Peddelend langs gletsjers Share

Door de vele fjorden en meren is Chili een fantastische bestemming om te gaan kajakken. Ervaring is daarbij niet nodig. Met goede instructies en de juiste begeleiding kan iedereen peddelend de rivieren op. Wij zetten de mooiste kajakgebieden voor u op een rij.

 

Torres del Paine

Vanaf het wateroppervlak is een gletsjer nóg indrukwekkender. In het Nationaal Park Torres del Paine op het Lago Grey peddelt u langs afgebroken stukken ijs van de gletsjer Grey. De rust en stilte maken het uitzicht op de granieten bergtoppen van Torres del Paine extra imposant. Eindpunt van uw kajakavontuur is het Lago Grey, waar de rivieren Grey en en Serrano uitmonden.

Uitzicht over het Pehoe meer in Chili met gletsjer meer

 

Chili_kajakken bij de gletsjer

De Serrano- en Balmacedagletsjers

Vanuit Puerto Natales in Chileens Patagonië begint een prachtige kajaktocht naar het Nationaal Park Bernard O’Higgins. U glijdt door het Ultima Esperanzafjord, ziet Andescondors cirkelen boven het Patagonische woud en bekijkt de grootse Serrano- en Balmacedagletsjers. Om deze natuurervaring compleet te maken, overnacht u in een tented camp middenin het nationaal park.

 

Door Chiloé

In het merendistrict van Chili, aan de Pacifische kust, ligt het eiland Chiloé. Ooit vond in dit gebied de sterkste aardbeving plaats die door de mens geregistreerd is. De tsunami die hierop volgde, zorgde voor overstromingen en een spoor van dode bomen. Door dit eerdere natuurgeweld is het merendistrict een fantastische omgeving om te gaan kajakken. Kalm peddelt u langs de kustlijn. Onderweg ziet u aalscholvers, humboldtpinguïns en magelhaenpinguïns – en misschien wel een zeeotter.

Het uitzicht vanuit uw kajak in het meer grey torres in CHili

 

Paardrijden in Torres del Paine in Chili tussen de bergen

Daag ons uit!

Kajakken is een van de vele manieren waarop u de natuur van Chili kunt beleven. Wilt u uw reis graag een andere actieve invulling geven? We horen het graag. Of u nu houdt van skiën, raften, paardrijden, hiken of mountainbiken: wij kennen hiervoor de mogelijkheden. En brengen u naar de meest geschikte plek.