De golden boys en girls van Rwanda Share

Uw zoektocht naar de prachtige, bedreigde golden monkeys voert u langs hoge bomen en door bamboebossen. De wandeling aan de voet van het Volcanoes National Park in Rwanda kan een half uur tot enkele uren duren. Dit is afhankelijk van de plek waar de gouden meerkatten (hun Nederlandse benaming) zich ophouden. Als u ze eenmaal gevonden heeft, kunt u volop genieten van het vrolijke geslinger van deze dieren.

 

JV_golden monkey_rwanda

Volleerde gymnasten

Met hun gouden vacht, wollige wangen en doorlopende wenkbrauw zijn de goudkleurige apen een lust voor het oog. Volg de speelse dieren terwijl ze eten, spelen en de wetten van de zwaartekracht tarten tussen de bamboetakken. Ze leven in grotere groepen dan de gorilla’s, waardoor u ogen te kort komt. Het is de droom van elke natuurfotograaf om deze guitige primaten voor de lens te krijgen. Wij maken deze droom waar!

 

Bewegen is de boodschap

Een bezoek aan de gouden meerkatten is een andere ervaring dan een ontmoeting met berggorilla’s. Gorilla’s verplaatsen zich trager en blijven langer op één plek. Gouden meerkatten daarentegen houden hun bezoekers alert. Zij verplaatsen zich voortdurend en maken uw beleving zo heel actief. Als u ze niet uit het oog wilt verliezen, moet u immers met ze meelopen!

 

golden monkey_rwanda_in bos

Onbekend is niet onbemind

Over de gouden meerkatten in Rwanda is nog maar weinig bekend. Onderzoekers beginnen ze steeds meer te bestuderen. Toerisme draagt hieraan bij. Door kleine groepjes mensen toe te laten in de leefomgeving van gouden meerkatten, ontstaat er financiële steun voor het onderzoek en krijgen de dieren meer bekendheid. Het observeren van deze bedreigde dieren in hun natuurlijke omgeving is een bijzondere activiteit en een mooie aanvulling op uw bezoek aan de berggorilla’s.