Op de Falklandeilanden Share

U hoort de wenkbrauwalbatrossen al van ver. Het broedseizoen op het eiland Saunders is begonnen. De wenkbrauwalbatrossen vliegen af en aan met stukjes stro en hoopjes modder. Alleen het beste nest is goed genoeg. U verblijft een aantal dagen op dit eiland van de Falklandeilanden en heeft dus alle tijd om de kunst van het nestbouwen te aanschouwen.

 

Rijk wildleven

Op het eiland Saunders is The Neck de beste plek om wild te observeren. Hier leven duizenden wenkbrauwalbatrossen en grote kolonies ezels-, magelhaen- en rockhopperpinguïns. Wandel in uw eigen tempo langs de kust en over het eiland. Wilt u mooie close-ups maken? Benader de dieren dan voorzichtig. Vogelliefhebbers halen hun hart op aan de Falklandpiepers, grote weidespreeuwen en gordelgrasvinken.

Falklandeilanden broedende albatrossen

 

falklandeilanden wenkbrauw albatros

De grootste kolonies

Voor de grootste kolonie wenkbrauwalbatrossen van de Falklandeilanden vaart u van het eiland Carcass naar West Point Island. Vanaf het dek kijkt u uit over de broedplaats van deze grote vogels. Ze zijn hier niet alleen: tientallen rockhopperpinguïns lopen tussen hun nesten door, op zoek naar een beschut plekje om hun ei uit te broeden. Onze tip: bezoek het eiland tussen januari en april. Het wemelt er dan van de jonge albatrossen.