Auteur
Selinde Winter
0 Reacties
Selinde Winter

Ik ben een echte ‘mooi-weer-duiker’. Bestemmingen zoals Venezuela, Honduras, Thailand en Mexico stonden al afgevinkt op mijn lijstje en natuurlijk wilde ik Costa Rica hier dolgraag aan toevoegen. Op aanraden van Costa Ricaanse vrienden begaf ik mij richting het dorpje Playa del Coco aan de Pacifische kust. Een stoffig dorpje bestaande uit enkele straten, een strandje én een duikcentrum. Hup, duikexcursie boeken en met een drankje in de hand mijmeren bij de ondergaande zon. Mmm, het leven is nu al heerlijk.

Voorpret

Het is zover! We stappen met een klein groepje de boot op, uitgerust met onze wetsuits en zuurstofflessen. We genieten van de verkoelende bries door onze haren en het uitzicht op de groene kustlijn waar we steeds verder verwijderd van raken. Wat zou ik allemaal te zien krijgen? Ik verheug me al op een kleurrijke onderwaterwereld, niet wetende dat het werkelijke hoogtepunt zich boven water zou afspelen.Costa Rica_Playa del Coco_Duikspullen1

Onverwachte ontmoeting

Dan zet de kapitein de boot stil. Op enkele tientallen meters torent een grote rots uit de zee. Onze divemaster wijst ernaar en legt uit waar we te water zullen gaan en welke route we onder water zullen afleggen. Terwijl hij praat en wij met onze blik zijn wijsvinger volgen, doemt er een grote gedaante op uit de zee. Wij houden onze adem in als de gedaante soepel met haar rug boven water glijdt en een grote straal water spuit. ‘Ballena jorobada’ zegt de divemaster: bultrugwalvis.Costa Rica_Playa del Coco_Walvis1

Moeder met twee kinderen

Niemand heeft meer aandacht voor de briefing van de duikexcursie en we kijken met open mond naar de grote walvis die zonder angst dicht bij ons in de buurt blijft. Ik voel me ineens heel nietig. Iedere keer dat ze water spuit, klinken de Ooh’s en de Aah’s om mij heen. Ssst, zachtjes, om haar niet af te schrikken. Even later valt ons oog opeens op een schim naast de sierlijke walvis. Nee wacht, niet één, maar twee schimmen; het is een moeder met twee jongen!

Tijdloos

De tijd lijkt stil te staan. Geen idee of we 5 of 50 minuten staan te kijken naar deze wonderlijke zoogdieren. De moeder en haar jongen hebben alle tijd van de wereld. Ze dobberen meer dan dat ze echt zwemmen want verplaatsen doen ze nauwelijks. De stem van de divemaster doorbreekt de magie. ‘Kom we gaan, anders staan we hier vanavond nog.’ We plonsen het water in en mijn dag kan nu al niet meer stuk.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Beleef uw eigen onderwateravontuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.