2016

Hieronder leest u alles over mijn favoriete belevenissen in Latijns-Amerika. Insider Tips die ook úw reis meer diepgang zullen geven. Vraag mij niet naar mijn mooiste ervaring of het mooiste land wat ik bezocht heb – elke reis, elke ervaring en elk land is uniek. Daarom in willekeurige volgorde mijn top 10 Latijns-Amerika tips!

Lees meer
Tapir in Manu National Park, Peru

Nachtelijk avontuur in Peru: Slapen bij tapirs

Door Arjan Westhoff op 26-08-2016

Ik heb al veel landen in Midden- en Zuid-Amerika mogen bezoeken, en één van mijn favoriete plekken is het tropisch regenwoud. Of dit nu in Costa Rica, Ecuador, Brazilië of Peru is, maakt mij niet. Hoewel… In Peru had ik wel een heel bijzondere ervaring – ik bracht de nacht door op een hoog platform met enkel een dun matrasje en een klamboe. Hier was het wachten op tapirs, die ’s nachts op zoek gaan naar voedsel in modderige moerasbodems.

Lees meer
ijsvlakte op Antarctica

Drones over Antarctica

Door Arjan Westhoff op 09-06-2016

Ik dacht dat ik behoorlijk wat kennis had van het Zuidpoolgebied. Toch leerde ik op de jaarlijkse vergadering van IAATO in mei 2016 veel bij. Tal van interessante vraagstukken passeerden de revue. Van het aanscherpen van richtlijnen voor het bezoeken van kwetsbare landingsplekken en het regulieren van het aantal toenemende scheepsbezoeken aan South Georgia, tot het vliegen met drones.

Lees meer
Struinen in San Telmo Argentinie

Argentinië: Struinen door San Telmo

Door Arjan Westhoff op 18-04-2016

Thika-expert Arjan Westhoff is voor een beursbezoek enkele dagen in het bruisende Buenos Aires. Deze tangohoofdstad van de wereld heeft veel meer te bieden dan lange avenue’s, aantrekkelijke winkelstraten en tangoshows. Gisteren bezocht hij de wijk San Telmo. Elke zondag is er rond Plaza Dorrego een vlooienmarkt, en op bijna elke hoek klinkt de tangomuziek en tonen lokale dansers hun danskunsten.

Lees meer
Salta Argentinie

Argentinië: Salta is na één rit favoriet

Door Arjan Westhoff op 08-02-2016

Dat Argentinië veel meer is dan de hoofdstad Buenos Aires, het Vuurland en Patagonië, wist Arjan als expert Latijns-Amerika natuurlijk wel. Maar dat de regio Salta zoveel variatie biedt en dat de landschappen zo mooi zijn, ervoer hij pas echt dankzij topgids Diego en een 4×4-auto. Lees hier hoe Salta al na één rit Arjans favoriet werd.

Lees meer
Fotografie © Jordi Plana Antarctica cruise

De Perfecte Poolexpeditie In 4 Stappen

Door Arjan Westhoff op 26-01-2016

Reizen in de poolgebieden is een once in a lifetime ervaring. U wandelt door verlaten ijslandschappen en ontmoet pooldieren die zich niets aantrekken van het extreme klimaat. Deze ervaring moet perfect bij u passen. Maar, waar begint u? En wordt het noord of zuid? Wij helpen u graag in vier stappen naar uw perfecte poolexpeditie.

Lees meer

Elke reis is uniek

De ultieme reis is voor iedereen anders. Daarom is elke Thika-reis maatwerk. We beginnen met een open geest en een luisterend oor. Als u ons de ruimte gunt, geven wij u daar iets onvergelijkbaars voor terug. Vraag een offerte aan
vrouw op duin Sossusvlei in Namibië 10 x Bestemmingen Die Je Klein Laten Voelen – Op de Best Mogelijke Manier fish river canyon, namibie 11 x Verrassende & Ongewone Romantische Reizen Tanzania: Hakuna Matata Tijdens Een Unieke Familiereis   Thika Academy:
Het Verhaal Van Dr. Philip Stander
Zuid-Afrika: Herontdekking van Kwazulu Natal Dr. Philip Stander Over 'Zijn' Leeuwen, Muziek En Tosti's In de Woestijn Van Namibië Thika Academy:
Het Verhaal Van Dr. Philip Stander
De Kraanvogels van Bhutan