Bezoek een historische plek op Spitsbergen Share

Een bijzonder dorp dat u bezoekt tijdens uw reis naar Spitsbergen is het mijndorp Ny Ålesund. Met tien inwoners, allemaal onderzoekers, is dit één van de meest noordelijk gelegen gemeenschappen ter wereld. Het dorp heeft een klein museum, een kroeg, een souvenirwinkel en een postkantoor. Het wild leeft iets verderop.

 

spitsbergen cruise ny alesund

Alles over brandganzen

Het Nederlands Poolstation onderzoekt hier brandganzen. De lokale populatie wordt al tientallen jaren nauwlettend gevolgd. De onderzoekers bestuderen het gedrag van de ganzen, hun manieren om voedsel te vinden en het effect ervan op de vegetatie. Ze proberen te achterhalen hoe de ganzen leven en hoe ervoor gezorgd kan worden dat deze bijzondere soort blijft leven.

 

De Norge en de Italia

Wist u dat de hoge mast net buiten Ny Ålesund ooit fungeerde als anker voor twee beroemde luchtschepen, die tochten naar de Noordpool ondernamen? De Norge van Amundsen in 1926 en de Italia van Nobile in 1928, om precies te zijn. Ook toen was Ny Ålesund dus al een geliefde plek om te bezoeken. Zo’n historische landingsplek mag natuurlijk niet ontbreken aan uw expeditiecruise.  

spitsbergen ny alesund historie