Share

ERVAAR DE STAD DER KONINGEN

Lima is culinair dé hoofdstad van Peru – of eigenlijk van heel Zuid-Amerika. De sterke drank pisco, aardappelen en asperges: ze komen allemaal uit Peru. Daarom voegen we graag een smakelijke dimensie aan uw reis toe. U maakt kennis met alles wat dit land zo verrukkelijk maakt, van de rauwe visschotel ceviche tot de vele toprestaurants en de sublieme empañada’s die u op straat eet. Wilt u Lima met een esthetisch oog bekijken? Dan koppelen we u graag aan een kunstenaar of architect met dezelfde passie als u. Hij of zij zal u zijn of haar deze Peruaanse stad laten zien zoals niemand anders dat kan.

Lokale markt in Peru

DE LIMA FOOD EXPERIENCE

Lima leert u pas écht kennen op die plekken waar de inwoners ook komen. Met een chef-kok gaat u daarom de Mercado Central op. Hier proeft en ruikt u de basis van klassieke Peruaanse gerechten. Dat er niet altijd een sterrenmaaltijd nodig is om de ingrediënten tot hun recht te laten komen, ontdekt u als u op straat heerlijke empañada’s proeft. ’s Avonds dineert u in een lokale peña. Of wordt het toch dat sterrenrestaurant?

DINEREN OP NIVEAU

Met Thika weet u zeker dat uw reis volgens uw culinaire wensen verloopt. Net zoals u in een restaurant uw voorkeuren doorgeeft, doet u dat ook bij ons. Wij verrassen u met iets dat bij u past. Voor de een is dat een diner in het toprestaurant van Astrid y Gastón in Lima, een ander neemt liever een kijkje in de keuken in het huis van een bekende chef-kok. Samen bereidt u een fantastische maaltijd, met ingrediënten uit de regio. Een heerlijke reis is gegarandeerd!

Peru Lima aanplakbiljetten

WAAR RECLAME KUNST WORDT

In Lima laten we u kennis maken met Elliot Tupac, een ware reclame-artiest. Hij ontwerpt posters en belettering. Doordat hij voortdurend samenwerkt met zeer diverse kunstenaars, verheft hij zijn reclameposters tot kunstwerken. Tupac houdt er in zijn werk van om ergens aan te beginnen, zonder te weten waar het naartoe gaat. Waar uw stadswandeling eindigt? Dat is ook voor Tupac een verrassing…

Peru Lima interieur kerk rondreis

KOLONIAAL EN MODERN

Lima heeft een prachtig koloniaal centrum, met het San Franciscoklooster als middelpunt. Een lokale toparchitect vertelt u graag meer over dit bijzondere bouwwerk. Hij neemt u ook mee naar het moderne Lima en de kunstenaarswijk Barranco. Meer weten over de infrastructuur in armere wijken? Ga dan op pad met een medewerker van Medlife. Deze organisatie helpt deze wijken concreet vooruit. Zo bouwden ze een stenen trap, waardoor kinderen niet meer uitglijden op de steile modderwegen naar school.

Wat wilt u beleven? We luisteren graag naar uw wensen

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Neem contact met ons op

Onze expert maakt graag een reisvoorstel op maat voor u.
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Wij bellen u terug

Vul uw voorkeur in en wij bellen u op de gewenste dag en tijdstip terug.
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Hoe reist u door Peru?