Kijkje achter de schermen van African Parks Share

African Parks zet zich al jaren in voor het natuurbehoud en de bescherming van wildlife in Afrika. Tegelijkertijd laten ze zien hoe zowel de betrokkenheid van de lokale bevolking als toerisme hier een positieve bijdrage aan kunnen leveren. Niet voor niets is de waardevolle samenwerking met Thika Travel door de jaren heen steeds intensiever geworden. Met deze specifieke conservation beleving in het ongerepte Malawi verblijft u in twee of drie unieke natuurgebieden die in het beheer zijn van African Parks. Hier krijgt u een goed beeld van hun bewonderenswaardige werk.

 

Majete Wildlife Reserve

Midden in de regio van Miombo vindt u het Majete Wildlife Reserve. Dit is één van de grootste door African Parks beschermde gebieden en tevens het leefgebied van de Big Five. Per jeep, boot of te voet beleeft u fantastische safari’s. Een patrouillewandeling met ervaren game scouts biedt nog meer inzichten in het gedrag van de dieren. Begin van de avond ontmoet u medewerkers van African Parks met verschillende expertises zoals de bescherming van neushoorns.

 

Liwonde National Park

Liwonde National Park is een walhalla voor vogelliefhebbers. Bovendien zijn de oevers van de Shire River ook een geliefde plek voor olifanten. Maar voordat u arriveert, maakt u eerst een stop bij het sociale project Honey with Heart. Deze honing vindt u terug in de lodges van African Parks. De komende dagen wisselt u prachtige gamedrives en bootsafari’s af met inzage in verschillende projecten. Naast een bezoek aan de operatiekamer van African Parks, zal één van de medewerkers u ook vergezellen tijdens het diner om alle ins en outs van zijn werk te vertellen.

 

Nkhotakota Wildlife Reserve

Aan de oevers van de Bua rivier ligt het Nhkotakota Wildlife Reserve. U komt nauwelijks andere toeristen tegen in dit onbekende, prachtige reservaat. Het is pas sinds kort dat menselijke bewoners zich hier hebben gevestigd. U trekt er te voet of per kano op uit om het park te verkennen. U leert hier ook alles over de indrukwekkende  translocatie van maar liefst 500 olifanten om in Nhkotakota een nieuw thuis te vinden.

 

Purpose Travel

Deze beleving is speciaal voor reizigers die naast interesse in safari’s ook een hart voor conservation hebben. Tijdens uw verblijf in deze parken, wordt u deelgenoot van de geweldige succesverhalen van Malawi op het gebied van conservation. Bovendien levert uw verblijf een rechtstreekse bijdrage aan de werkzaamheden van African Parks. Wilt u aan uw fantastische safaribeleving een extra dimensie geven door ‘iets goeds’ te doen, dan is dit de perfecte kans!

 

Extra Informatie

De African Parks locaties zijn perfect te combineren met een individuele rondreis in Malawi. Wilt u graag met een klein internationaal gezelschap op pad, dan raden wij u de groepsbeleving aan bestaande uit 3 nachten in Majete Wildlife Reserve en 3 nachten in Liwonde National Park. De startdatum van deze beleving is 28 maart 2020 en het maximale aantal deelnemers is 6 personen. De reissom wordt bepaald door de uiteindelijke inhoud van de reis die we op basis van uw specifieke wensen samenstellen.

 

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Not Found"]