Varen of vliegen naar Antarctica? Share

Dat een reis naar Antarctica een ware expeditie is, bewijst de Drake Passage. Deze wateren scheiden het zuiden van Argentinië en Chili van de South Shetlandeilanden en van het Antarctisch Schiereiland. De Drake Passage kan onstuimig zijn, met hoge golven. Gelukkig is dat niet altijd het geval en verlopen twee van de drie overtochten soepel en kalm. De tweedaagse tocht over de Drake Passage laat u ervaren hoe afgelegen en puur Antarctica is. Een belevenis die u volgens ons niet mag missen. Varend of vliegend? Aan u de keuze!

 

 

Voorbereiden op wildlife

Aan boord maakt u al kennis met het Antarctische wildlife. Tijdens de overtocht geven uw gidsen presentaties over de dieren, geologie en de boeiende geschiedenis van het gebied. Het leven van pinguïns, robben en de migratie van walvissen komen uitgebreid aan bod, net als de ontdekkingsreizen van Scott en Amundsen. Aan dek kunt u bij kalm weer veel zien. Albatrossen zweven met u mee en laten zich eenvoudig fotograferen.

drake passage antarctica plancius

 

Antarctica drake passage vliegen

Vliegen naar King George

Heeft u minder tijd om Antarctica te bezoeken? Of ziet u op tegen mogelijke zeeziekte? Neem dan het vliegtuig in het zuiden van Chili en vlieg over de Drake Passage. Na ongeveer vier uur bereikt u de Chileense basis op het eiland King George. Hier wacht het expeditieschip op u, dat u zes dagen lang meeneemt langs het Antarctisch Schiereiland. Hiermee bespaart u zo’n vier dagen in vergelijking met een oversteek per schip.