Een actieve reis voor het hele gezin Share

Wilt u een bijzondere reis maken met uw gezin? Dan is Costa Rica een ideale bestemming. Het land is buitengewoon afwisselend: u vindt er vulkanen, nevelwouden, regenwouden en parelwitte stranden. De rijafstanden zijn kort, de wegen zijn veilig en er is veel te ondernemen voor jong en oud. Actief de omgeving in? Samen raften, op een canopy tour, abseilen, snorkelen of surfen – begeleidt door professionele gidsen!

 

Chocolade maken in Costa Rica

Chocolade Snoepen

Costa Rica is bekend om haar koffie. Maar wist u dat chocola er een langere geschiedenis heeft? Het verleidde veroveraars en werd gebruikt als handelswaar. Costa Ricanen zijn meesters in het combineren van smaken. Proef zelf de banaanchocola, kruidenchocola en suikervrije chocola. Nieuwsgierig geworden? Ga dan zelf aan de slag en maak chocoladerepen met uw favoriete ingrediënten. Leuk én lekker!

 

Abseiling in costa rica met kinderen familiereis

Samen Actief

In de omgeving van de Arenal vulkaan is veel te ondernemen. Fietsen, of een wandeling maken over de hangende bruggen. Maar we hebben meer ideeën! Wat denkt u bijvoorbeeld van een tocht door de grotten van Venado, waar u zich een weg baant langs stalagmieten en ondergrondse watervallen? Ook spannend: abseilen met een ervaren gids. Dit kan al met avonturiertjes vanaf vijf jaar.
 

 

Twee luiaards in Kids Saving the Rainforest in Costa Rica

Help de natuur

Voor één dag bent u met het hele gezin vrijwilliger van Kids Saving the Rainforest en helpt u mee met het verzorgen van de dieren. Zo maakt u samen de hokken schoon van de doodshoofdaapjes en helpt u bij het voeden van een luiaard. Tijdens een wandeling door het natuurreservaat wordt het belang van dit project nog duidelijker en leert u meer over de planten en bomen in het regenwoud.

 

Costa Rica Tarcoles krokodil

Krokodillen!

Bij het plaatsje Quepos, aan de Pacifische Oceaan, ligt het kleinste nationale park van Costa Rica: Manuel Antonio. Hiervandaan gaat u op krokodilsafari op de Rio Grande Tárcoles. Vanuit een comfortabele boot ziet u deze meer dan vier meter grote reptielen. Spannend! Ook de moeite waard is kennismaken met doodshoofdaapjes in Manuel Antonio en snorkelen bij Tortuga Island. Of bezoek in het achterland van Quepos de langste canopy tour van Costa Rica!