Share

VAN PARADISE BAY TOT NEKO HARBOUR

Elke baai, elk eiland en elke landing van en op Antarctica is bijzonder. U ziet imposante ijsschotsen drijven op het water van de Antarctic Sound. Sneeuwlawines donderen aan weerszijden van het Lemairekanaal naar beneden. Ook ziet u enorme pinguïnkolonies die de kusten en sneeuwhellingen bevolken. Hun kabaal doorbreekt de stilte van Antarctica. In de mooiste baaien spot u walvissen en zeeluipaarden die voor de kust patrouilleren, op zoek naar pinguïns. Orka’s komen in kleine groepen voorbij, loerend naar een prooi…

Antarctica South Shetlands zeeolifanten

AITCHO ISLAND

Aitcho is één van uw eerste landingsmogelijkheden. Zodra u voet aan wal zet, wordt u begroet door kinbandpinguïns op het kiezelstrand. Iets hogerop, op de hellingen, hebben ezelspinguïns hun nesten gebouwd. Vrouwtjeszeeolifanten zoeken op het strand gezelschap bij elkaar en worden nauwlettend in de gaten gehouden door het dominante mannetje. U zult zien dat deze grote macho altijd alert is om zijn harem te verdedigen.

Naderen van Deception Island

DECEPTION ISLAND

Een beroemd South Shetlandeiland is Deception. Uw schip kan dit vulkanische eiland met een volgelopen krater alleen bereiken via een smalle doorgang. Op de landingsplek, Whalers Bay, ziet u de resten van een walvisstation. Twee keer vernietigde een vulkaanuitbarsting dit station. Inmiddels is het al decennialang verlaten, op wat schuilende zeeleeuwen na. Dankzij de vulkanische oorsprong van het eiland kunt u hier een natuurlijk warmwaterbad nemen.

Landing op Paradise Bay in Antarctica

PARADISE BAY

Het voormalig onderzoeksstation Almirante Brown is nu een geliefde schuilplek voor pinguïns. Achter dit station loopt een pad omhoog. Een flinke klim wordt beloond met een prachtig wit panorama. Beneden u ligt Paradise Bay, waar ezelspinguïns uit het water springen. De baai is ook geliefd bij bultrugwalvissen die op zoek zijn naar voedsel. Een fontein van nevel verraadt hun aanwezigheid. Paradise Bay is adembenemend!

Doorgang Lemairekanaal  in Antacrtica

LEMAIREKANAAL

Eén van de mooiste vaartochten brengt u door het Lemairekanaal naar Petermann Island. Met donderend geraas storten op deze route regelmatig sneeuwlawines van de steile rotsen. U vaart langs bergen, rotswanden en gletsjers. Kliffen torenen boven uw schip uit. Het vereist veel stuurmanskunst om het schip veilig langs de ijsbergen te laveren. Terwijl uw kapitein zich optimaal concentreert, geniet u van de spectaculaire uitzichten.

Landingsplek bij de pinguïns op Port Lockroy, Antarctica

PORT LOCKROY

Een populaire bestemming op Antarctica is Port Lockroy. Niet verwonderlijk, want het is één van de weinige plaatsen waar u souvenirs kunt kopen en ansichtkaarten kunt versturen. Het is ook de plek waar u uw paspoort laat stempelen. Het museum geeft u een indruk van hoe mensen hier vroeger leefden. In de radiokamer en woonkamer, compleet met kleine bar, krijgt u een kijkje in het verleden. Ook kunt u een bezoek brengen aan een weerkundig meetstation.

Landschap Zuidpool

NEKO HARBOUR

Op Antarctica mag u Neko Harbour niet missen. Dit is één van de mooiste plekken van het vasteland. Bergen en gletsjers omringen deze baai. In het water drijven ijsbergen voorbij. Een zodiac brengt u dichtbij, zodat u de structuur van de ijsbergen kunt bewonderen. Iedere berg heeft een eigen verhaal. Van glad, lichtblauw ijs tot poreus wit of vol met grauwe sedimenten. Stap aan land en klim naar boven voor een prachtig uitzicht op Andvord Bay.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]