Maak een canopytour, ga abseilen of raften Share

De uitbundige natuur van Costa Rica nodigt uit om actief te zijn. De één kiest voor een wandeling op grote hoogte, over hangbruggen in de toppen van het nevelwoud. De ander is toe aan een adrenalinekick en gaat raften, abseilen of zwiept van platform naar platform op de langste canopy van Costa Rica. We zoeken graag een activiteit die bij u past.

 

Canopy in costa rica

De langste canopy van Costa Rica

In de toppen van de bomen voelt u zich even Tarzan of Jane. U slingert van platform naar platform, hoog boven rivieren en ravijnen. De bekendste canopy vindt u in Monteverde. Wij brengen u liever naar de langste canopy van Costa Rica, in het achterland van het Nationaal Park Manuel Antonio. Deze is 3,6 kilometer lang, met 14 platformen en zes hangbruggen. Ervaring is niet nodig: de canopy is geschikt voor alle natuurliefhebbers vanaf vier jaar.

 

Lopen door lucht

In het nevelwoud van Monteverde en in de omgeving van de Arenal vulkaan loopt u over hangbruggen door de jungle. Of eigenlijk óver de jungle, want de bruggen hangen bij de kruinen van de bomen. Op deze hoogte heeft u een onvoorstelbaar zicht op het woud en ziet u vogels die u vanaf de grond alleen kunt horen. Het is ook een ideale plek om het woud te fotograferen. Vroeg uit de veren, is ons advies: in de ochtend zijn de vogels het meest actief.

Costa Rica_Monteverde_Skywalk  

 

adrenalinekick in de jungle costa rica rondreis

Abseilen langs een waterval

Op zoek naar een échte adrenalinekick? Ga dan abseilen langs steile, gladde rotswanden dicht bij – of zelfs in – kleine watervallen. Iedereen vanaf vijf jaar met een redelijke conditie kan deelnemen. U bedwingt drie watervallen en een rotswand, die u tokkelend bereikt. Voor een uitrusting en professionele begeleiding zorgen wij. Na afloop komt u bij onder een heerlijk warme douche.

 

Raften over de wildwaterrivieren

In Costa Rica zijn acht wildwaterrivieren waar u kunt raften. Sterker nog: als u verblijft in de Pacuare Lodge, is dit de enige manier om hem te bereiken. De rivieren kennen categorieën: twee en drie zijn voor beginners en vier en vier plus voor rafters met ervaring. De stroomversnellingen zijn soms heftig, maar uw stuurman loodst u er veilig doorheen. Tijdens het peddelen heeft u volop tijd om van de natuur te genieten. Raften is toegestaan vanaf twaalf jaar.

raften in rivier costa rica reis

 

Surfen aan de kust in Costa rica

Paardrijden, surfen, snorkelen en meer

Ook buiten de Nationale Parken is er veel gelegenheid om actief bezig te zijn. Maak bijvoorbeeld een paardrijtocht langs de ruige kust en stranden van de Pacifische Oceaan, ga surfen bij het plaatsje Jaco of fietsen rond de Arenal vulkaan. Liever het water in? Ga dan snorkelen bij het Caribische plaatsje Puerto Viejo of duik met walvishaaien bij Playa Tamarindo. Deel uw wens met ons, dan vinden wij voor u de beste locatie.