Auteur
Thika Travel
2 Reacties
Thika Travel

Voor de derde keer in mijn leven land ik op Mahé, hoofdeiland van de paradijselijke Seychellen en één van mijn favoriete bestemmingen in de Indische Oceaan. Dit keer bekijk ik de eilandengroep voor het eerst vanuit een heel ander perspectief: ik stap aan boord van de Pegasus om vanaf dit jacht de (vaak onbewoonde) eilanden van de Seychellen te ontdekken.

Sterren staren op het dek

Mijn cruise-avontuur staat op het punt te beginnen en ik kan niet wachten. De kapitein haalt me hoogstpersoonlijk met de zodiac op en vaart binnen twee minuten naar mijn ‘thuis’ voor de komende nachten. Nieuwsgierig laat ik me naar mijn hut begeleiden – het is niet groot, maar comfortabel ingericht en van alle gemakken voorzien. Ik nestel me op het buitendek om te genieten van een spectaculaire zonsondergang. Terwijl de sterren reflecteren in het water geniet ik van de intense rust op de oceaan. Ik loop terug naar mijn hut, waar ik deinend op de golven in een diepe slaap val.

Witte sternen, blauwe luchten

De volgende ochtend is het eerste wat ik zie een strakblauwe lucht – wat is dit heerlijk wakker worden! Vandaag bezoek ik met mijn medepassagiers het onbewoonde Aride Island. Dit eiland is eigenlijk alleen per excursie te bezoeken, dus ik vind het fantastisch dat de cruise hier langs komt. Het is een vogel- en natuurparadijs, en terwijl we over het eiland lopen vertelt onze gids honderduit. Via een steil pad leidt hij ons uiteindelijk naar een adembenemend uitkijkpunt. De witte sternen komen prachtig tot hun recht in contrast met de blauwe lucht, en ik geniet. Bij terugkomst aan boord staat de bemanning ons op te wachten met een verfrissend drankje.

Seychellen Pegasus achterdek restaurant

Kleinschalig en relaxed schip

Ik voel me erg thuis op dit kleinschalige schip. Er heerst een relaxte sfeer, en omdat er slechts 21 hutten zijn heb je snel contact met je medepassagiers. Mensen lezen in de lounge, anderen luieren in hun hut. Ik geef de voorkeur aan het buitendek, en droom daar weg op een ligbed. Verrekijker binnen handbereik; ik zal geen vogels missen. Gedurende de cruise doen we grotere eilanden zoals Praslin en La Digue aan, maar bezoeken we ook de onbewoonde en minder bekende eilanden zoals Curieuse. Curieuse en haar omliggende wateren zijn verklaard tot ‘Curieuse Marine National Park’ om de lokale flora en fauna te beschermen.  Hier staan we oog in oog met reuzenschildpadden, en smullen van een culinaire barbecue.

Kleurrijke onderwaterwereld

Ik geniet ontzettend van de snorkeltrip. Er is bijna geen mooiere plek om dit te doen dan rond het eiland St. Pierre. Gewapend met snorkel en flippers spring ik het water in. De wereld is even van mij als ik de gekleurde onderwaterwereld op mij in laat werken. Geweldig en onvergetelijk! Mijn laatste avond aan boord is aangebroken. De geur van de heerlijke curry’s komt me al tegemoet als ik het dek op loop. Er is live muziek en een dansoptreden. De gasten dansen mee, en ik blijf niet achter. Als klap op de vuurpijl neemt de kapitein de microfoon ter hand. Ik moet zeggen… Hij zingt zeker niet onverdienstelijk.

Idyllisch, divers en ideaal

Na het ontbijt neem ik afscheid van de kapitein, bemanning en overige passagiers. Zij maken de volle zeven vaardagen vol. Ik had met alle plezier nog even meegevaren, want deze manier van reizen is ideaal. Ik voelde me kalm en vrij, zo midden op de oceaan en ver weg van al het toerisme. In korte tijd zie je diverse eilanden, kom je op idyllische plekken en maak je geweldige excursies. Het schip Pegasus biedt een kleinschalige ongedwongen sfeer, maar heeft toch ruime en comfortabele faciliteiten. De kapitein en staf doen er alles aan om je thuis te laten voelen. Bijkomend voordeel van deze manier van reizen; je pakt je koffer maar één keer uit.

Hier nog een tip van mij; verblijf voorafgaand aan de cruise nog een paar dagen op één van de eilanden. Hoewel de blauwe golven rond de Seychellen een prachtig perspectief op de eilandengroep geven, zijn de groene jungle en de dorpjes op de eilanden zelf ook zéér de moeite waard. Die beste plekjes ken ik als geen ander…

Seychellen expert Ingrid op cruise

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Ontdek de Seychellen op uw eigen manier

2 reacties

 1. Compliment

  Hallo Ingrid, wat een heerlijk verslag om te lezen. Wij zijn in 2010 op de Seychellen geweest! Onvergetelijk! Maar door jouw fantastische verslag gelezen te hebben zou zo’n cruisevakantie niet gek zijn. Geweldig om naar die onbewoonde eilanden te gaan! Dat hebben wij niet gezien! Dank voor je beeldende verslag en ik hou het in gedachte!

 2. Bedankt

  Beste Francis,
  Dank voor het compliment en wat fijn dat u weer bent weggedroomd naar die prachtige plek in de Indische Oceaan.
  Als u wilt, stuur ik u met alle plezier informatie toe over onze 7-daagse cruise langs de (on)bewoonde eilanden. Met als mooi voordeel dat er nu een korting van 25% geldig is (deze geldt tot en met september).
  Met vriendelijke groet, Ingrid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.