Share

EEN TREKTOCHT DOOR HET REGENWOUD

U hoort de woorden van uw gids maar amper, het tropische regenwoud eist al uw aandacht op. Daar gaat het gebeuren. De komende uren staan in het teken van een spannende zoektocht naar berggorilla’s in hun natuurlijke omgeving. Bwindi Impenetrable National Park in Oeganda en Volcanoes National Park in Rwanda zijn de bekendste parken voor een onvergetelijk gorillabezoek.

Een baby berggorilla kijkt in de camera, Oeganda en Rwanda

INTENSE UREN

U maakt een inspannende wandeling van enkele uren over een vulkaanhelling. Soms zijn bamboetakken en lianen uw enige houvast. Het metershoge gebladerte maakt de ondergrond zo zacht dat het lijkt alsof u veert. Ondertussen geniet u van prachtige vergezichten. Net als u denkt dat u uw laatste restje energie heeft verbruikt, gebeurt het. U staat oog in oog met een nieuwsgierige babyberggorilla!

Een familie berggorilla's rust uit in de bossen van Oeganda

NET MENSEN

Een uur lang gorilla’s observeren op enkele meters afstand is iets dat u voor altijd bijblijft. Hun gedrag is soms haast menselijk. Zij observeren u, terwijl u hen observeert. Een kleine berggorilla daagt u uit, een adolescent rolt voorbij. Het onverwachte gegrom van de imposante zilverrug brengt een einde aan dit intieme schouwspel.

Een zwartwitte franjeaap rust uit op een tak in Oeganda, Rwanda

ZOVEEL TE ZIEN

Natuurlijk zijn berggorilla’s hét doel van deze tocht, maar het regenwoud heeft meer te bieden. Door het klauteren en glibberen op de helling vergeet u de omgeving soms misschien even. Sta daarom af en toe stil, geef uw ogen de kost en geniet van eeuwenoude bomen met lianen, vlinders, kleurige orchideeën en meer primaatsoorten, zoals de zwartwitte franjeapen.

Een jonge gorilla is aan het eten in Oeganda, close-up foto

BESCHERM DE GORILLA

Bij de reizen die Thika in Oeganda en Rwanda samenstelt, staat de bescherming van gorilla’s voorop. Een toegangskaart voor de parken is prijzig, maar als u zich bedenkt dat u hiermee een directe bijdrage levert aan het behoud van deze dieren, maakt dat veel goed. Samen met u willen we ernaar streven dat ook uw (klein)kinderen deze dieren nog in hun natuurlijke omgeving kunnen bezoeken.

Zebra's in Kenia

ALS VERLENGING BIJ EEN REIS NAAR TANZANIA OF KENIA

Deze beleving is een mooie aanvulling op uw rondreis door Kenia of Tanzania. Zo beleeft u Afrika van de savanne tot in de bergen.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Op avontuur in Rwanda en Oeganda